Känner mig som en boll

Varför går man på samma nit år efter år och äter på tok för mycket julmat? Ja gott är det ju, och det är nog en av anledningarna till att man har ett nyårslöfte som är "nyttigare liv" eller "börja träna". Japp, det är några av mina! ;)

Hur har er ledighet varit??

xoxo

I am in love

Min vackra E spelade denna låt för mig i söndags, och jag måste hålla med henne. Man blir nästan beroende av den. Jag kan lyssna på den om och om igen! 


Lyssna dessutom på texten. Underbar!

Och så var Julafton slut

Jag känner mig fortfarande mätt efter all mat och annat julgott! MEN julstämningen kom i alla fall, speciellt när snön började falla ute! Bästa julklappen måste det nog ha varit!

Så klart blev det julafton a la tradition här hemma. Julbord, spela med lillebroren, Kalle Anka, fika, julklappsöppning och därefter risgrynsgröt. Fick fina klappar, och jag blev mest glad när jag såg att de nära och kära blev glada för presenterna från mig (och lillebror). Är det lite vuxenvarning på en då?

Aja, ännu är det en dryg halvtimma kvar på julafton. Så njut nu och smäll i er lite mer julgodis! Imorgon är det Juldagen och utgång vankas för MÅNGA! ;)

Annandagen är Christmas Eve no2 för min del!

xoxo


Julafton!


God Jul på er alla!! Julbordet är framme med all mat, julgranen är klädd och klapparna ligger under och väntar!

MEN... När kommer julstämningen?! Troligen när mörkret börjar falla och Pappa tänder brasan :)

Hoppas ni får en underbar dag!!

xoxo

Julbak

Nu har jag gjort massa kakor inför jul. Fick för mig dessutom att göra kristyr till pepparkakor... Jag och mamma fick rejäla skrattanfall när jag höll på. Det ser ut som småbarn har gjort det!! Jag skyller på dålig spritts!!

Bild kommer om ett litet tag! Eller ska nog överväga om jag ska visa mina konstverk eller inte ;)
Här kommer ett litet smakprov på de FÖRSTA pepparkakorna! Fina va?! haha


Dan före dopparedan

Jahaja, imorgon är det julafton! Helt stört att året snart lutar mot sitt slut. Och någon julstämning känner man inte precis av för att vara helt ärlig! Lite bättre blev det i söndags dock för då hade jag och underbara E adventsmys med massa glögg, pepparkakor och skummtomtar! När jag promenixade dit började dessutom snöflingor (blandat med regn så klart) dimpa ner från skyn! Blev som ett litet barn igen och gick runt och log för mig själv a la Jokern.

Nej ni, nu ska det bakas kakor, städas och fixas och trixas inför morgondagen!

Listen and enjoy!!


4e Advent

Har precis krupit ner i min säng efter en kvälls, och natts, film-tittandes och snack till max hemma hos några kompisar. En sak slog mig dock när jag gick hem från tunnelbanestationen. Det var inte en kotte på gatan, jag kunde gå i min egna lilla takt, lyssna på musik och allt detta utan att känna oro eller rädsla. Till och med en Bambi kom skuttandes över vägen.

Skulle detta kunna hända i London? Neeeeej

Beauty tips!

Alla älskar ju detta plumping lipgloss från Too Faced. Visst, det är väl bra men i min smak är det lite mesigt. Alla klagade på att det stack jättemycket. MEN nu har jag hittat ett i min smak, som jag tycker man ser skillnad på läpparna.

Detta är hur bra som helst! Från Victoria's Secret, och jag har "smaken" Bare. Otroligt bra och luktar gott dessutom! Om ni har en pusskompis, varna innan eftersom det sticker lite halvt när det är "nylagt".

BUY IT!

17e Dec

Julshopping... Det går väl inte så där jättebra tycker jag! Vad ska man ge till alla människor? Och vad ska man själv önska sig?! Det senare tycker jag är det svåraste, OM man i och för sig inte skulle ha en icke-existerande money-limit! Då skulle det vara lätt! 

Humör: Lycklig
Outfit: Just nu...? Morgonrock och min Smurf Tee
Cravings: Kaffe, men har den stående har bredvid mig!
Gjort: Gått upp ur sängen och segat hittills idag!
Bästa: Att kunna sova ut ordentligt och vakna upp här hemma
Sämsta: Vart är snön?!
Uttryck: (häromdagen) Jag: "Men kom igen dååå!!" - Lillebror: "Va sa du?" - Jag: "Nej ingenting, jag pratade bara med mitt läppglans"
Mål för morgondagen: Sola? Gå till mormor och mysa
Valfria: Denna gör mig på bra humör av någon konstig anledning. Är nog en pop-nörd innerst inne trots allt!

Bild: kommer senare

Så ja!

Nu har jag alltså varit hemma i ett dygn, och det känns underbart! Självklart har jag fått en rejäl förkylning, men det är ju bara min tur, eller hur?!

Har hittills bara slappat med familjen, vilket är väl behövligt. Verkligen in the need of stressa ner och gå ner i varv efter allt som haft med London att göra. Här ska det njutas med familj o vänner!! :)

Imorgon blir det julshopping med lillebrorsan!

xoxo

Hemma BÄST

Lillebror kom precis hem från jobbet, och gav mig en STOOOOOR kram! Kan det bli bättre? Nej :)

Och mamma tjatar att maten ska fixas... Får bli bättre inlägg snart!

xoxo

Saaaaaaaaannnnnnktaaa Luciiiiiiiaaa

Jag minns när man var yngre, och drogs upp ur sängen i gryningen för att sätta på sig den vita "klänningen", knyta det röda bandet i midjan och sätta på sig ljuskronan på huvudet. Detta höll i sig genom dagis, för-, låg-, mellan- och högstadiet, men i gymnasiet tyckte man väl att man var för "cool" för det. Eller så var det väl bara kören som gick med i lucia-tåget (och den framvalda lucian). På jobbet i Sthlm fick vi ett inhyrt gäng med sångare som var luciatåget, underbart vackert. 

Men seriöst, visst det är en tradition, och en vacker sådan, men har ni tänkt på hur det ser ut från en icke-svensk vinkel? Alla våra svenska traditioner är ju lite väl.. ja.. konstiga om man nu säger så. Lucia, dansa runt som grodor runt omkring en stång som är klädd i blommor, årlig kräftskiva där vi tar på oss papp-hattar och sjunger sånger och så vidare. 

Nåväl, själv tycker jag det är bättre än inga traditioner alls :D

Packad och klar!

Tänka sig, jag hann med att bli klar med ALLT innan det var dags att åka hem till underbara stockholm! På en vecka har jag hunnit med detta:
Social & Political Marketing Presentation - Propaganda of the Nazi Party and Adolf Hitler
Uppsats i Organisational Change and Development - 3000 ord
Test i Social Networks
Uppsats i Managing Diversity - 2500 ord
SAMT 
jobbat varje dag och haft uni varannan

Död? Japp, men lycklig eftersom imorgon åker jag :D Woohoo!!
Tre veckors härligt break från jobb och plugg! Love it!

xoxo

En kyckling av en fjäder

Vid denna tid om 3 dagar sitter jag hemma i ljuvliga stockholm!! So much to do, so little time! MEN det är det som är moroten som motiverar mig att ge ALLT nu innan.
Enligt mamma har mitt finger (fortfarande illa) blivit stressat! Japp, ni läste rätt! Den är överarbetad från allt skrivande! Om det nu vore så, jag tror att det är något fel på en nerv i den jag. Känns som det i alla fall. Oh well! Sluta klaga nu Maja, du är snart hemma och pluggandet är snart över!

Vad tycks om de följade?

"Trust is a feeling to even believe someone when you know that you would lie if you were in he/she position"

"Don't run after the past and don't loose yourself in the future. The past is gone and the future hasn't come yet. Life is right here and now"

"We are nothing more than what we make ourselves"


9e December

USCH! Jag vill att denna vecka ska vara klar nu! Jag känner mig stolt i alla fall eftersom jag verkligen gör mitt arbete.. Kan det ha något att göra med att jag verkligen måste göra det? Det är bara en liten liten detalj!

Nu har jag jobbat konstant sedan kl. 7.30 imorse, så nu kommer jag troligen dö i sängen så fort mitt huvud träffar kudden. Oh well, det kommer vara värt det i slutändan! woohoo!

Här kommer en dagens!

Humör: Lever på övervarv kanske?!
Outfit: Slapp, smart -  Ljusblå tunika, svarta chinos och vit cardigan över
Cravings: Chocolate, speciellt Maltesers, MEN jag höll mig borta från dom även fast vi har ett förråd på jobbet!
Gjort: Oj... Plugg 07:30-10:30, Lecture 11:00-12:00, Jobb 13:00-18:00, Plugg 19:30-22:00... pust...
Bästa: Jag har mitt egna skrivbord på kontoret!! yeehes!
Sämsta: Ingen Liz på kontoret.... :(
Uttryck: I am goooing b-a-n-a-n-a-s!!
Mål för morgondagen: Råplugga för testet på torsdag
Valfria: Ord - PROCRASTINATION. Slå upp detta ord - Detta förklarar mitt beteende i universitetet kanske bra!
Bild: Detta är min "fritid" denna vecka


Sussa gott nu allihoppa!

xoxo

OBS! Tiden (!)

Ser ni tiden?! Ja, jag kan själv inte riktigt förklara hur detta har hänt, men här sitter jag nu framför macen och ska plugga fram till att uni börjar... Gjort iordning en ordentlig frukost och har både tea och juice stående är bredvid mig!

Let's dooo it!

xoxo

Nu så! Motivation på topp!

Idag har jag känt mig riktigt produktiv! (och jag ska skriva klart detta inlägg innan 19:00, för då blir det tillbaka till plugget)
Universitetet på morgonen, sen iväg till lilla doktorn med mitt finger (ingen fara... ännu!) och sen starbucks ända fram till 17:30 och pluggade hela tiden! Vad har hänt med mig?! Kanske kommit på att jag verkligen MÅSTE göra allt nu innan fredag... smart!

Nu har jag smällt i mig en otroligt god sallad, och har en cup-a-soup har bredvid mig och music på i bakgrunden. I need distraction to concentrate, remember? ;) 

Nej ni, nu ska jag skriva uppsats så tangenterna börjar röka! 

xoxo

2a Advent

Ojdå, nu har det visst gått några dagar sedan jag uppdaterade här. Fy på mig!!

Uni är väldigt hektiskt nu, när vi går in på sista veckan innan end of term. I fredags hade vi våran presentation, och jag måste faktiskt säga att jag aldrig haft en så pass bra presentation. Det kändes som det gick hur bra som helst! Så fingers crossed, att resultatet såg likadant ut! 

Det känns väääldigt konstigt att skriva detta för tillfället för jag vaknade upp IGÅR med att fingertoppen på högra pekfingret var halvt avdomnat. Och det är fortfarande likadant.. :S What's wrong?!

xoxo

3e December

Humör: Trötter... Vill bara kunna vara och inte behöva jobba eller tänka på uni
Outfit: Liknande gårdagen... Jobb - - > Kostymbyxor och tjocktröja. Försov mig imorse (great) så det fick inte bli något roligare
Cravings: Swedish meatballs!!!
Gjort: Jobbar hela dagen... Lång-lunch med Liz dock, vilket var väldigt trevligt med tanke på situationen... Sen hemgång, riktig middag med Jo framför tv'n och därefter plugg!
Bästa: Ännu en gång - Lee Stafford - Dry Shampoo
Sämsta: Att min kära och otroligt underbara kollega blev redundant idag. Imorgon är hennes sista dag...
Uttryck:  "Never mind me, i am juuust talking to myself and the pc screen"  (japp, det kom från mig när jag var inne i räkningarnas land och försökte få det att stämma)
Mål för morgondagen: Kanske börja plugga inför nästa veckas test?
Valfria: Klant - Jag på väg till tuben på morgonkvisten... Var lite för snabb i vändningarna + is på marken = Maja på hal is och höll inte bara på att trilla omkull en gång, utan minst tre gånger.
Bild: Jag hade kul under pluggningen (julgranskulor i öronen)

Yeees

Ok, nu bara för att tanten i huset har köpt en laptop, säkerligen för hyran som Jo gav henne i början av veckan, så har hon fixat så att trådlösa internet funkar klockrent. Men nej, det skulle inte ha kunnat fixas tidigare, eftersom det inte var något fel då. Det var ju min laptop! så klart... Blir ju galen på henne!

Aja, nu pluggar iaf jag och Jo, samtidigt som vi sjunger med till musiken från tv'n. Just nu är det Queen. Oj va fint det låter!!

xoxo

Ännu en dag är slut

Usch va dålig uppdatering det blivit idag... Får helt enkelt bara bli en Dagens idag för mina ögon har svårigheter att hålla sig öppna för tillfället

Humör: Sisådär, alla här dåliga dagar
Outfit: Grön långärmad tröja och svarta kostymbyxor. Yes indeed, det var jobbet som  gällde idag!
Cravings: LUNCH! Var så hungrig!
Gjort: Universitetet, därefter jobb och sedan till F för att skriva klart våran del av presentationen!
Bästa: Internet funkar, woho! I och för sig ska jag kanske inte vara så lycklig, det är ju en morgondag också!
Sämsta: Att bussarna aldrig ska komma i denna stad, och att det tar sådan lång tid att komma hem...
Uttryck: Dipshit, Fuckhead, God you are stupid. F och jag tycker verkligen om varandra! ;) Allt sas med glimten i ögat så klart!
Mål för morgondagen: Ha en väldigt produktiv pluggkväll med Jo hemma!
Valfria: Problem - varför ska det vara så svårt att tänka ut önskelistor till jul?? Det är svårare än att komma på vad man ska köpa till andra i julklapp!!
Bild: Plastgran här i huset, med.. em.. fin dekoration.. hmm

1a December

Dagens...

Humör: Sprallig
Outfit: Tights, vitt stort linne och svart väst och sjal
Cravings: Tror nog att ni kan gissa det från nedanstående inlägg... ?
Gjort: Hatf "produktivt" möte med min Social and Political Marketing grupp om våran presentation om Hitler's marknadsföring... Jag och 4 andra killar... Det blev mest snack om fotboll mellan dom.. Am i surprised? no!
Bästa: Tog mig i kragen och slände in tvätt i maskinen!!
Sämsta: Incident som gjorde pricken över i:t för dåliga saker dom hänt detta år!
Uttryck: "And she was like... noo.. And she said... men va fan! och hon sa.. Det är svårt det här med språk alltså" (Jo försöker berätta under dagen, men har lite svårt med växlingen mellan svenska och engelska)
Mål för morgondagen: Skriva klart presentationen!! Och nu MÅSTE jag verkligen göra det!!
Valfria: Ok, måste medge att jag inte är mycket för Country music, men den här låten är grymt bra!!
Bild: Donkey's i farmen där jag bor... Dom står där i mitten, seeer ni?!


xoxo

Kak-koma

Jag ligge här fast i soffan i min så kallade kak-koma. Ja, alltså inte mat-koma denna gång, utan på grund av kakor. Fick bli efterrätt efter middagen, och skulle nog inte ha ätit den där sista kakan alltså. Kanske fått lite energi nu dock för att skriva uppsaten (?) who knows!!

VILL DESSUTOM HÄLSA GRATTIS TILL MITT VACKRA M SOM FYLLER TANT IDAG :) MASSA LOOOVE!

Guds gåva till tjejer

Denna produkt måste nog vara något av det bästa som någonsin uppfunnits. I absolutely love it! Räddar dagen (och håret) UTAN stress eller frissigt hår efter tvätt!

RSS 2.0