Lösningen

Nu har jag kommit på det! För att slippa slänga bort massa kläder eller lämnar kvar mer här så ska jag köra en variant av Joey. Så här kommer jag se ut på flygplatsen på lördag!


Major problems!

Ok, så nu har jag varit riktigt duktig och packat ner i princip allt. Men jag tror min väska jag ska checka in väger runt en 30 kg... hmmm... 

2 dagar 22 timmar 47 min

Så lång tid är det innan jag sätter min fot på planet! Det är ingen tid alls! På den tiden ska jag hinna packa klart a-l-l-t, jobba en sista dag i kontoret (samt lämna tillbaka min bb, buhu, OM nu inte min chef går med på mitt business proposal), käka middag med en grupp människor och sen ha leaving drinks för nära och kära på fredag, försöka komma in till stan och strosa omkring lite och se om jag måste köpa något. Hur ska allt detta hinnas?? Och själv sitter jag nu bara i sängen med en kopp tea och skriver på detta iklädd i mina slappis-kläder. 


Things are looking good!

Det ser ut att bli straaalande solsken till helgen! Me like!

Sista söndagen i London

Oj, det kändes lite konstigt att skriva det måste jag säga. Känns overkligt att jag ska flytta hem om mindre än en vecka! Visst, både plus (majoriteten av plus) men även minus med det. 

Sista helgen här har hittills varit absolutely wonderful! Det har varit strålande väder från fredag eftermiddag. Gick ut på några after work i fredags med några kompisar, slutade kvällen tidigt och hade gått över till Diet Coke eftersom jag var helt död (efter första heltids veckan på jobbet. haha. silly, i know ;) Igår tog jag en turistdag vid towern, millennium bridge och st pauls. Sen blev det Camden och Primrose Hill med Cecilia och chillade i parken till sena kvällen. Underbart! Ska bli samma idag, men nu ska vi ta med filt och ha på oss bikini överdel så man kanske kan få lite färg. Ska bara vänta på att denna dumma tvättmaskin ska sluta snurra så jag kan hänga upp det ute. Skyyyynda!!!

Bokstavligt talat

"Ooo packa ner mig i väskan och ta med mig på semestern"

Känner ni igen det? Visst brukar man säga det ibland om någon ska åka iväg på en härlig semester. Självfallet skulle inte det gå... Förrän nu!! Köpte en väska idag och sa på skämt att den är så pass stor att jag säkert skulle få plats i den... Vecklade upp den och tänka "Men tusan, det skulle nog gå". Och visst gjorde det det!!



Klockrent

Jag kan få ett sånt här tal på min graduation?!


Den här lilla, lilla detaljen

Det här med att packa är inte det roligaste kan jag säga. Speciellt inte när man ska f-l-y-t-t-a. Skulle säkerligen gått utmärkt om det vore hemma, inom stockholms gränser, men det är ICKE roligt när man har en vikt-limit på flyget. 23 fjuttiga kilo får man ha med sig, plus de 8kg i handbaggaget. Sen utöver det kostar det 100SEK per kilo, vilket inte är så där jättekul. Så jag ska ställa kvar lite här hos C. Men det är ju piece a cake tänkte jag. För att spara lite pengar tänkte jag också packa ner så mycket som möjligt för att sen se om eller hur stor resväska jag behöver köpa. 

Nathan ställde kvar en relativt ok-stor väska här, så jag tänkte för mig själv "jag kanske inte behöver köpa någon ny. NEJ det behöver jag ju inte, så mycket kan jag ju inte ha". En resväska, en relativt stor bag (till handbaggaget) och sen tre småväskor som jag tänkte ställa kvar här. 

Och så började jag ikväll. Hur tusan kan så mycket kläder få plats i en garderob?? Jag har redan gjort slut med några klädesplagg, men det tar emot. Rätt hårt! Jag LOVAR att inte klaga (i alla fall på en vecka, kanske två) över att jag inte har några kläder. 

Yes Please!!




That's all (for now), and the whole outfit as well please!

Annu en dag har gatt

Och sjalv sitter jag fortfarande framfor datan pa kontoret! Ater nagra konstiga sma knackebrodsbitar som ar smaksatta med sweet chili. Jo, du laste ratt. Men dem ar helt ok faktiskt. "Only 3% fat", yea right!

Ska nog inte ga och leta resvaska efter jobbet. Det ser ut att regna ute. Det "riktiga" englandsvadret ar tillbaka gott folk!!

Smygare

Sitter har pa jobbet och gaspar och nickar med huvudet i takt med musiken. Jag och Bella ar dom enda inne pa kontoret idag sa det ar v-a-l-d-i-g-t lugnt.

Efter jobbet idag ska jag nog forsoka leta efter potential resvaskor. Jag har ju en hel del att flytta over, sa en LATT och STOR vaska behovs. Till ett resonabelt pris dessutom (las, studentvanligt).

Nej, nu ar jag uttrakad. Ska farglagga ett excel-document! Kul va?!

xoxo

First day of "freedom"

Gårdagen firades med Cecilia, som hade ordnat en överraskning för mig (en liten mix av födelsedags firande, slutet av universitetet samt uppmuntring för älskade farfar). Det börjades i Covent Garden för en kaffe i solskenet. Därefter gick vi runt lite i butiker och sen till en pub för våran efterlängtade Corona. Sen bar det virade till ett helt underbart tapas ställe, La Tasca, som också ligger i Covent Garden. Om ni kommer hit någon gång, gå dit!! Rekommenderar det varmt!

Sen till själva överraskningen, det blev musikal :D :D Vi såg musicalen "Shout", som handlade om en grupp tjejer på 60-talet. Underbar handlig, och härliga sånger! En gubbe bakom oss sjöng med lite då! Kanske inte lika bra stämma som artisterna.. hmm.. Jag har haft en mix av alla låtarna i huvudet hela dagen. Helt plötsligt brast jag ut i Shout på kontoret, eller "You don't have to say you love me"

Idag har jag varit bossen på kontoret igen och wooah vad mycket det kan byggas upp när man är borta två dagar. Nu har jag inte bara mina vanliga uppgifter, utan även vara vikarierande platschef samt PA åt två av killarna på kontoret. Great! Lite stress och magont på morgonen när man insåg hur mycket det var. Men men, kom ner till "endast" ca 30 saker att göra extra imorgon. Jobbade mig ner från en trillion email. Great Job Maja :D Fick ett "Thanks Maja, you're a star" från fransmannen vilket inte är dåligt jobbat!!

xoxo

OH.MY.FREAKING.GOD

Nu struntar jag faktiskt i om det "låter" som jag skriver (med stora bokstäver) JAG HAR PRECIS SKRIVIT MIN SISTA TENTA OCH ÄR NU MERA KLAR, HELT KLAR MED UNIVERSITETET!!! Kan faktiskt inte sluta le!!!! 

Det var inte många i klassen som hade sin sista tenta idag, utan de flesta slutar på torsdag eller nästa vecka. Så reaktionerna jag fick efter var "Oooh maja, stop smiling pllleaaaasssse" eller "ooooh, goo awaaaay"

OOOO LYCKA!!! Nu är det bara hemflytten kvar, sen är allt fulländat!!

Onödigt utrymme som måste fyllas i

Usch och fy så trött jag är denna morgon!! Fick tyvärr inte alls den sömn jag ville ha, men det ska nog kaffet göra under med! Drömmarna har som alltid varit helt vrickade, med bland annat cyckeltur till Vancouver med två av de högt satta partnerna på jobbet. Hmm. 

Aja, nu måste jag göra mig i ordning.  

Puss på er alla

Sommarkväll

Nja, kanske är att ta i att kalla detta sommarkväll, men det är strålande väder i alla fall och inga moln i skyn. Jag har suttit ute hela dagen och pluggat i solen. Blev några pauser där jag bara glassade i solen dock. Hmmm. Men det får gå an, jag känner mig relativt okej för tentan imorgon bitti. Förhoppningsvis!

Jag skulle hellre spendera en sån här fin kväll hemma i Stockholm, strosa omkring men någon när och kär, träffa flera nära och kära på någon härlig uteservering och bara tjattra om allt mellan himmel och jord. Gärna får det också vara så pass varmt att man endast behöver en cardigan eller sjal virad runt omkring sig. Solen ska gärna också fortfarande stråla men sakta men säkert tappa sin brännande värme.

Stockholm på sommaren är underbar! Jag tror att denna sommar kommer bli utöver det vanliga, ingen stress och bara kunna ta var dag som den kommer. Jag kommer dessutom INTE känna någon press med att hinna med allt. JAG BEHÖVER INTE ÅKA TILLBAKA TILL LONDON!! (sitter och skriver allt detta med ett stort leende på läpparna)

xoxo


Blomleverans

Denna finfina bukett blommor fick jag levererat till kontoret i fredags. Ingen hemlig beundrare om nu undrar, utan bara min kära familj. Kostymnissarna på jobbet frågade självfallet varför jag fick blommor. Svaret resulterade i ett "Ooooooh happy birthday.. So, how old are you now then?? I mean, you are still young enough to NOT get offended by that question". Dom är allt härliga mina gubbar på jobbet.


Jag har underbara kompisar!

Klicka här för att se vad en underbar vän gjorde häromdagen! x

Två dagar till, sen back to normal life

God morgon mina små sockerärtor!!

Solen skiner utanför fönstret, och det är inte ett moln så långt ögat kan nå.. Ok, några enstaka men dom räknas inte. Har bestämt mig (ok, C har bestämt åt mig) att jag ska sitta hemma, ute i solen och plugga. Imorgon är det näst sista tentan för min del! Håll tummarna för mig! Direkt efter det pluggande inför tentan på tisdag morgon. Så dagen idag kommer bestå utav Corporate Social Responsibility och imorgon kommer jag läsa om propaganda, nazi party, single-issue groups etc. KUL värre!

Jag har totalt stängt av mig från facebook världen på sistone. Måste ta tag i det när allt med plugg väl är över. Alla underbara kompisar som skickat meddelanden och så vidare. Om några utav er läser detta, jag ignorerar er inte, jag har bara lagt FB på is nu i tentaperioden med tanke på att det tar upp liiiite tid samt att man väl kan fastna där ett bra tag!

Förresten, jag såg en trailer igår som är min STÖRSTA fasa. Detta får bara inte hända mig!!


Underbara du!



Perfect song and lyrics to describe how I feel! 

No longer a kid

Kände för att prata av mig lite här på bloggen, jag menar, detta kommer ju bli sista "uttalandet" till världen som 22 åring! hehe

Om några timmar slår klockan om till 8e Maj, vilket inte alls är en vanlig dag, utan det är miiiin födelsedag (hurra hurra hurra).

Jobba hela dagen ska jag också, vilket är kul... hmm... Sista dagen som 22-åring var ju g-r-y-m. Börjar med att jag försover mig en hel timme (vette tusan vad jag hade för mig imorse för allt på alarmet var avstängt, som att inget hade hänt) och kom enbart 15 min försent. Sen rullade det på som bara den! Inkommande mail bara forsade in med saker att göra, man dras i åt alla möjliga håll. Samt att idag var det min hand-over dag med chefen. Ska täcka för henne nu under de kommande 2 veckorna. Snacka om liiite expectations man har på sig. Man ska göra si och man ska göra så. Blev bara lite stressigt med all info som bombarderade min lilla hjärna på en gång. Men det är piece a cake, jag kan klara av det!

Tyvärr så lever jag i min lilla egna värld för tillfället, fokuseringarna ligger på plugger (ger 110% för farfars skull) och jobbet. Men snart är allt över tack och lov, och jag kan gå tillbaka till min vanliga, sociala jag.

saknar er hemma så gyrmt mycket, speciellt nu...

Tecken på att universitetet snart är helt över

Jag har rensat ut liiiite papper/notes!!

Dagens citat

(Mamma ringer om frågar om min adress)

Mamma: Okej, så det är E1 och sen då?
Jag: Mellanslag och sen 0 och sen Q, som i Kvist... öööh.. fast med Q

Ok, jag kör på att mina smartigheter kommer från min kära moder. Det ligger i släkten som det heter!!

Muntra upp mig själv

Är helt inne på studierna för tillfället för att fokusera tankarna på annat, men idag efter en massa timmars pluggande fick jag ett ryck att jag skulle muntra upp mig själv. Ingen shopping här inte, utan en tripp till svenska affären "totally swedish". Självklart blev jag allt för ivrig när jag kom in där och hade ner en massa produkter från hyllan när jag skulle roffa åt mig några skorpor. Bra maja!

Men nu sitter jag och smaskar på detta:

Detta händer bara inte...

Sådana här tillfällen är det obeskrivligt hur svårt och ledsamt det är att vara i ett annat land. Att gråta till tårarna tar slut och det enda man behöver är en kram från någon när och kär, men det går ju inte. Att endast få tröst över telefon är inte samma sak som en riktigt lång kram, en kram som gör att allt runt omkring försvinner och någon att riktigt dela sorgen med...

Men, det är bara att vara stark nu, tills jag flyttar hem. Största fasan, från att jag flyttade hit, var att något skulle hända med en familjemedlem och jag skulle vara fast här borta. Hade bara mindre än en månad kvar, m-i-n-d-r-e än en månad, men då var det  tvunget att inträffa...

Vila i frid älskade farfar...

Bubbly

Nu sitter vi alla har och dricker lite bubbel pa jobbet har for att fira den valdigt "adliga" engelsmannens fodelsedag. Det ar fredag, solen skiner fortfarande, det ar fortfarande varmt ute och vi sitter har med musik och dricker ett glad. Kan det bli battre slut pa en fredag eller?

Jag tycker inte det i alla fall :)

xoxo

Konsten att vara upptagen pa jobbet!

Lovar du att vara ärlig? Sa klart jag lovar det!!

Du heter: Karin Maria Catarina Lundin

Smeknamn: Maja (duuh) Majs, Majsan, Frugan, Halvan, Demon. Kart barn har manga namn!

Låt som när du är ledsen sörjer till? Hmm... Christina Aguilera - Hurt kanske? Leona Lewis - Homeless ar ocksa ledsam. Curly Sue vill jag ocksa saga, men texten till den ar ju glad.

Beroende av: Kaffe?!

Vad behöver du mest just nu: Mer kaffe... ;)

Vad tror folk om dig? Att jag ar en glad, social, ambitios (eventuellt lite naive) tjej. Samt, lite halvt klumpig kanske?
Stämmer det? Haha, joda det tycker jag. Men ambitios vet jag inte, nar jag vill sa stammer det in, men jag har alltid varit for "last minute studying". Det har funkat dock!

Vad får du oftast komplimanger för? Mina ogon, eller att jag klarat mig igenom universitetet samt jobbat samtidigt.

Vad säger du för att imponera på någon? Att jag pluggat (snart tagit examen i) Business Management i London... Eller har, att jag kommer fran Sverige ;) hehe

Hur imponerar man på dig? Man ar sig sjalv helt klart!
Brukar du skratta för dig själv? Nathan, do you want to answer this one maybe? Ja, jag brukar kunna skratta for mig sjalv. Jag kan helt klart underhalla mig sjalv!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Then job done feet up time to relax... Hahaha. X"

Var bor du? London, UK

Trivs du där: Haha, alla vet nog vid detta laget att jag mer an allt annat vill flytta hem! Nej da, men London ar en underbar stad, men man trottnar valdigt latt pa den nar man bor har som student och maste stressa med plugg och jobb for att fa ihop till hyran. Samt att man inte som student (eller om pappa betalar) inte har rad med att bo i "bra" omraden.

Äger du några converse: Sa klart, ett par vita, och jag planerar utoka min collection!

Sprit, cider, vin eller öl: En sommardag i solen - Ett glas cider eller en Corona / For att fira nagot - Champange eller mousserande vitt / Girly talk eller harlig middag - Ett glas rott

Vad har du för mobil: Oj... Ok... Engelsk - HTC Touch Flow / Svensk - iPhone (an sa lange) / Jobb - BlackBerry 8800

Nästa mål i ditt liv: Flytta hem och skaffa ett bra jobb! I'm goign to beat the credit crunch!

Hur svarar du i mobilen: "Heeeey!" eller "Hi, it's Maja?"

Vem ringde du senast? Mamma

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Mamma, som ar sa snall och lagger pa sa fort jag ringer henne och darefter ringer upp. Antligen har hon lart sig efter 2.5 ar!

Antal timmar sömn inatt: Runt 6 timmar tror jag nog

Sov du ensam: Tyvarr ja...

Brukar du komma i tid: Japp! I princip alltid! Om inte sager jag i forvag att jag eventuellt blir lite sen...

När mår du bra: Nar jag far vara med mina nara och kara!

När blev du fotad senast: Var tvungen att ta ett kort pa mig sjalv haromdagen eftersom Nathan ville se min frakniga nasa. haha

Hur känner du dig nu: Trotter, men glad av solen!

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vit eller bla

Vad tycker du om fötter: Nja, inte sa mycket for en fot-fetish

Vad saknar du: Min morfar

Favorit dryck på morgonen: Vatten eller kaffe

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 22:00-23:00

Är du blyg? Njaaa, lite da och da.

Sysslar du med någon idrott: Haha, NOPE!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag tror pa attraction vid forsta ogonkastet som sedan kan utvecklas till karlek.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Jag skulle formodligen vara lite av Rob Schneider i "Hot Chick", forsoka vaxa av skagget etc.

Är du nöjd med ditt liv: Jada, 2009 har an sa lange varit det basta hittills, och battre kommer det bli :)

Vad är det värsta du vet? Arroganta och falska manniskor

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Well slosa och slosa, inte riktigt unnat mig sjalv nagot pa ett bra tag. Sa matkostnaden kanske blir runt en £ 50 kanske? Sen kommer andra rakningar och sant pa det.. Kul liv man har! Alla pengar bara forsvinner...

Vad längtar du till? Hemflytten och underbara sommaren!!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, jag har nagra av de basta manniskorna pa denna planet i mitt liv! Vet inte vad jag skulle ta mig till utan dom!! <3

Vad är det finaste du fått? Oj, tough one! Ett par nya orhangen ar det forsta jag kan tanka pa, eftersom det var tvungen att kompenseras for mina favoriter som jag hade tappat.

Om fem månader: Ar jag hemma i stockholm, och har formodligen ett heltidsjobb som jag trivs med

Om ett år?: Det vet man aldrig! Maste saga klyschan "Hoppas jag att jag ar lycklig"

Du samlar på: Dammrattor?? Sjalar tror jag nog att jag ar lite beroende av, samt fina smycken (som nastan aldrig kommer till anvandning). SKOR och VASKOR ar en sjalvklarhet eftersom man ar tjej! MEN jag ligger lite efter med skorna eftersom till och med Nathan har fler par an mig. hmm...

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Antingen Mamma eller Nathan
Har du strumpor på dig nu: Nej, men strumpbyxor eftersom benen tyvarr ar for bleka for att vara tillatna ute i det oppna

Är det okej att gråta: Absolut! Att halla inne pa det gor det bara varre!

När grät du senast: For en manad sen, pa arsdagen for Morfar bortgang
Bär du glasögon eller linser: Nej, men glasogon maste fornyas...

Har du piercing: Oronen

Vill du gifta dig: Jada, det vill man val nagon gang i framtiden

Vill du ha barn: Sa klart!

Är du bra på att laga mat: VIll saga ja, men ar ingenting i jamforelse mot Mamma

Är du flygrädd: Nej

Hur vig är du: Ganska vig

Vilken är din favoritglass: Ben&Jerry's Cookie Dough funkar alltid. Eller en piggelin pa sommaren!

Tror du på ett liv efter döden: Definitivt!! Jag tror vi alla lever om och om igen fast i olika liv

Bor dina föräldrar tillsammans: Japp :)

Vilken ögonfärg har du: Grona

Röker du: Absolut inte

Hur ofta tränar/motionerar du: Hmm... Promenixar omkring varje dag om det raknas? Borde ta tag i mina powerwalks och joggingrundor nu...

Vad är det viktigaste i livet?: Att inte leva i eller älta over det forflutna. Uppskatta nuet och gor dte basta utav framtiden!


Inte ett moln, sa langt ogat kan na!!

Hur mar ni munchkins?? Jag mar trott och seg, men solen skiner sa humoret ar pa topp! Samt att det idag ar M-I-N-D-R-E an en manad kvar innan hemflytten. Jag citerar frugan for att uttrycka gladjen - "iiiiiii"!!

Sitter pa jobbet nu och drommer mig ut till solskenet... Alldeles for varmt for jacka, pa tidiga morgonen, sa hur kommer varmen vara senare idag?

Jag tycker att alla andras sa fort solen kommer fram, alla blir liksom lite mer... gladare och piggare! Att vakna upp och se solstralar strimma in genom persiennerna och att sedan upptacka att det ar en klarbla himmel, det ar underbart! Kanske far lite mer fraknar pa nasan denna helg ocksa.

Nejni, nu ska jag nog forsoka jobba lite. Kanske... eventuellt...

xoxo


RSS 2.0