Lite nytt!

Tänkte köra mig på en "Dagens" lista här, hålla koll på mig själv och ta en re-cap av dagen när det vankas mot en ny dag. Enjoy!

Dagens...
Humör: Lite halvt seg efter gårdagen, men blev lert efter en kopp Caffe Americano
Outfit: Reflekterade humöret - Slappis! Tights, stor vit t-shirt och kofta över
Cravings: Hårdmacka med ost! Fråga mig inte varför, bara hade begär efter det hela dagen!
Gjort: Inte så produktiv som jag hade hoppats på, men det är ju trots allt söndag...
Bästa: Att kunna ligga länge i sängen på morgonen
Sämsta: O-N-T i fötterna efter helkväll i stilettos!
Uttryck: (inget så bra att det var värt att komma ihågs)
Mål för morgondagen: Bli klar med en av uppsatserna!!
Bild: TBC


1:a advent

Imorgon är det första december (!) och idag är det första advent. Vart har detta år försvunnit egentligen??

What a weekend!

Fy på mig för den dåliga uppdateringen denna helg... Den har varit relativt körig...

Fredag: Uni på morgonen och därefter jobb. FIck reda på lite dåliga nyheter där, men fingers crossed att det inte är så! Uppdatering kommer om det! Sen bar det av mot F's hus och lite pluggande. Fick en del gjort, tack och lov, men självklart var det en massa babbel också. Därefter blev det en spontan träff med en unikompis.

Lördag: TIll F på dagen (så klart... börjar bli mitt andra hem nu) och plugga lite. Sen hem, fixa mig iordning och sedan ut för F's födelsedagsfirande. Fyllde i onsdags. Blev middag på Hakkasan med tio av hans närmaste vänner, därefter drogs det mot Cuckoo club. Otroligt kul faktiskt, men helt stört vad vissa människor kan spendera pengar.

Mischa Barton var också på väg hem när jag var på väg hem, hon vinglade ner på Regent Street med en tjejkompis

xoxo

Sleep tight, don't let the bed bugs bite!

Nu har jag försökt och försökt att lägga upp ett klipp av min och Jo's otroligt roliga Country dans, men det går bara så där jättebra. Förstår mig inte på det helt enkelt!
HÄÄÄÄR! - - -> http://elfyourself.jibjab.com/view/lhdAhYLvi0HtCVx8

Pluggandet gick jättebra! Blev energydryck till slut, och visst blev man lite hyper till en början, men sen ni! Då blev det effektivitet på högvarv! Blandad med extrem trötthet... Men jag blev klar med hälften av ena mitt coursework! Ska bli klar med det denna helg har jag tänkt!

Nu ska jag sussa, är SÅ trött...

xoxo


Pluggning... not going so well

Jag och Jo sitter här och ska plugga nere i vardagsrummet. Vi har "försökt" att plugga i ca en timme nu, det går väl inte så där jättebra. Jag har roat mig med att Elfa mig och henne, och sedan har vi dött av skratt.

Gör det själva på www.elfyourself.com, Country dansen är den bästa!!!

Nä, nu SKA jag plugga

xoxo

Rynkor

Fick mig ett gott skratt när jag såg mig själv i spegeln precis. Har haft lermask på mig och hade inte, av någon anledning, rört på munnen, den hade varit stängd hela tiden. Så ja, hela ansiktet var stelt. Så vill ni veta hur ni kommer se ut i framtiden, men härliga rynkor överallt? Ha på er lermask tills den stelnat, försök inte prata med någon tills dess. Gå sedan till en spegel och ge ifrån er ert STÖRSTA smile!! Works every time!!

xoxo

Smoothie with a hat

Jag har länge tänkt på detta, Vad är det egentligen för speciellt med en Swedish Massage? Jag har försökt och försökt igen att övertyga gubbarna på jobbet att det inte är något speciellt, eller nåt sverige är "känt" för. Jag får bara respondet "But Maja, please, don't ruin our dreams and thoughts now of a Swedish Massage!!!". Gick lite över bord när Canadian guy sa att det kanske är samma sak som A French Kiss som inte är riktigt. Då började Fransmannen joina diskussionen. Så kul har jag på kontoret jag :)

Som vanligt gick jag och Liz på våran vanliga "date" till Sainsbury's och köpte lunch. Blev helt förälskade i smooties, som hade fått riktiga, virkade hattar på toppen! Det var kallat "The Great Knit - Keeping the old people warm this winter". Kanske kostade lite extra, men det går till välgörenhet! Liz hoppade runt hörnet och frågade om jag ville ha en! Of course! Sen kom beslutångesten vilken hatt man ville ha. Inte själva smootien. Men det slutade med både favvo smootie och hatt. Bytte ut hattarna helt enkelt!

Kolla va sött


Heldag

Ok, nu tycker jag att vi ska gemensamt skriva ett brev, eller fixa namnunderskrifter, och skicka till någon viktig person. Det är FÖR tidigt att gå upp när det är kolsvart ute. Det är omänskligt! Vi kan väl köra stenhårt på argumentet att man inte är tillräckligt effektiv på morgonkvisten när man gått upp så tidigt...? Eller hur?!

xoxo

THE universal language

Har haft en otroligt bra dag faktiskt! Uni, jobb och sedan middag och drinkar med tre tjejkompisar. Well, uni var väl sisådär kul (som vanligt), jobbet hade sina roliga stunder, mellan AMEX statements, med kollegorna. Därefter var det mot Waterloo och möta några tjejkompisar för middag och massa babbel! Gik till Ping Ping Dim Sum vid Southbank. HUR trevligt som helst. Sen gick vi till en väldigt chilled out bar som hade utsikt över Waterloo Bridge och Thames. Skönt med såna här kvällar lite då och då, så man kommer ur den gamla vanliga veckorutinen.

Vi var en salig mix av härliga tjejer, och helt underbara tjejer dessutom. En grek/canadian, en engelsk/maroccan, korean och sedan jag så klart. Kom in på jobb, tolkningar och översättningar och drog helt enkelt slutsatsen att Money is THE universal language. Det är stört, vartän man åker i världen förstår alla värdet och "talet" med pengar. Den som har mest, har mest talan och får gärna viljan igenom. DOm gör sig helt enkelt, på ett eller annat sätt, förstådda världen över! Så strunta i språkkurser, tjäna massa pengar istället! För då har man ju i alla fall rd med en tolk!

xoxo

Guten Morgen!

Somnade helt ok och vaknade av mig själv, lite halvt pigg, innan alarmet gick av!

Underbar låt

Leona Lewis - Run

Är det någon som kan vara snäll och förklara för mi hur man får in lilla YouTube rutan här i bloggen, istället för att lägga in en länk? :)


xoxo

Jul jul, strålande jul

Här kommer lite härliga bilder från hemmet, som mamma skickade över till mig





Men snön kommer väl försvinna till helgen, eller hur? Plus 6 grader har jag hört en liten fågel viska i mitt öra. Och oj vilket härlig röra det kommer bli! ;)

xoxo

1 månad kvar!

Läser på nyheterna och hör från vänner att det snöar galet mycket hemma! Det kanske låter konstigt, men jag vill också ha det! I alla fall om jag är fast inomhus så klart, eller påklädd rejält om man är ute! Här bara öser regnet ner... great!

Ligger bekvämt i soffan hemma hos F för tillfället. Varmt är det här, filt runt omkring mig och en kopp tea stående bredvid mig. Uni var iskallt och det blåser som tusan ute! Usch och fy! Ge mig snö och den kylan istället för regn, vind och grått!

Ooo, förresten, nu är det bara en månad, exakt en månad, kvar till julafton, julbord och kalle anka!


God natt!

Nu ska jag också släcka lampan och försöka somna. Vakna upp till en ny vecka, fylld med nya möjligheter! Först och främst att bli helt kry så klart! Kanske ska man försöka vara en plugg-nörd denna vecka? Hmm.. Låter inte så lockande faktiskt, men men what to do?

xoxo

Sunday morning, rain is falling

Nja, det var nästan så i alla fall! Vaknade och det var vitt ute :) Första snön (jag har sett i alla fall). Somnade om och vaknade igen efter ett tag... Av att det regnade utavför. Men så klart, jag bor ju i England!

Fick min "lata" rumpa ur sängen idag och utanför dörren. Drog till F i Notting Hill för att babbla lite och plugga. Trodde jag skulle svimma när jag kom dit. Hej, Jag heter Maja och jag har absolut i-n-g-e-n energi kvar i min kropp! Började regna så kalrt när jag promenixade till hans ställe, så jag var dränkt när jag kom innanför dörren. Fick mig i alla fall en kopp gott tea för att må bättre.

Nu ligger jag i soffan hemma hos mig, har mummsat på glass och kollar nu på Bad Boys 2.

xoxo

Nyår

Att vara i sitt esse när man ringer in det nya året är ett måste tycker jag. Man ska vara extra fin när man säger "adjö" till det (för mig) hemska och otroligt jobbiga 2008 och tar emot 2009 med öppna armar. Ok, det gör man ju vare sig man vill eller inte, Nåväl, jag har i alla fall tittat ut (i uttråkan så klart) budget vs. lyx outfit's jag gärna skulle vilja bära när vi räknar ner  de återstående sekundrarna på detta år.


1. Beaded Chiffon Dress - Forever21
2. Osiris Clutch - Forever21
3. Black Leather VIVVAA - Steve Madden
4. Sequin Sprinkle Dress - Forever21
5. Black Satin BCHARLIE - Steve Madden
6. Black Patent JIINGGLE - Steve Madden


1. Rah satin dress - Temperley London
2. Organza puff dress - D&G Dolce & Gabbana
3. Peeptoes - Brian Atwood
4. Studded Leather Clutch - Sonia Rykiel
5. Navy Dress - Graham & Spencer
6. Navy Peeptoes - Christian Louboutin
7. Intrecciato pyramid clutch - Bottega Veneta

Dear Santa

I've been a really, really nice girl this year!




Theo Fennell

Önska går ju alltid :)

När vi ändå var inne på att fördriva tid...

Så här har jag ett ut genom åren!! Enjoy :)

1 år - all sweet and innocent!


2 år - Galningen i mig börjar sakta men säkert visas!


3 år - Lillebror har joinat la familia


ca 4 år - Yes, jag älskade rosa


5-6 år


6-7 år - På landstället, och favoritsysslan var att klä ut oss!


8-9 år - gud va liten jag såg ut!


Och ett stort hopp genom åren, eftersom jag inte har allt på Macen

17 år


18 år - Utgångarna börjas...


19 år - STUDENTEN!!!


20 år - Flytt till London


21 år


22 år - och så här ser jag ut idag!

Fördrivning av tid

Att döda tid är ju inte det roligaste, speciellt inte när man är fast u sängen, sjuk. MEN, ibland får jag en snilleblixt sörni!

Kollade igenom i princip alla bilder jag har här på datan och OJ vilken nostalgi resa man fick! A real walk down memory lane! Det blev en mix av barndomsbilder, julaftnar, nyår, gymnasiet (med skivorna och studenten), resor etc. Ibland kan jag sakna de stunderna, hur man levde sitt liv då, hur allt bara flöt på utan hinder. Kanske levde man för gott då, och det är därför man får de smällar av verkligheten man får nu? Who knows?

Alla växer vi upp, och det enda vi kan göra för att komma ihåg ens förflutna är att titta på bilderna och njuta :) Bilderna visar även hur alla förvandlas genom åren, vilket jag tycker är extremt kul att se.

Inte så lite kul att se hur året har satt spår på ens utseende!! Jag skyller på London!

Lördag, 13:30, solen skiner...

...Och jag ligger fortfarande fast i sängen. Jag tror nog att jag snart kommer dö av trisstess (eller hur det nu stavas). För att göra saken ännu bättre har detta värdelösa wireless broadband kopplat ifrån sig ca. 60 gånger nu under den senaste timmen. Ja, men det är väl kul?! Lite spänning varje gång när man ska klicka på något, eller gå in på en annan sida. Ska det funka denna gång?? Ja, men det ser ut att gå bra.. kom igen, bara lite mer att ladda.... Nähepp, där försvann det

Hittills när jag skrivit detta har den kopplat ner 4 gånger. Wow, det är nog ett rekord på 3 minuter!

Nä, men inte klaga mer nu, jag har ju trots allt tak över huvudet!! Ska nog ta lov och ringa till BT och klaga snart och få dom och fixa detta, men tanten måste ju göra det eftersom det är hon som är registrerad.

Vad ska ni göra för kul idag då? Sj ska jag ligga och pilla i naveln och rulla tummarna!

xoxo


självklart kopplade den ifrån när jag skulle "spara & publicera" också! great!

Saw IV

Att börja titta på ännu en skräckis när man är ensam hemma och sjuk UTAN energi är ju inte den smartaste idén jag någonsin fått...



ok, tacka vet jag dålig kvalité på bilden för den där filmen va LÄSKIG! Skulle nog dött av chock om jag såg den på bio eller dvd, då man inte kan minimera bilden då och då och koncentrera sig på annat. Hur ska jag kunna sova nu?!

Jodu, sällskap skulle man garanterat behöva kan jag lova!! Jag tror nog att jag är en pina att kolla skräckisar med.

detta suger

Jag är en sådan person som ogillar att vara sjuk. Jag hatar (ursäkta det hårda ordet) verkligen att bara ligga i sängen och inte ha energin till att göra någonting. Det tar emot starkt att sjukanmäla mig, och det krävs i princip en dödssjukdom (eller influensan i detta fall) för att jag ska säga till min manager att jag är för dålig för att jobba. Ge mig krämpor (kan jag ta painkillers mot), ge min förkylning (det är ju trotts allt bara en liten förkylning), ge min hosta (hostmedicin, check!), men tusan inte detta!

Att Internet inte heller ska funka ordentligt gör det hela värre. Benen orkar inte hålla mig uppe att gå nedför trappan och slänga mig i soffan framför tvn. Om så, så skulle jag nog fastna där nere. Mycket skönare i sängen! Började kolla på Madagascar 2, på någon sida online. Helt ok kvalité (för att dö-titta på i sängen, halvt vaken) tills en timme in i filmen då den börjar bli dubbad på español. Nej tack, inte samma sak då! Suck... inget vill gå min väg för tillfället...

Min snälla Jo köpte dock glass och Cold & Flu Capsules till mig efter min förfrågan så nu har jag det bra här. Ensam hemma dessutom, inget j..la barnmaffia här hemma denna helg. thank god!

xoxo
sjuklingen

Jahaja...

Så har man gått och dragit på sig en känga av influensan. (tror jag i alla fall, så bra mår jag...) Första gången någonsin jag sagt till på jobbet att jag måste gå hem. Jag mår s-k-i-t... Kommer troligen bli dålig uppdatering här på bloggen, men tänkte bara förklara varför!

xoxo
/sjuklingen

Näni

Nu tror jag nog att jag måste gå tillbaka till mina gamla medel för att sova ordentligt! Varför blir det alltid så, när man verkligen vill somna tidigt och man över allt annat bara vill komma bort från verkligheten, och entra drömvärlden, så somnar man för det första a-l-d-r-i-g. Sen om man väl somnat efter ett x antal timmar då man vänt och vridit på sig, så måste man vakna upp ungefär 10 gånger under natten. I love it!!

Tack och lov för smink säger jag bara!! Annars skulle nog folk tro att jag hade två blåtiror efter ett vilt bråk!

xoxo


jag vill sooooova!! Tror ni jag kan lägga mig lite på mitt skrivbord på jobbet och sova en blund?

Ännu en dag avslutad

Och oh boy, i am tired!! I och för sig varit det sedan mitt första seminar för dagen. Det var klockan 10 mina vänner. Därefter var det föreläsning och sedan iväg till jobbet. Har gjort expenses hela dagen i princip och det är kul och uppiggande! Ringa runt till massa hotell och restauranger världen över för att jaga kvitton som min kära boss har glömt eller tappat bort ;) Vill någon byta med mig kanske?

Nu ligger jag död i soffan och kollar på... hör och häpna... Girls Aloud: Top 10! 

Jag kommer snart avancera mig upp till sängen och somna så fort huvudet träffar kudden (förhoppningsvis). 

xoxo

¡Buenos días!

Ibland får jag för mig konstiga saker. Som t.ex. lägga kalla tea-påsar på ögonen ett tag för att försöka få bort trötthets-looken. Jag h.a.t.a.r dessa mörka ringar under ögonen och hur det ser så pluffsigt ut på morgonkvisten. Tea-påsar gör ju ingeting om jag får ha sista ordet, men vad vet jag, kanske gör jag något fel. Höll dessutom på att somna om när jag halv låg i sängen med tea-bagsen på ögonen. Kanske inte den smartaste iden. 

Har ni några bra idéer på hur man kan få bort den snygga trötthets-looken? Förutom det med uppenbara: mer djup sömn??

xoxo

I'm cracking up!

Degar i soffan framför Lipstick Jungle (otroligt bra serie. riktigt girly-girl and i love it!) med lermask som precis stelnat. Kan absolut inte röra ansiktet, och om jag gör det tror jag nog att den kommer spricka. Tänkte lägga upp en bild på det, men nej, jag tror nog inte jag vill skrämma ihjäl er läsare. Vill ju inte att någon ska skylla ens mardrömmar på mig, eller hur?!

Så nu låter jag er drömma söta drömmar istället för ett grönt monster som jagar er!

xoxo

Brottning och klassisk music

Ja, det är en mix av det jag får uppleva här hemma hos F för tillfället. Andra F är också här och röjer och man kan inte förstå att killarna är 22 och 23 år gamla. Men jag blir underhållen i alla fall. Har vikt mig av skratt!

Nu har ena F somnat i soffan och vi andra ska försöka skriva uppsatsen. Bättre lycka idag kanske? Nä, tror inte det!!

xoxo

Work hard, play harder

Nagot maste jag ju fa ut av allt harda arbete jag har lagt ner har i London under dessa ar. Ni som kanner mig val vet att det borjar satta sina spar. Behover ju inte ga in pa detaljen, men just ni vet :)

Jag behover en semester, dar jag inte behover tanka pa nagot alls! Aven om jag kan ha ledighet fran jobb, sa har jag alltid universitetet i bakhuvudet och jag vet att det alltid finns nagot som kan goras. Visst har det kommit tillfallen da jag bara velat ge upp allt och aka hem, sa ar jag envis nog att jag ska ta mig igenom detta. Hello, det ar ju nu bara ca 6 manader kvar innan jag ar HELT klar i universitetet. Kan ni tanka er, jag har gatt hela 3 ar i University of London och klarat mig utmarkt. Visst har det varit stressigt pa sistone med jobb vid sidan av for att overleva ekonomiskt, men det ger mig pa ett satt mer tidspress och jag arbetar bast sa!

Att plugga hemma i Stockholm hade nog inte utsatt mig for alla setbacks som London har gjort, men det ar ju erfarenheter. Visst ar vissa daliga, men det ar fortfarande erfarenheter som utvecklar en som person. Samt, en utbildning i Business Management fran ett Unviersity of London ser inte allt for illa ut pa ett CV. Kanske inte den basta tidpunkten att ta examen, nar det ar recession och allt. Men det ar strunt samma, klar ska jag bli och hem ska jag flytta! End on discussion!

Sa forbered er pa en STOR maja-har-tagit-examen-och-flyttat-hem-fest till sommaren! woopwoop!

xoxo

Rise and shine!

Sussa gott allihopa? Själv har jag sovit som en stock! Sovit i någon konstig position dock så man är liiite halvt stel i nacken om man säger så. Knakat om jag vrider på den lite, sexy as hell ;)

Idag ska jag hoppa iväg till universitetet för att ha lite föreläsning och sedan seminar. Därefter hem till F igen. sa igår att "ja, men vi skriver klart det imorron, ok?". Får se hur det går nu då.

Nej, nu måste jag börja göra mig iordning. Catch you later!

xoxo

Söndag

Ligger i soffan hemma hos F fortfarande och har inte fått mycket gjort idag heller. Båda är extremt flummiga och jag har bland annat vänt en flaska vatten upp-och-ner. Snubblat på skor och slagit mig lite här och var. Jag tror min flummighet börjat ta över på F nu dessutom. 

Nä, om man ska få något gjort så man kan åka hem kanske? hmm

Haft en bra helg allihopa?

xoxo

Tralala v. 2


Nu har jag fått min unimate att utöva sina bartender skills istället för plugg. Koncentrationen kanske blir bättre efter en smaskig drink, eller vad sägs?!

xoxo


Tralala

200 ord skrivna än så länge. Fått massa viktiga notes från kompisens pappa. Och en pizza är beställd till middag. Traalaalaa

suck!

Plugg

Sitter i Notting Hill nu och ska "plugga" egentligen. Har läst igenom alla presentation slides och skrivit ner lite anteckningar. Skickat iväg frågan till min kompis pappa som kan hjälpa oss. Ja, det är väl i princip så mycket vi har fått gjort på några timmar. Nu har vi precis ätit lunch, och det är den bästa biten när man är här. Extremt god mat, skulle aldrig spendera så mycket på take-away mat. haha. Färsk tonfisk med mixed greens åt jag från Ottolenghi. m-u-m-s! Nu ska vi försöka återgå till pluggandet. Inte lika kul det kan jag lova...

xoxo

To a special someone


POP :)

Net-a-porter

Hittade lite andra ur-snygga outfits, jag tar gärna emot donationer av snälla själar!



Jag tror nog att jag dras till kavajer? Eller så är jag väl skadad av jobbet...

Love it!

Matkoma

Kom hem för ett tag sen, hoppade i myskläder och gjorde sedan iordning en sallad och en macka. Efterrätt blev Pringles, som jag ny trycker i mig medan jag tittar på skräckisen 1408. Ja, ensam! 
Så nu lider jag av matkoma och kan inte röra på mig... Ligger med alla mobiler på ena sidan av mig, Macen på andra. Nu börjar det bli läskigt här i filmen dessutom. Hur ska jag kunna rulla över och gömma mig när det blir läskigt?!

Frukost i sängen

Tyvärr är det inte lika härligt eller romantiskt som det låter. Gick upp och gjorde min egen frukost och eftersom det är tråkigt att sitta ensam i vardagsrummet och äta tog jag helt enkelt med det upp. Så nu sitter jag här och äter min gröt och ska snart ta mig an kaffet.

Idag står det universitet och jobb på agendan, tror nog att det får bli det enda dessutom. Är alldeles för trött för att ge mig ut efteråt. Men vi få helt enkelt se vad som dyker upp!

Vad ska ni göra ikväll?

xoxo

Konsten att döda tid... och fly från studier!

Your Physical Features

My eye color: Green/Blue-ish

My hair color: Brunette

Height: 164cm

Right-handed or left-handed: Right

My best physical feature: You tell me!

Piercings: Ears

Tattoos: Yes

My weight: Never ask a girl about her weight!

Your Favorites

Favorite car: Any Aston Martin

Favorite cartoon as a child: Any Disney!

Favorite sport: Dance / Gymnastics

Favorite color: Blue!

Favorite food dish: Mammas hemlagade!

Favorite scent: Victoria's Secret - Pure Seduction

My favorite music genre: Anything that suits the mood!

My favorite season: Summer!

Favorite drink: Bellini

Favorite ice cream flavor: Ben and Jerry's

Favorite day of the week: Friday!

Favorite outfit: Slappis outfit hemma!

Recent Events

Do you shower daily: Who doesn't?!

In the past month have you been on drugs: Natural Remedies?

Personal Preferences

Single or Group Dates: Depends

Chocolate or Vanilla: Vanilla

Cappuccino or Coffee: Coffee

Silver or Gold: White Gold :)

Kisses or hugs: Both

Sweet or sour: Sour

Bad Habits

Do you smoke: NO!

Do you swear: Only when i hurt myself or forget anything!

Do you gossip: Only about "important" things :D

Do you bite your nails: Naah

Do you procrastinate: Just a liiitle bit!

Do you fidget: Haha, yea!

Are you addicted to caffeine: Third time so far in my life!

Your Personality

My weakness: Pretty underwear! Or shoes! Or bags! But pretty bags of course!

My fears: Spiders and injections...

Ever been called a tease: Hmm

When I'm sad or down, I...'m not my true self and people notice

Define yourself in 3 words... Happy, Outgoing and Dory!

Talents

Do you sing: Only along to music

Do you know how to swim:

Do you cook: Only when i want to!

Your Dreams

Goal you would like to achieve this year: Finish my course works BEFORE christmas!

Do you want to go to college: already in university!

Do you want to get married: sometime in the future

Ideal girfriend/boyfriend: Can't really be described in words now, can it?

If you could change one thing, it would be... turn the time on forward and make it july 2009 now

Miscellaneous

My most overused phrase on: Meh? Hu? I don't know...

Thoughts first waking up: Is that the time already?!

My bedtime: When my eyes are struggling to stay open

Have you been in love: I have

Do you think you're attractive: everyone's got their days

Do you get along with your parents: perfectly fine!

When you were little, you used to... stamp my foot in the ground when i was annoyed or didn't get it my way

Do you believe in love at first sight: Nja

Do you like answering these questions: Yes, make's me kill some time (and i'm well amazed if someone's reading this)

Who was the last person that called you: Someone

Are you a good driver: See, the car won't really do what i want it to do...

I am addicted to... Coffee and salad!

Are you ticklish: nooo

The longest you've gone without sleeping: 48h

Have you ever moved: Yes, to London for studies

 

Det tog ju en lång tid... suck... förlåt, men jag är väldigt uttråkad! 

 

xoxo


Jahaja

Pluggandet gick väl så där! Jag och mamma diskuterar massa framtida inköp från www.net-a-porter-com. Detta är min outfit:



Och här är mammas outfit, men hon byter gärna ut väskan:

Torsdag, 15:59

Har precis fått i mig en kopp kaffe. Har inte riktigt kommit till liv än idag, skyller på att jag sovit dåligt! Social Networks my ass.. Det gör en inte ett dugg piggare, men som tur var det inget riktigt seminar idag så jag kunde promenixa hem. Tanken var att jag skulle påbörja uppsatser, eller läsa igenom lite. Som sagt, det var tanken ;) Har inte kommit någon vidare bit på den vägen än så länge och jag tror jag kom hem runt 13 kanske... Men nu så! Har till och med tagit fram papprena!

Måste bara tipsa om min favoritlåt för tillfället! Va tycks?

Hur fungerar vissas människor ibland?!

FY FAN!! läs artikeln!

Hur fungerar människor som gör sådana saker?! Jag mådde dåligt när jag läste det på bussen hem, helt sjukt!

God morgon people!

Sussa gott?! Det har jag i alla fall, förutom när alarmet gick igång imorse. Ibland önskar jag att man bara kunde vända på huvudet och somna om, och helt enkelt strunta i alla obligations man har under den kommande dagen! Vore inte det härligt?

Idag har vi tydligen något stort krismöte på jobbet för något projekt. Det ska bli kul och få lite ansikten till namn som man jobbar med i drygt ett år nu. Mitt jobb är än så länge säkert i alla fall, pust! Men jag ska inte ta det garanterat , ingen går riktigt säkert sa min chef. Kul att höra första dagen tillbaka efter en skön semester!

Aja, jag skriver lite mer under dagen!

xoxo

Hardcore

Landade runt 5 tiden lokal tid, och akte direkt till Flo's stalle for att plugga och ga igenom det sista infor inlamningen av courseworket idag. Och ja, det gick ju bra... till slut! Babblade pa ett bra tag, kom overens att det var lika bra att jag sov over dar, at middag och sen borjade vi skrivandet. Kl. 3 eller halv 4 konm jag i sang tror jag. HELT dod idag kan jag lugnt saga!

Somnade nastan pa forelasningen, var tvungen att ga hem till mig for att ta en powernap nu mellan lecturen och resten av uni. Sjalvklart ska dagen vara riktigt lang bara for man ar helt dod. SAMT att jag maste ivag till Flo's efter jag ar klar och hamta alla mina saker.

usch sager jag bara! och som pricken over i:t ska det osa ner ute. woho!

xoxo

Jahapp

Då ligger man i sängen, hemma i Stockholm, för sista gången denna gång. Imorgon blir det flyga över till London igen, och det känns ju inte allt för roligt om jag ska vara helt ärlig. Hann inte ens med hälften av alla saker jag ville göra denna gång, och det är alltid lika jobbigt att inte hinna se de människor man ville. Men det är endast en månad kvar innan nästa hemgång, woho!

Uppsatsen är INTE klar än och deadline är måndag.. hmm.. Piece a cake! eller nåt!

Nej nu måste jag nog få lite sömn. Upp tidigt imorgon och skriva, packa lite, sen iväg mot Arlanda express!

xoxo

Utmanad

Jahapp, då har man blivit utmanad av vackra Anna, att skriva sju saker om sig själv här i bloggen:

1. Jag är extremt rädd för spindlar och sprutor. Yes, kan inte riktigt vara i samma rum som en spindel, och varje gång jag ser än ryser hela jag! Känns bland annant som att kroppen är TÄCKT av spindlar i denna stund... usch!!
2. Jag lider av stooora koncentrationsproblem (haha) som ni märkt här, när det kommer till att skriva arbeten. Jag får det gjort i tid dock, men har svårigheter att koncentrera mig på enbart det när jag väl sitter och skriver!
3. Jag har svårt för ojämna nummer, och då snackar vi inte om i något speciellt sammanhang, utan bara i ren allmänhet!
4. Jag har svårt att ta beslut, i alla fall små, "oviktiga". Mitt vanliga svar är "I don't know" eller "Jag vet inte". Antar att jag är en väldigt kluven/tveksam person!
5. Jag är en riktig Oxe, alltså extremt envis! Har alltid varit och kommer alltid vara! I can do anything
6. Jag tenderar att vara väldigt lätt att låtas övertala, och har ännu inte riktigt lärt mig att säga "nej" till t.ex. täcka för kollegor, hjälpa andra osv.
7. Är en sucker för romantiska låtar och riktigt SALT lakrits!

Nu utmanar jag:
Robban
Mimmi
Mickis

Klockren beskrivning

Om man har bott i London (viss del stämmer in på Sthlm också i pch för sig) håller man med följande definitivt:

Fit in with the Londoners - The Tube rules
Nothing screams "outsider" like not behaving properly underground:
- Stand on the right-hand side of the esculator, walk on the left
- If you can't be quick at the ticket machine, line up with the tourists at the ticket counter
- Never stop to listen to the buskers
- And please don't laugh when they announce "mind the gap" - it is NOT meant to be funny

xoxo

Still so far, so good!

Men kortare hår! Ja, kommer nog ta ett tag att vänja sig vid det, och jag är fortfarande i klago-stadiet. haha. Men nej, det blev väl bra antar jag. Ingen bild kommer upp än, men snart så... kanske... eventuellt... hmmm...

Måste ju dessutom säga att President-skiften inatt blev lyckat! Att Obama blev nye presidenten är helt otroligt. Inte för att jag är extremt insatt i politik... eeemm... MEN det jag har läst/hört/sett på nyheterna vådar gott! Att någon som McCain kan vara EMOT abort samt äktenskap för homosexuella kan jag inte förstå. Men alla har väl sina egna åsikter, problemet kommer bara när de får sådan makt att de kan sätta lagar för och emot baserat i princip på sina egna åsikter. Nej, nu ska jag inte mummla på om saker jag inte riktigt vet mycket om.

Aaanyway, nu ska jag städa huset här lite. Sen blir det lunch, sen fika med en tuffing och därefter inspektera en kompis ungkarlslya! 

xoxo

Problemet med att vara hemma.. ja, det finns faktiskt några!

Ibland önskar jag att man verkligen kunde klona sig själv. Alltid när jag kommer hem finns det miljoner saker jag vill göra, och lika många människor jag vill träffa. Men tror ni att de någonsin händer att alla planer, och möten äger rum? SÅ klart inte! Visst att jag förhoppnignsvis snart flyttar hem, men det är fotfarande ett bra tag kvar. Att bo borta i ett annat land tär verkligen på en, man går miste om mycket här hemma som berör ens nära och kära, det känns som vissa flyter länger och längre ifrån en och så vidare. Som pricken över i:t är man ständigt splittrad mellan ens familj och ens vänner.

Visst att jag kommer hem för att försöka ta det lugnt och komma bort från all stress i London, men schemat här hemma blir allt annat än lugnt. Inte för att jag har något emot det, eftersom det bara innehåller roliga saker och familjen och vänner... Men varför känner man sig ändå otillräcklig när man ej har tid för allt och alla?!

Halloween!

By the way. i lördags var jag på en väldigt rolig Halloween fest. Ja, en dag för sen, men det gjorde mig absolut INGET eftersom jag ändå var på flyget i fredags! Alla hade tagit det på största allvar, och vi hade bland annat Danny från Grease, Austin Powers, Ali G, Jimy Hendrix, Jokern, Two-Face, Karlsson på Taken, mördar-läkare (?) och en döds-ängel! Bilder kommer inom kort :)


xoxo The French Maid!


Underbart

Jag tror nog att jag på sistone har börjat tycka om hösten mer och mer. Eller, i alla fall början av hösten. Kanske inte lika mycket när ALLA löven har ramlat ner och allt bara är en salig röra. Nu är det inte allt för kallt utomhus, och luften är kylig och ren. Att ha en egen trädgård är också underbart. Gå ut och plocka äpplen direkt från trädet och sedan göra en äppelpaj till vanliga-eftermiddags-fikat-på-helgerna. Blev väldigt uppskattat :)


Nu ska jag göra mig iordning för jag ska iväg och ha en anti-plugg date med min underbara fruga!

xoxo

So far, so good

Ja, hittills har man inte dragit många knop. Eller vad det nu heter... Har diskuterat världsmarknaden och consulting skills med pappa. Hjälpt mamma med mat, snackat med frugan i telefon några gånger och så vidare. INTE packat upp än... Tror nog att jag får leva i resväskan denna gång!

xoxo

Borta bra, men hemma bäst

Vaknade upp imorse med att mamma kom in i rummet och frågade "Maja, ska du sova längre?". Klockan var då runt 8. Jag såg det som ett tecken att hon ville kramas! Efter det tror jag min dörr öppnades ca varannan minut och någon familjemedlem kom in och ville något. Så söta så! Mamma kom även ner springandes när jag precis kom innanför dörren inatt. Ja, en zombie-mamma rättare sagt. Eller kanske lite einstein-look-a-like (håret).

Resan hem gick superbra, hann till och med med arlanda express i och med att vi landade 40min innan schemat. Sen var det t-bana hem med alla småttingar som hade varit ute.

Ooo just ja, igår pratade jag med en väldigt posh herre över telefonen på kontoret. Han sökte våran Viscount på kontoret (yes, snubben finns till och med på wikipedia). Efter ett litet snack med herren kom följande konversation:
- "I'm sorry, but X is currently out travelling today, can I take a message and your telephone number and ask X to call you back at the earliest convenience?"
- "Certainly, my name is Alistair Milne and I'm calling regarding...."
- "Could you please repeat your surname please, i didn't quite catch that. Was it Milm?"
- "It's Milne, as in Winnie the Pooh.."
- "Humm... ok.."
- "It was actually my grandfather who wrote it you see"
- "Oooooh!"
- "Yes, I see that as almost my claim to fame"
- "Haha, well.. humm.. that's good for you"

Lite oväntat att man skulle få prata med barnbarnet till Nalle Puh's grundare :)

RSS 2.0