Musikvideo på föreläsning

Det var ju en.. hm.. låt oss säga annorlunda föreläsning vi hade idag i Strategy. Visst, det var en massa snack om systematic change and innovation with frantz fanon men det slutade med en gammal rapvideo för att han skulle poängtera vilka skillnader det är då och nu. Och detta betalar jag £3000 om året för! Oh well, fair enough!

Nu ska, eller rättare sagt SKA, jag stänga ner internet och facebook och allt som INTE har med plugget att göra. måste.skriva.på.uppsats. Även om det tar emot!

Som jag sa till min halva.. det är ju kul i jul liksom, men jag gör detta för jag verkligen VILL ha KUL i JUL! Själv tyckte jag det var lite komiskt, men hon kallade mig knäpp...

Här är till dig min självfrände och halva!! Hoppa omkring till låten nuu!!

Inspiration

Jag måste erkänna att Rachel Bilson har extremt snygg klädstil, både till vardags och röda mattan, och inte för att tala om hur vacker hon är! Stå minst 10m ifrån, yes indeed! Även fast stilen inte är så speciel skulle jag mer än gärna byta garderob med henne!


Smygare!

Sitter pa jobbet (!!) och jag smiter in pa bloggen for att skriva lite.. Ska radera allt i historiken efter detta IFALL de kan spara! Sa i princip kan man saga att jag far betalt for att blogga, det skulle inte sitta helt fel faktiskt att ha som heltidsjobb!

Dagen har varit bra, och snart ar den over! KOLSVART ute... Lite deprimerande, men ska snart ivag och fika med Johanna pa oh so lovely Starbuck's!

Vi har Starbuck's pa campus forresten, kan det blir battre??? Love it!!

Höstmys

När jag var yngre brukade jag alltid ranka alla årstider efter mitt tycke. Då var det ofta denna rankning:
  • Sommar
  • Vinter
  • Vår
  • Höst
Men nu vet jag faktiskt inte riktigt vilken årstid jag tycker bäst om. Alla har sina för- och nackdelar.
Våren med fågelkvittret, allt grönt börjar dyka upp
Sommaren med värmen, solen, midsommar, LEDIGHETEN
Hösten massa färger, mysiga cafékvällar, shopping av höstkläder ;)
Vintern snön, juldekoration (till en viss måtta), lukten av julgran, kalle anka, nyår
nackdelarna kan vi hoppa över tycker jag!

Just nu är det som sagt höst, och jag tycker faktiskt att de är rikigt mysigt när det väl vill sig! Ännu är det inte för kallt, alla löv har inte hunnit ramla ner än och det är bara en mysig stämning! Till och med här i London. Det är alltid lika mysigt när jag promenerar till och från jobbet, och går förbi Green Park. Visst, vissa kallar hösten deprimerande, men det blir ju var man gör det till, eller hur?

Flo sa detta för någon dag sen, och jag tycker att det stämmer in: "Life is great, it's just us that make's if complicated"
Allt löser sig på lång sikt :) You keep on looking forward!

image221


Jag börjar ta efter min fru!

Att börja dagen med att faktiskt kunna snooza på alarmet är UNDERBART! På något sätt känner man sig liite piggare när man sen måste hoppa upp ur sängen. Men jag tror dock att man blir lite latare dessutom... Jag sitter just nu här i sängen och skriver detta när jag egentligen borde klä på mig och göra mig iordning för att skutta iväg till universitetet. Men jag har ju trots allt hela 13 minuter på mig! Det borde väl gå, eller hur?!

Nej ni, nu ska jag försöka ta mig i kragen här och försöka bestämma dagens kläder. Men vi kanske hörs lite senare :)

xx

Maja? En bråkstake?

Är det fler än jag som tycker att helgerna går förbi ALLDELES för fort? Det heter ju "tiden går snabbt när man har kul" borde ju förklara det hela, men det kan inte precis förklara min helg. Den var bra för mitt akademiska liv! Och hur nördigt låter inte det? Men blev klar med en del i alla fall :) och avslutades med härlig Starbuck's fika med Cecilia!

Jag har ofta tänk på hur vissa studenter har klarat sig igenom första året, och som fortfarande sitter på raderna längst bak i föreläsningarna. Dessa människor som struntar i allt som har med att läsa och skriva. Men på något sätt klarar de sig igenom och bli godkända! Sen kom jag att tänka på att plugghästarna i klassen måste se mig som en mildare variant av dom! Jag är inte överambitiös i universitetet (även fast jag borde vara det) förrän några veckor innan slutet av terminen, vilket funkar heeeelt ok för min del.

Så vad kan man kalla mig egentligen? Normal kanske? ;)

This one goes out to my HALVA!!!

Lyssna och NJUUUT!

Min data-spelandes nörd till lillebror! ;)

Pratade precis med lillebroren min och han berättade att han hade kommit in på tanken att utbilda sig till arbetsterapeut! Kul för honom, men han kunde inte precis precisera just varför... "för det verkar coolt". Typiskt lillebror :) 

Men du har kanske en framtida kund, systern din, eller vi kanske ska hoppas på att det INTE blir så! hahaha! Men du kan få testa dina kunskaper på mig i alla fall!! 

En låt som fastnat i iPoden ett BRA tag!

I'm holding on your rope, 
Got me ten feet off the ground 
I'm hearin what you say but I just can't make a sound 
You tell me that you need me 
Then you go and cut me down, but wait 
You tell me that you're sorry 
Didn't think I'd turn around, and say... 

It's too late to apologize, it's too late 
I said it's too late to apologize, it's too late 

I'd take another chance, take a fall 
Take a shot for you 
And I need you like a heart needs a beat 
But it's nothin new 
I loved you with a fire red- 
Now it's turning blue, and you say... 
"Sorry" like the angel heaven let me think was you 
But I'm afraid... 

It's too late to apologize, it's too late 
I said it's too late to apologize, it's too late 

It's too late to apologize, it's too late 
I said it's too late to apologize, it's too late 
It's too late to apologize, yeah 
I said it's too late to apologize, yeah- 
I'm holdin on your rope, got me ten feet off the ground...

Kommer inte på något vettigt att skriva här

Det är ju ISKALLT ute här i London nu! I said BURRRRRR, it's cold in here! Tog en promenad fram och tillbaks till The Emirates och jag trodde faktiskt att jag skulle frysa fast någonstans på vägen. Ok, kanske överdriver lite men kallt börjar det verkligen bli!

För er som läste föregående inlägg angående mitt försök till att hålla mig borta från Facebook idag, kan jag ju meddela att det gick så där.... Kanske kollade några få gånger... Men jag gjorde ändå klart mina seminar journals och läste en del i Operations Management, så lite cred borde jg nog få! Gjorde även det sämsta testet på Facebook.. Förlåt tuffingen, men jag skyller faktiskt allt på felläsningar och ALLT FÖR uppenbara svar!

Hade en liten incident idag igen med kaffe.. Det går inte så bra att försöka fokusera på plugget när man har druckit en stor kopp kaffe. Kanske för stor? Vad lite.. hmm.. hyper om man kan säga så! Nu ska jag försöka stabilisera det med grönt tea istället. Sen sätta ihop min presentation tills måndag, wish me luck!

Hoppas ni får det kul ute i dimman ikväll! Party like a rockstar!


Hemma igen

Yes, då var man hemma igen då efter en kvälls utegång och små drinkar! Jag måste säga att baren vi gick till definitivt kommer att besökas igen. De kan göra de bästa drinkar med basen av vodka!

Nu ska jag sussa! Även A, som verkar lite butter över att jag kom hem för ca 10 min sen, Hallå, jag ska ändå upp tidigt imorgon och plugga...

nu har han demonstrativt dragit täcket över huvudet, ska detta vara ett tecken på att jag ska släcka och gå och lägga mig...?

xoxo

Rush rush rush

Nej ni, nu ska jag iväg till en gottis-bar och möta en kompis. Blir en tjej-kväll med en massa snack! Ha en trevlig fredag  alla ni :) xx

Nördar

Klockan är HALV FEM på en FREDAG och jag sitter... i biblioteket och pluggar! Nu har jag rymt lite dock för att blogga lite. Jag kan även erkänna att jag INTE lyckats hålla mig borta från facebook under tiden jag varit här. Usch va dålig man är egentligen, varför har facebook en sådan dragning egentligen?

Anyway, Fabi gick för ett litet tag sen och jag tror nog att jag också måste göra detsamma. Lovade dock en kille att jag skulle passa hans saker, för ca 10 minuter sen och han är inte tillbaka än. Jag vill gå NU! Eller rättare sagt, måste gå nu! Till historian bör jag ju även tillägga att jag drack en large café latte för ett tag sen. Och den börjar kännas av nu om man säger så! I need the loooo!

Har gjort klart en seminar journal, så nu har jag bara två kvar att skriva. Om jag håller mig borta från facebook imorgon kanske jag kan göra båda, ni som läser detta, säg åt mig på skarpen om jag är inloggad på facebook eller om min status INTE är "upptagen" på MSN. Ni vill väl att jag ska kunna vara med er så mycket som möjligt när jag är hemma, eller huur?!

Ikväll ska jag träffa upp en tjejkompis för några drinkar. År och dagar sedan jag träffade henne. Sedan är det även en inplanerad fika på söndag eftermiddag. Bortsett från det kommer mina dagar nog spenderas i böcker och framför dataskärmen i hoppet om att skriva och göra klart lite uppsatser! Kul i jul!

OOOO nu kom killen tillbaka!! BYYYE!

usch...

När en människa är ledsen, och sitter och snyftar, är det mer än begärt att få en kram? utan att fråga om det..? Man behöver bara lite tröst och komma in i en famn. Inte höra en profetia om hur man tar allt för allvarligt, och att man egentligen inte behöver pusha sig själv så mycket som man gör. Varför kan människan inte förstå vad som verkligen hjälper, och vad som gör allt värre? Glider längre och längre ifrån....

En tidig julklapp...

Oj vad jag verkligen längtar efter jullovet! Att komma hem och bara inandas den härliga julstämningen och vara med mina nära och kära! Inget som kan störa ens lugn och ro...

... Trodde jag fram tills idag...

Så här ser min akademiska agenda ut fram tills den 18e Januari 2008:

  • 10 December : Organisation Theory Course Work (uppsats) på ungefär 2500 ord (!)
  • 12 December : Tenta i Operations Management
  • 14 December : Seminar Journal för Strategy, 4 sidors summering och diskussion om olika texter
  • 18 Januari : Take-Home exam i Strategy - svara på TVÅ frågor, där svaren ska vara 3000-5000 ord VAR (!!)

  • UPDATE - TACK OCH LOV hade min lärare skrivit fel... Varje fråga ska "bara" vara 2500-3000 ord långt i Strtegy

  • Business Law (inte fått något datum än) : Word processed answer on a case study. Antar att den ska vara riktigt lång också!
Va kul jag kommer ha det framöver!! Yippie...

Vad kommer efter övervarv?

Fortfarande uppe, men jag tror nog att jag har kommit över stadiet av trötthet, och blivit pigg igen. Är det ens möjligt?

Idag har jag och frugan hela 4 år!! Tänka sig att vi hållit ihop så pass länge! det måste firas, kanske till och med lyxar till det med Starbuck's! ha!

Tittade igenom massa bilder från sommaren, och OJ vilken saknad jag kände! Solen, resorna, människorna och allt stå-hej! Och inte för att tala om att man var lite solbränd då! Vill inte se ut som ett spöke jue!!

image220image218image219
Någon som ser någon skillnad?!?!

Vill gärna åka bort ett tag till något varmt, soligt ställe! Någon som är villig att bjussa på en resa kanske??

En av killarna på kontoret kom tillbaka idag från en två-veckors semester i Brazilien, det lät ju inte helt dumt tyckte jag.. Avis? Jag? Neeej

Och en halvtimme senare...

NU AR KAPITLET SLUUUT OCH JAG KAN GA HEM!


(men om jag har forstatt nagot ar en helt annan historia..)

Jag lever pa overvarv!

Klockan ar nu snart 18 och jag sitter fortfarande kvar i universitetet och pluggar... Laser for tillfallet en bok on Organization Theory, jag ska namligen ha en presentation nasta vecka. Jag har hort fran forsta veckan att denna bok ar HELT omojlig att forsta, och eftersom jag inte behovs oppna den forran nu har jag varken kunnat halla med eller saga emot. Men nu forstar jag var allt tjaffs vad om, det ar faktiskt helt omojlig att forsta. Min del ar enbart en summering av 10 sidor i boken, och jag har redan suttit har en timme! For det forsta ar engelska inte mitt forsta sprak, och for det andra ar det omojligt att forsoka fa in detta i mitt trotta huvud!

Jobbet rullade pa bra idag, men jag borjar bli mer och mer irriterad pa min manager. Hon ar en kall person, och istallet for att pedagogiskt lara ut hur man ska gora, anser hon att det ar mycket mer effektivt om man kanske sager det nedtryckande eller kanske som om man har gjort nagot fel. PLUS att det ar ju inte henne jag jobbar at, utan personal assisnant at sjalva VD'n for HELA foretaget. Sa om jag har jobb fran henne prioriterar jag sjalvfallet det. Idag har jag haft saker att gora hela dagen, sa nar min manager fragade om jag kunde kolla upp lite utskrivnings foretag i narheten (och ringa for priskvoteringar) hamnade det pa listan att-gora. Sen nar jag kollade mailen nu nar jag kom till bibblan hade jag fatt ett mail till min PERSONLIGA mail dar det stog att hon jattegarna ville ha denna "lista eftersom du har letat efter foretagen". Och det var brottom! Sa vad gor jag inte, satte mig har och borjade leta efter foretag i narheten av varat kontor, PA MIN FRITID! Nu har jag i alla fall nagon back-up for imorgon om hon kommenterar nagot.

Usch, nu vill jag hem!! Bara 4 sidor kvar i boken...

Natti natti!

Avslutade för ett litet tag sedan ett väldigt intressant samtal med min fruga! Helt underbart att hon har upptäckt den lilla världen, som kallas Skype :) Nu kan vi ohindrat prata om killar, britney och spice girls, eller hur?? ;)

Dagens resultat blev helt godkänt, förutom att man blev dränkt på promenaden till tuben. Yes, jag hittade som sagt inte paraplyet, eller så letade jag bara inte. Ok, för att tala sanning så lutade det mer åt det andra alternativet med en mix av lathet. Jag var just då i hoppet om att det inte skulle regna över mitt lilla huvud. Och visst hade jag rätt när jag klev ut genom dörren, inget regn! Men när jag kom runt hörnet var himlen svart.. hmm.. Blev snabba, men trötta (så jag antar att det resulterade i en vanlig gångtakt?!) steg mot tuben. Halvvägs började det regna.. 

Sen var det föreläsning, läsning i library, lunch med Flo, mer läsning, seminar med ett litet test och presentation och för att avsluta med ytterligare en föreläsning.

Så ser ju självklart inte alla dagar ut i universitetet. Måndagar är den "värsta", och det känns som administrationen på universitetet hade en baktanke med det!? För jag menar, måndagar är ju HELT underbara utan jobb eller universitet. Vem skulle inte vilja ha en heldag med plugg efter en trist och uttråkande helg? Nej, inte jag i alla fall!

Nu ska jag nog lägga mig och försöka få lite sömn innan alarmet ringer imorgon och jag måste iväg till jobbet. 
Hoppas ni alla sover gott och drömmer söta drömmar!

xoxo

God morgon!

Jag vet inte direkt om jag är en morgon människa eller inte. Jag tror nog att det lutar åt det senare alternativet. Klockan är nu 08:42 och jag ska snart skutta iväg till universitetet. SÅ extremt laddad inför en heldag där! hmm. NOT! Jag är trött som en zombie, ser ut som en också för den delen på grund av pluffsiga ögon, och jag vill inget annat än att ligga kvar i sängen och sova ett litet tag till i alla fall... Sen för att göra det hela lite bättre regnar det ute!

Jaja, klaga allt man vill, men uppe är man ju som sagt. Ska kanske dra på mig lite kläder och försöka leta efter paraplyet. Vore nog en bra idé det!

Catch you later :) xx

Hotties!

dessa två tycker jag är något som man kan förklara under uttrycket HOTTIES

image214image215
Jude Law (kanske ska leta efter bostad i närheten av honom??)

image216image217
Adam Levine från Maroon 5 - det är något med honom som känns tilldragande!!

Facebook

Jag måste medge, jag gillar Facebook extremt mycket! var lite skeptisk emot det ibörjan, men nu är man fast i det hela, nästan lite beroende kanske?! Otroligt kul var det när alla från Sverige började dyka upp på det dessutom! Nu kan man poka, tagga och skriva till sina favvosar hela tiden!! L O V E  I T!

MEN, hur ska man göra så att ens professionella liv och privata liv inte mixas allt för mycket. Såg precis att min office manager och mina kollegor på jobbet har konton på Facebook. Man har ju olika roller, samt att man beter sig annorlunda privat och på jobbet. Man har olika bilder av personer som man känner genom jobbet till exempel. Hur skulle det bli om ens chef hittade en på Facebook? Skulle hans/hennes syn om en förändras drastiskt då, och skulle de ifrågasätta saker?

Nej ni, något addande blev det INTE av dom. Någon gräns ska det vara på det hela!

Update

Stockholm fick celebert besök förra veckan

Och det var helt underbart att komma hem och bli ompysslad av familjen samt att träffa alla nära och kära! En skön paus från allt som har med London att göra helt enkelt! Tyvärr var man bara hemma några fjuttiga dagar, så schemat var fullspäckad till max! Hade gärna hunnit med 100 saker till under den lilla tiden, men tyvärr kan man bara vara på ett ställe åt gången, dumt eller hur!?! Blev lite läsning (det var ju trots allt reading week) sen massa fikande, M-kväll hos Mimmsan, promenad (läs äventyr) med tuffingen, restaurang och utgång med tjejerna, släktmiddag, lunch hos mormor bl.a. Sen var det slut på det roliga, och flyget lyfte från Skavsta och åkte tillbaka till London. Om det var lika jobbigt att åka denna gång? JA DET KAN DU GE DIG PÅ, usch vad det tog emot när jag steg på bussen! Men jag kommer hem snart igen, flyget är redan bokat till jul och nyår! Stockholm 22 december till 6 januari

Här bjuder jag på lite bilder




Universitetet är som vanligt! Hade första tentan nu i onsdags, i Business Law, och jag tror (eller hoppas) att det gick relativt ok! Var inte lika svårt som jag trodde att det skulle vara. Nu är det inte många veckor kvar tills denna termin är över. Har några uppsatser att skriva, en tenta kvar och en presentation. Sen är man klar med hälften av sina studier! Ibland blir tycker jag faktiskt att tiden går lite väl för fort, men i detta fall är det bra :)



Gick och klippte mig på Tony & Guy academy (där de lär upp blivande frisörer). Billigt och bra! £5 kostar det bara att klippa sig där, vilket är helt överkomligt! MEN, det är ju som sagt studenter som klipper ditt hår. När jag kom dit sa jag att jag bara ville klippa topparna och kanske ha lite mer etapp. Jag fick en ryss, som nästan inte kunde ett ord engelska. Blev lite nervös där, och när han väl började klippa fick jag intala mig själv att det som sagt bara är hår, och att det växer ut igen! Han, och en annan tjej som också var från ryssland, hade en tolk med sig som fick översätta vad läraren förklarade. Eftersom de måste få varje sektion godkänd av läraren kände jag mig lite trygg i alla fall. Ju mer han klippte, desto bättre kändes det eftersom det blev relativt fint :) Alla tre (jag, ryssen och läraren) blev riktigt nöjda! Ska definitivt gå dit igen



Varning till allmänheten!!

Om ni är här i London och ska fika eller äta, LÄGG ALDRIG VÄSKAN VID ERA FÖTTER! Jag var och lunchade med Johanna förra veckan. Åt på Eat och satt vid försnerväggen som är utåt gatan (Charingcross road). Stället är inte stort, utan är bara ett liutet lunchställe. Johanna gjorde dessvärre misstaget (och något som hon aldig brukar göra  för den delen) och la sin väska mellan fötterna. Efter ett tag av tjatter så upptäckte vi att väskan var borta. Någon jä.. skurk hade snott den mitt under ljusa dagen. Riktigt "duktig" dessutom eftersom vi, eller någon annan för den delen, märkte något! Så det blev en händelserik dag det, med springandes till alla soptunnor i närheten och leta i skräp, gå till polisen i försök att anmäla (självklart var just det systemet nere så vi skulle återkomma dagen efter) ringa massa banker och spärra kort. Tycker så synd om dig babe!
MEN, plånboken blev upphittad av en snäll gatusopare som ringde henne senare under dagen! Tänka sig att det finns sådana människor där ute!

Behövs det ens skrivas något här??

Jag vet... Jag skäms! Det finns egentligen ingen bortförklaring för detta....
Hur många gånger har jag egentligen sagt att jag ska förbättra mig på att skriva här på bloggen? Ett X antal gånger, jag  vet! Men har det någonsin skett? NEJ! NU ska jag inte lova något, men jag ska FÖRSÖKA förbättra mig! Visst, det kanske tar en 5 minuter att skriva ett litet inlägg, men har jag tagit mig den tiden? 

IMORGON SKA JAG FÖRSÖKA SKRIVA LITE :)

RSS 2.0