(miss)lyckas!

Sitter i universitetet for tillfallet och trakar i vantan pa att Flo ska komma ut fran sitt seminar, sa vi kan ga och ata lunch eller nat. Alltid lika kul med 4 timmars "rast" mellan forelasningar, seminars och annu fler forelasningar. Solen skiner i alla fall, sa nagot positivt ar det med att det ar mandag och nu langre inte helg..

Laste precis en artikel i Expressen dar det handlar om att man ska vaga gora fel for att "lyckas" i livet. Jag haller skarpt med om detta. Om man standigt lever i sin egen lilla bubbla, och inte vagar ge sig pa nagot nytt enbart for att man tror att man inte kommer att klara av det, sa kommer man aldrig komma nagon vart i livet. Ok, vissa kanske haller sig pa det torra, och gor "sakra" val i livet dar de vet att resultatet kommer vara lyckat. De kanske ar nojda med det, och det ar ju sjalvklart viktigt att man gar efter sin egen magkansla. Jag kan erkanna att jag har varit sa tidigare, inte riktigt tagit mig an saker som jag inte vetat sakert att jag kunnat klara av. Pa nagot satt vill man inte visa att man eventuellt inte kan. For jag kan ju klara av ALLT. Jag kan bast sjalv! Yes, oxe som jag ar ar mitt starkaste personlighetsdrag envishet.

Ju langre man kommer i livet, och ju mer erfarenhet man far, sa forstar man att det inte alltid gar att halla sig pa det torra. Man maste vaga chansa i livet! Visst kan vissa val man gor visa sig vara fel i slutandan, och visst man kanske blir besviken pa sig sjalv. MEN, det finns inget annat att gora an att lara sig fran sina misstag, resa sig upp och forsoka igen eller ta en annan vag till mallinjen.

Om man standigt ska leva i sin lilla bubbla kan man ga miste om MYCKET i livet. Sjalvklart ska man aldrig gora nagot om din intuition sager dig att det ar HELT fel, man ska aldrig satta sig i positionen dar man inte ser nagon utvando. Man ska aldrig lamna sin trygghetszon helt. Men om tankegangen ar "Jag vet inte, jag kanske inte klarar av det i slutandan..." sa tycker jag att man ska tanka till en ytterligare gang innan man tar sitt beslut.

Vaga ta chansen att prova pa nagot nytt, aven om du eventuellt misslyckas. Livet ar ett stort test, dar man satts pa spel dagligen och tar beslut; stora som sma. Aven om du skulle misslyckas finns det alltid de nara och kara som kommer uppmuntra dig till att forsoka igen, eller ta en annan vag. De kommer alltid finnas dar, och det ar dem som ar det mest betydelsefulla i livet.

Kanon och kalkon på... Mode i London

Kalkon
Ibland förstår jag mig inte riktigt på hur vissa människor tänker i sina val av accessoarer. Fjortisar här nöjer sig inte med magtröjor/jackor, pannband, SUPERplattat hår som spretar (eller varför inte dessa konstiga håruppsättningar där de stramar åt håret ordentligt och vaxar och geléar så det ska ligga platt, för att sedan pluffsa upp det i toffsen?) och sen i värsta fall gråa mjukisbyxor. yes, det är ALLTID gråa mjukisbyxor!. Här ska det även tas till med accessoaren.....
NAPP! Du läste rätt, dom går omkring med en napp hängandes runt halsen. Självfallet poppas den in i munnen ibland, för det ser ju extra coolt ut, eller hur?! Jag förstår inte... Dagens ungdomar, haha :)

Kanon
Här i London får man en väldigt kulturell mångfald vart man än går. Stilar varierar från klassiska turister, kostymnissar, modefolk osv. Men några som i princip alltid prickar in stil i mitt omtycke är de flesta japaner/kineser. Väldigt casual, men ändå på ett uppklätt sätt! Går inte riktigt att förklara i ord dock. Kort sagt, jag vill också kunna se ut "jag slängde på mig det första bästa jag kunde hitta, men blev ändå ett väldigt lyckat och snyggt resultat".

Veckoavslut

Jag skäms.. Jag vet att jag lovade att förbättra mig på att ta hand om min blogg, MEN.. tiden rinner bara iväg här, veckodagarna är fyllda med universitetet och jobb. En positiv sak med det hela är ju dock att det går framåt i hyperfart så snart så är det reading week och jag flyger hem! Oo vad jag saknar er alla!!

Veckan som gått förbi nu har varit fylld med jobb och snabba steg mellan universitetet och jobbet. Men vad gör man inte för de extra dagarnas inkomst? Om allt går som planerat med kontrakt, så kommer jag absolut behöva dessa pengar - Fortsättning följer med spänning!

För att göra det lätt för mig (och självfallet er) kör jag på en snabb genomgång av veckan genom en...
VECKANS..

..absolut bästa händelse och glädje: Min älskade Elin har varit på besök under helgen!! Oo så härligt och träffas och kraamas!

..stressmoment: Komma till jobbet och få reda på att Liz är sjuk och att jag ska ansvara över båda under dagen (vilket i och för sig medförde att jag hade MINDRE än vanligt på jobbet)

..plus: PLUS en timmes sömn på morgonen! Vintertid, tack!

..minus: två systerdöttrar inneboende hos A denna helg är inte en bra kombination med försök att plugga under dagarna..

..godaste: #1: Middag hos Flo!! #2: Coconut Shake på den Amerikanska matkedjan Tinseltown!

..lugnaste: A har åkt till Liverpool över helgen för att fira en kompis födelsedag (ja, jag vet.. jag är hemsk..)

..bostadsletande: Var på en visning av en nyköpt lägenhet, som håller på att renoveras. Jag ska förmodligen slå till på ett av rummet :D Håll tummarna nu allihoppa!! uppdatering kommer senare

..irritationsmoment: Folk som vägrar höra av sig oavsett hur mycket man än försöker ringa och smsa. Vad har man gjort för att förtjäna det behandlingen? Det är väldigt synd när man verkligen saknar personerna och skulle gärna vilja ses...

..nördigaste: Ligger förslappad i sängen, med glasögonen på och har alla böcker spridda runt omkring mig. Yes, har spenderat både lördag förmiddag samt söndagen med att plugga!

Nej ni, nu ska jag försöka få tag på min mammsi igen och prata lite med henne!

Catch you later!

Ja tack!

Me.Like.It.VERY.Much

Skulle INTE säga nej till dessa extremt snygga lampor, speciellt "klänningen"

image195

image196
design Moschino

Ingen kan stoppa mig när jag bara rullar fram, rullar fram

Jag tackar gud for uppfinningen av långa, pluffsiga halsdukar. Hjälper mig med två problem nu I väntan på bussen. Den hindrar kylan komma mig riktigt nära samt att den döljer min stora, fullproppade mage. Visst, jackan hjälper ju också, men halsduken ar pricken over i't! Flo bjöd över idag på BBQ, och självklart kom jag dit tidigare för han ville ha lite hjälp. Matshopping a la £160 i en underbar foodhall. Det blev massa kött, sausages, baugetter, brownies, muffins osv. Sen var det bara att kavla upp ärmarna och skura ute pa terrassen. Yup, fin i kanten får man inte vara, lite smuts kan jag allt ta, men när småkryp dök upp fick Flo ta över! Det kom en hel mix av folk; tyskar, italienare, greker m.m. Riktigt härliga människor, självklart med enormt mycket pengar på banken men ändå väldigt down to earth! Och roliga, vilket är det viktigaste! Var till och med en prins där. Yes du läste rätt, nagon slags prins från tyskland.. Tjock var han :)



Oj vad det åts! Men tusan sa gott allt var! Blev nästan som en tre rätters BBQ. En av killarna hade med sig mozzarella, tomater och proschotto som va at innan grillen var klar. Tysk pastarätt blandat med sausages och kött för att sedan avsluta med det bästa. Blev en blåbärsmuffins för min del. YUMMIE! Vädret kunde inte heller varit bättre. Klarbla himmel och solsken, men ändå lite kyligt.

Sitter nu äntligen på bussen med en keps med sydafrikanska logon på. Flo tvingade mig att ha den idag och imorgon. Bara jag inte blir dödad eller påhoppad med tanke på att dom vann igår över England i Rugby finalen.

image194

Tråkig humor

Så trött och seg att detta får mig att skratta :)

Nu var det tack och hej för idag! Sussa gott nu välden och vi hörs imorgon!

Ciao!

Vit vecka?

Fredag19e Oktober kl 21.43...

Och jag ligger hemma i sängen och orkar inte röra en fena. Trött? Nja.. utmattad efter en låång vecka? Oja! Jobbade idag, relativt lugnt, men italienaren, fransmannen och amerikanaren var inne och gjorde huset fullt med mig och Liz.

Vill gärna ha lite glass just nu, men orkar jag röra mig ner till köket? Nope! Blev lovad godis ikväll, men den personen kom ju då da inte över! Dumt tycker jag det var! Du vet vem du är!

Aja, har haft mamma i öronen nu den senaste timmen, alltid lika mysigt att prata med henne.

Nej, nu ska jag nog trakassera min lilla TÖNT, som också är hemma en fredagkväll. Tur det, för vem annars skulle jag ha knappat med? Tihihi



Men så elakt skrivet var det ju ändå inte, Godiskillen? Inte lika illa som du mobbade mig i somras i alla fall! Lite får du ta, för du är ju trotts allt min lilla tuffing :D

Ljuset i höstens mörker

Ja, jag mår bättre, eller rättare sagt är på bättre humör nu, än vad jag var imorse! Strumpbyxscenariot från morgonen löste sig, och Ja Jacob, du ska vara glad att du inte behöver stå ut med sådana problem, men vem vet, kanske du gör det i heeemlighet? ;)

Ska snart gå och sussa så man är lite utvilad imorgon för jobbet, men innan det tänkte jag knappra in ett litet inlägg.
Har spenderat kvällen men att titta på lite rum att hyra här i London, och det ser relativt ljust ut när man verkligen sätter sig ner och kalkulerar ut sin budget för allt och sedan letar efter någorlunda ok flatshares. Maybe I'll make is after all? :)

Men hur ska man släppa bomben när det väl kommer till att flytta....?

Trötter..

Alltså, ibland blir jag så trött på mig själv. Och när jag blir trött på mig själv blir jag gärna irriterad.

Var duktig igår och hoppade in på HM mellan universitetet och jobbet, för att byta en skjorta, leta passande kjol till jobbet (alltså liknande kostym kjol) samt köpa svarta, halvt genomskinliga strumpbyxor.

Skjorta - check
Kjol - check
Strumpbyxor - check.... TRODDE JAG JA!

Upptäckte till min besvikelse att jag snappade upp FEL (helsvarta och dåligt material).. Och har haft mina små utbrott idag på morgonkvisten. Vaknade på fel sida kanske? suck...

Första hyllningen till engelsk tradition!

Måste bara tillägga att något som jag upptäckte med Engelsk tradition är verkligen att höja till skyarna! Men självklart ska det ha sina bakdelar också!

Kanoners:
Sunday Roast! Oj vad god middag!! Detta ska verkligen lagas mycket av i framtiden!! Och självklart kan man göra det lite nyttigare!

Kalkoners:
Denna hysteri med Rugby... Ja, England är nu i finalen. Och det andra laget är... Sydafrika! Jag håller nog på det senare laget tror jag. Fler hubbahubbas i det laget!

Både gott och ont

Det har verkligen varit ett bra tag sedan jag skrev, men jag har inte haft varken tid eller ork att ta tag i detta igen. man kan lugnt säga att man är tillbaka i verkligheten nu. Står i som aldrig förr med jobb och plugg. Jobbet går verkligen jättebra; det är väldigt laid back, uppgifterna är lätta, men får tiden att gå som tur är. Universitetet har verkligen dragit igång. Mycket mer läsande och svårare detta år måste jag erkänna. Jag antar att det är bra med press på sig, får då presterar man mer. bara det inte blir för mycket igen...

Det är svårt att vara så långt ifrån nära och kära när man känner sig extremt nere. Man har ingen famn att komma springandes till i hopp om riktigt comfort i högsta klass. det enda man kan göra är att ringa via en tråkig dator, men jag antar att det är bättre än ingenting. Visst, en röst och samtal kan lugna ner en, men det är inte riktigt samma sak. Skulle helst vilja krypa upp i famnen och bara känna de trygga armarna runt mig, och höra rösten säga att allt löser sig.
Men nu har jag ju i alla fall bokat min hemresa för readingweek. Så jag kommer till härliga stockholm den 7-11 november. Oj vad jag längtar!! Jag måste varna allmänheten för det kommer vara många människor som kommer bli ihjälkramade av mig!

Fick i alla fall lite hemmavistelse i helgen. Efter många om, men och felkörningar (även fast vi hade GPS i bilen) kom jag och A äntligen fram till IKEA! Ljuvligt! Det blev lite saker, men inte mycket dock. Finns en massa som jag ville ha, men inte riktigt behövde just nu. Det kommer bli en MASSA sisa minuten/panik kök när jag väl flyttar! Om jag nu hittar något bra som passar mig vill säga... Varför ska allt vara så svårt? Varför ska det aldrig finnas något när man verkligen behöver något, och precis tvärtom när man inte behöver det? Vore skönt om någon skulle kunna förklara det för mig, för det frustrerar mig något fruktansvärt!

Nej, nu kallar tyvärr Business Law boken på mig... eventuellt... kanske.. hmm...

Laters people!

Men det var väl värsta...

F**K, hade precis skrivit ett LÅNGT inlägg, men nej, smatr som jag skulle vara råkade jag ersätta det med det senaste. Random moments of blondness? jag? nej nej...

apooolooogiiize!

Sitter precis och lyssnar på denna, och jag är verkligen SÅ ledsen att jag inte varit så aktiv här! Förbättning lovas! indeed!!

Elin, min demon!

Nu kommer vi till den tredje personen som betyder allt för mig. Ibland kan jag tänka hur allt skulle ha varit om jag inte hade valt just den inriktningen på gymnasiet. Hur skulle livet vara då? Vart skulle man i världen? Och hur skulle man ha överlevt utan denna person? Kanske hade man stött på denna underbara varelse någon gång under livets gång, vi har ju trotts allt några gemensama kompisar, eller demoner rättare sagt ;) Men inte tror jag att man skulle ha lärt känna henne lika bra som jag har gjort under dessa år, vilket jag kan skratta mig lycklig över!

image157
Hur i tusan kan man vara så vacker??

Elin är en sån sjukt vacker människa, både på utsidan och insidan. Hon är förstående i allt och det finns absolut ingenting man inte kan säga till henne. Visst, hon är lite väl busy med jobbet ;) men även om hon bara kanske har 5 minuter över för ett kort konversation så kläcker hon ur sig de snällaste ord och de mest förstående åsikter på situationer. Hur kan ord göra en människa så lugn? Vi har alla våra små up's and down's här i livet, och om hon märker att man är nere (vilket du alltid kan höra eller se på mig, helt sjukt!) så blir jag alltid glada, gamla Maja efter några sekunder i telefon eller tillsammans med henne. Bara våran speciella Demon-pose får mig att le =) Och om hon någonsin skulle vara nere så vet hon att jag ALLTID finns där för henne, det är ingen tvekan om saken!

Hemma i stockholm är det underbart eftersom hon bor på gångavstånd från mig. ÄNTLIGEN! Varje sommar spenderar vi MYCKET tid med att bättra på solbrännan i parker. Bodylotion i massor! Och röda näsor efteråt så klart! Men mysigt är det! Massa prat och musik! Kan nog nästan säga att detta är en tradition för oss =)

image158


Snart kommer hon dessutom över till London, och OJ vad jag längtar till den 25e Oktober. FULLSTÄNDIG lycka!! Det måste alltså finnas någon gud där uppe som gör så att priset på jobbet var en resa till London. För jag saknar denna snälla och underbara tjej så otroligt mycket! Att släppa taget om kramen varje gång jag ska åka tillbaka är grymt svårt. Att hålla tillbaka tårarna är en helt annan historia! Det är dessutom svårare och svårare för varje gång man är tvungen att göra detta...

Elin, du vet att du alltid kommer vara min demon, och jag älskar dig så otroligt mycket! Även fast vi kanske inte ses så mycket pga massa jobb och scheman som inte riktigt går ihop så är jag så glad att jag har dig i mitt liv. Telefonen finns ju alltid liksom! =D

Du är och kommer alltid att vara en av de närmsta i mitt liv, så är det bara! Du är helt enkelt bäst!!


Ännu ett veckoslut

Nu är det än en gång söndag, och en hel vecka har gått förbi. Har man gjort något vettigt i veckan? Nja, det vet jag inte riktigt, men det har varit en typiskt vecka i alla fall. Universitetet blandat med jobbet är basen för veckorna nu för tiden... Kan ju inte precis påstå att jag saknar friheten man hade under dagarna i somras när man spenderade all tid med att strosa omkring, träffa nära och kära samt bara njuta! Hmm..

Nåväl, det får tiden att gå förbi, och jag klagar inte!

Med lite vita lögner, och ändrade jobbstiden har jag fått veckans mix av universitet och jobb att vara till min fördel! Business Law på onsdagar istället för torsdagar och jobbet på onsdags eftermiddagar för att jobba in de timmar jag kommer gå miste om på tisdagar på grund av Operations Management seminar. Med ett litet leende går allt hem! Nu behöver jag bara vänta några veckor, tjäna in lite pengar, och sedan hitta ett eget ställe. Efter det kommer jag vara helt lycklig! Och självklart blir situationen ÄNNU bättre eftersom min demon och min halva ska komma över och hälsa på om ett tag! Det ger en något alldeles speciellt att se fram emot!!

Bjuder på lite bilder från veckans gång. Jag har tagit det som min uppgift att ta lite bilder då och då, så att ni kan få följa med mig lite bättre i mitt liv här i London.


jag vet, jag ska förbättra mig och de till att utöka sortimentet på bilder..
Carnaby St by night - - Harrods (där jag och Flo spenderade ett bra tag i försöket att hitta jeans till honom.. Han är otrolig, till och med värre än mig när det kommer till att vara kräsen) - - Hyde Park Corner - - Bevis på att jag faktiskt var i bibblan och läste

Nu har jag smitit iväg länge nog från allt annat vettigt jag egentligen borde göra. Är lite hyper fortfarande från en STOR (yes, drucken från min STORA Starbuck's mugg) kopp kaffe och en god macka till lunch.

Vi hörs om ett litet tag igen
 image156mwah!


Min Fru

Det hela började med att Maja-Baja fick en liten lapp från sin Kajsa-Bajsa den 30e Oktober/21a November 2003 (yes, det är lite olika uppgifter vi har hittat i våra små kalendrar) där det stog: "Vill du bli tillsammans med K-B? Kryssa i för Ja, Nej eller Om en vecka". Eller vänta lite nu, alltså måste det mena att det var veckan innan de datumen som jag fick den lilla lappen. Anyhow, SJÄLVKLART fyllde jag i Om en vecka, och vipps så var M-B och K-B ett par veckan därpå!

Snart kommer vi upp i fyra år, min underbara fru!

image137 image138 image139

Linnea är en av de mest vackra människor på denna jord, och den snällaste! Det går inte att beskriva i ord hur glad jag är att ha träffat och lärt känna henne, för sådana vänner är extremt svåra att hitta. Jag har haft lyckan att träffat ett fåtal som har kommit att bli mina allra närmaste vänner, sådana man inte kan tänka sig ett liv utan. De kommer alltid ha en speciell plats i mitt liv, och Linnea, min kajsa, min linus, kommer ALLTID vara en av de vänner. Du är ju trots allt min frugan nu! Skönt att vi har samma syn på förhållandet och kör på öppet förhållande. Det är det som är själva hemligheten i ett riktigt lyckat förhållande.

K-B finns alltid där när man känner behovet att prata om något, och jag känner verkligen att jag kan berätta allt för henne. Samma sak gäller för henne. Det gäller ju att ge och ta i förhållanden, eller hur frugan? :) Som för alla av mina närmaste, är Linnea en av de jag skulle släppa ALLT för! No matter what!

Jag tvivlar på att det finns en bättre Fru där ute i stora, vida världen! För vem lurar i en att vi ska äta middag tillsammans, planerar ihop en avskedskräftskiva, samlar ihop alla vänner och överraskar en väldigt förvånad M-B när hon kommer promenixande? ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Du betyder så extremt mycket för mig K-B, och jag är SÅ glad att jag har dig i mitt liv! Jag saknar dig så mycket att det inte ens går att beskriva i ord.. Snart kommer jag hem igen så att det blir lite ordning å lite roligare i vardan!!!

Älskar dig såå!!


Dagens stöldgods!

Visst, det är stöld och det är olagligt, men i alla fall! Det var trots allt inte JAG som tog muggen. Utan jag frågade om min killkompis kunde ta en åt mig, för jag var för feg! Vipps åkte muggen ner i hans väska och vi gick ifrån Starbuck's!

Och här är den, mina enorma mugg från Starbuck's. Det är ju lite av ett måste om man bor i London, att ha en orginalmugg från det härliga kaffe stället.

image135  image136

Konsten att lära ut... (o)organisation?

Jag blir ju galen!

1. Jag flyttade till London för att få hög kvalité av utbildning
2. Jag betalar... 3000pound om året för att enbart kunna gå på universitetet. Ja precis, du läste rätt, böcker och annat material ingår ICKE!
3. Nu har dom även höjt avgifterna till 3070 bara för att göra saken ännu bättre för oss studenter. Bull!!
4. Queen Mary ska vara en del av University of London, och därmed hålla hög standard pga den höga rankningen över universitet i London, England och Europa.

Av alla dessa punkter tycker jag man ska få lite valuta för pengarna. Kanske lite organiserade föreläsningar, och klarlagda seminar? Kanske till och med fungerande technology och ett bra campus? Och sist men inte minst, kanske "seriösa" studenter?

Skenet bedrar tyvärr med denna image och "fördomar" man har om utbildning i England. Dessa har man dock fått från Oxford och Cambridge. Detta gäller alltså INTE överallt. Tyvärr! Under min tid i universitetet har det varit dubbelbokningar på föreläsningar, seminar som har clashat i varandra, vårat intranät har inte fungerat, alla uppgifter har blivit upplagda på intranätet alldeles för sent, campuset är under konstant ombyggnad och det har till och med varit säkerhetsvakter inringda till en föreläsning pga vissa studenter som ska tjaffsa. ORKA!

Detta är inte enbart för mitt universitet, utan King's College (det högst eller näst högst rankade universitetet i London) har likandant.
Självklart trodde jag att detta skulle ändras under andra året, men nej. Det som fick droppen att rinna över denna gång är att "dom inte hade räknat med att så många ville läsa business law" så dom var tvungna att dela upp klassen i två eftersom salen de hade bokat in det på bara tog hälften. Så nu sabbar det mitt sköna schema med universitetet och jobbet.

Fortsättnig följer....

1 October 2007

Taurus

Are you being follhardy or brave? Are you taking an unnecesary risk or a calculated one? Hmmm. There are some questions to answer and yours must be honest ones. Uncertainty hangs over something you seem to be taking more seriously than others around you. You should not be concerned that your move is a foolish or risky one.

Ja, vad kan man säga... När man bläddrar igenom dagens Metro, LondonLITE eller London Paper på vägen hem blir man som stumm ibland när man kommer till horoskop sektionen. Antingen förstår man ingenting, och tror bara att det är påhittat babbel, eller så stämmer det in på minsta, lilla detalj. Jag förstår mig inte på detta! Hur kan någon skriva ihop en text, utgående från stjärntecken, som passar in så läskigt bra på en själv? Om någon snälla vet, förklara för mig tack!

RSS 2.0