Tont varning

Klockan ar 16:55 och det ar lordag...

...Och jag sitter i bibblan pa campus

Kan det bli mer nordvarning an att vara i universitetet pa en helgdag? Nej, skulle inte tro det! Men vi har fatt lite gjort i alla fall. Tror nog att mina lediga stunder kommer inkludera relativt mycket plugg nu framover tills allt ar over. Men den som vantar pa nagot gott :D OJ va skont det ska bli med sommar!

Kan ni forresten forsta att det snart ar sommar och sol och vi har korta kjoool?! Har sagt det forut men sager det igen, det ar sjukt hur snabbt tiden gar!

image351


Sommaren

Nar vi pratade lite om vara planer for sommaren fick vi till svar "Jahaja, och pa vilken 5-stjarningt hotell ska ni bo?" eller sa bemottes vi av skratt eller svaret "INTE alls" pa fragan hur de trodde vi skulle klara oss.

Jag och alsklingarna M och E ska namligen aka till Hultan i sommar! Vi har dock inte bokat biljetterna an, men det ska bli inom en snar framtid. Jag vantar bara pa att fa klartecken fran dom bada sa bokar vi!
Jag vet inte riktigt varfor jag langtar sa grmt mycket efter det, kanske for att det absolut INTE ar riktigt min grej. Visst, festival har jag alltid velat ga pa, men lera, ingen dusch och skit ar val inte precis jag. Skon musik (linkin park, adam tensta, johnossi m.m.) och underbart sallskap blir de pluspoang som tar over :)

Sa det enda vi kan gora nu ar att hoppas pa bra vader. Och kopa gummistovlar! Garna rosa, eller blommiga for att smalta in lite mer med festivalfolket :)

Dagens... DORY!

I och för sig var detta ett tag sedan, men jag känner att den var så pass klockren att den måste hamna här.

Jag och frugan satt på ett fik och dödade lite tid. Hon hade precis gjort klart ett skolarbete och jag skulle åka tillbaka till London om några timmar. Så klart försöker jag få tag i Mamma för att höra vilken tid vi ska åka och så.. Jag försöker ringa hennes mobil, jobbet, ringa pappa osv. Så brister jag ut:

"Ooooh vad jag verkligen HATAR när folk vägrar svarra i telefonen! Blir ju helt galen!!"

Självklart hör jag mig själv, och kommer på mig själv när jag får en konstig blick från L. Ja, jag är relativt känd för att vara SÄMST att svara i telefonen. Jag kan i princip ha mobilen på mig och missa samtal.

MEN, till mitt försvar så finns det ett speciellt karaktärsdrag i alla människor, negative projection, där det man stör sig mest på hos andra oftast är något man SJÄLV gör. Ja, det är faktiskt sant! Så jag skyller på det :)

På både gott och ont

Nu har jag kommit iordning här "hemma" åter igen. Känner att jag tog ett rekord denna gång med att packa upp allt! Lämnade inte kvar allt i väskan i mer än 24 timmar! Brukar ofta låta allt liggandes där ett tag innan jag tar mig i kragen och gör iordning allt.

Jag har förresten hämtat ut mitt schema för alla mina tentor. Så idag blev det officiellt.. Och så här kommer  det bli:
28 April - Inlämning av book review i Research Methodology
29 April - Tenta i Marketing - 2timmar
1 Maj - Tenta i Human Resouce Management - 2timmar
2 Maj - Inlämning av report i Marketing
8 Maj - Tenta i Knowledge Management - 2timmar

Och ja, för er som känner mig vet ni att det är min födelsedag den 8:e Maj. Detta blir andra året i rad som jag har en tenta på min födelsedag. Men detta år har TVÅ plus med sig. Det första är att den är på eftermiddagen (14:30) och det andra är ju så klart att den är den SISTA tentan för detta år! Så inom loppet av ca 6 veckor är jag HELT klar med andra året i universitetet. Helt sjukt! Till saken bör dessutom höra att jag efter nästa vecka är ledig för att plugga inför alla tentor.

SUMMER, HERE I COME!

Ett X antal timmar senare

Ja, då ligger jag "hemma" i min säng igen! Ingen snöstorm här dock, vilket är ett stort plus i kanten! Fick några regndroppar på huvudet när jag promenixade hem från tubestationen. Tåg, flyg och tube gick bara bra faktiskt, lite tröttsamt bara, men jag är faktiskt van vid detta lag.

Huset var, tro det eller ej, relativt städat, disken var diskad och det var inga mer än han i huset när jag kom hem. too good to be true almost!

Nej, nu måste jag sova tror jag om jag ska orka med jobbet imorgon! Skiver mer när jag kommit hem, och packat upp :)

Lots of love!! xx

Tack för denna gång

Dagen har spenderats i stan, slösat lite pengar samt lunchat och fikat med två underbara vänner! Nu står resväskan vid dörren och handbagaget står bredvid. Varför blir det alltid så att man aldrig hinner med allt man vill göra? Varför kan man inte klona sig, eller få tiden att gå långsammare? 

Men men, om ca 5 veckor är jag helt fri från universitetet! Nananaa!

Jahapp

Då var denna påsk över, och jag tror att det garanterat får bli fasta nu ett bra tag framöver! Ja, jag har redan sagt det men nu tusan ska det bli mer action än snack! 

Fick reda över jul att en släkting tyvärr gick bort... Det är alltid tråkigt när något sådant ska hända under en högtid. Denna påsk var även annorlunda eftersom det blev firat utan några av parterna i min närmsta släkt. Usch, det var inte alls samma sak, men trevligt ändå eftersom det är bara att göra det bästa utav situationen!

Imorgon ska jag träffa mina älsklingar :)

Påskafton

Usch vad med mat man har ätit idag! Påskmat och godis i mängder, vilket har resulterat i en gravid-look-a-like mage. Det får bli fasta i några dagar nu så det ska gå tillbaka till normalt! 

Underbart att vara hemma i alla fall, känner inte att jag lägger ner så mycket energi på bloggen när jag är här dock. Kanske blir ett inlägg lite senare!

xx

image350

Så klart!

Vart har vårvädret tagit vägen egentligen?

Självklart så var flyget försenat på grund av för mycket trafik på Heathrow. Så vi took off en timme senare, men flög in en halvtimme. Det första som möter mig är självklart vit mark. Ska det inte vara vår?? 

Aja, det får väl gå an för denna gång antar jag, hemma är jag i alla fall :)

Smygare!

Och da hande det for forsta gangen sedan jag  borjade jobba. Jag forsov mig! Tur ar det dock att kroppen ar sa pass installd pa att ga upp tidigt sa att jag vaknade automatiskt en halvtimme senare! att borja dagen med stress ar aldrig kul, men jag hann ivag till jobbet i tid, och fick min dagliga dos av kaffe dar! Nu, efter en dubbel espresso kanner jag mig lite piggare. Fatt i mig lite lunch och ska snart borja bege mig pa Heathrow. Hall tummarna for att det inte ar forseningar! :)

Mission impossible...?

Nu ska jag försöka mig på en sak som tjejer/kvinnor/damer/girls (kärt barn har många namn) ALLTID misslyckas med. Det finns en viss tendens att alltid packa för en två veckors semester, när man enbart ska bort över en helg. Javisst, jag ska försöka mig på omöjligheten att enbart resa med handbagage. 

"På din resa får du ta med dig handbagage in i flygplanets kabin. Vanligtvis får du ta med dig 
ett handbagage in i flygplanets kabin med en maxstorlek av 23x40X55 och en maxvikt på 8 kg"

Jani, så står det på hemsidan med SAS, och jag känner bara att det kommer bli, låt oss säga... LITE svårt att hålla sig inom gränserna. 

UPDATE

Nej... jag var inte stark nog att stanna inom gränserna! Men jag måste tillägga att valet kom efter att jag insåg att vätskereglerna inte tillåter flaskor med över 100ml innehåll. Och jag hittade inga mindre tuber att använda som "rese"-tuber. Samt att Mamma vill att jag ska släpa över en TUNG bok, som väger ett par kilo, vilket resulterar i mindre kläder för min del. Så nej, det får bli incheckat bagage!

Blir totalt galen

Nu måste jag få skriva av mig. Sorry om detta blir ett väldigt negativt inlägg, men jag måste bara få ur mig detta! Kommer dessutom säkert låta som en sur, liten tant, men det struntar jag faktiskt i i denna stund! 

Jag tror jag håller på och bli galen med att bo i detta hus, tillsammans med denna oansvariga kille!! Visst, han har sina bra dagar, men jag tror f.. att hans dåliga väger över rejält! Inte nog med att han drar hem olika tjejer hela tiden eller massa kompisar mitt på natten och partar HÖGT natten lång, så är han extremt stökig dessutom. Tallrikar, bestick och glas står väl överallt i huset (jag har inte vågat gå upp på hans rum för att se hur mycket som är där) och disken tar han inte tag i om det inte är nödfall, hans kläder ligger utspridda över hela badrummet och köket ser alltid ut som ett bombnedslag när han har varit där. Jag menar, är det svårt att ställa in smörpaketet?? 

Men nu är jag så arg att jag nästan kokar. I vårat hus har vi ett system med gas och el att man fyller på ett "kontantkort". Han meddelade häromdagen att vi nästan var slut, så jag sa till honom att jag skulle ta ut £20 och ge till honom så han kunde fylla på med mina och sina pengar. Det var iskallt i hela huset och inget varmvatten har vi. sagt och gjort, han tar pengarna igår när han kom hem och åkte iväg med sina kompisar. Han kom hem en snabbis och gick in i rummet där vi har korten, sen gick han iväg igen. Tror ni han fyllde på kortet? NEJ! Aja, då kanske han gör det tills han kommer hem igen. Hörde honom komma hem relativt sent igår, och gick då in i samma rum igen.

men självklart INTE hade han gjort det!! Huset är fortfarande iskallt, och inget varmvatten har vi. Korten har båda £0.00 på sig. Och nu till det värsta, dörren stod öppen när jag kom ner för att äta frukost. Detta var en kanske 1-2 timmar efter han hade gått hemifrån. GAAH, jag blir så extremt arg på denna oansvariga MUPP!!!

Det finns inga ord...

Oh.My.God!!

Break!

2 dagar

19 timmar

40 min

Tömning av bilder

       

Så typiskt engelsk... Tights, BARFOTA och sandaler.. I februari - - Jag dricker Paul&Joe designat vatten på jobbet - - Johannas gubbe på bussen - - Raggisar!! - - Jag hittade en underbar outfite som jag snart ska införskaffa! Snygg va?!

Helg = farligt

Alltså, det är nästan lite sjukt vad snabbt tiden går! Nu är det redan söndag, och om en timme är det måndag. varför kan inte veckodagarna gå snabbt, och helgen långsamt? Det skulle behövas! 

Men nu är det ju samma vecka som hemgång i och för sig! Påsk dessutom! Oo va jag längtar efter påskmat! Och renheten hemma! Det har gått några få veckor sen jag och M har bott själva här i huset, och jag är redan trött på honom! Lat som tusan är han, men det har han fått höra idag ;) Och han ursäktade! Power to me!

Nej ni, jag tänkte bara säga hej och god natt till mina söta läsare! Jag hoppas allt är bra med er! Själv är det prima, haft en underbar helg. Relativt lugn, förutom fredagen. Men oj vad onyttig det blev överlag. Helger är farliga på den fronten tycker jag! Det har även skett lite förändringar, vilket det snart kommer bevis på tror jag!

Love you lots! xx

Idag har detta spelats i mina öron

Har haft en lite trip down memory lane idag med iPoden. Dessa låtar har bland annat spelats för fullt i promenaderna mellan jobb, uni, jobb igen, till bussen och slutligen hem

Milk Inc. - Go to Hell

Mr. Vegas - Tamale

Black Eyed Peas - Shut Up

Jakob Sveistrup - Talking to you

Jay Z ft. Linkin Park - Numb / Encore

Justin - Cry me a river

Kat DeLuna ft. Elephant man - Whine up


The era of the £100K executive PA

Ja, kan det vara något kanske? Att tjäna £100,000 på ett år skulle ju inte sitta helt fel kan jag säga! Detta var den en artikel om i LondonPaper idag. Inga nyheter för mig i och för sig eftersom jag fått höra det genom många kollegor och HR managern i mitt företag. Men så mycket slit jag ser VD'ns PA göra får mig att undra hur dom kan stå ut?

Jag har även eventuellt blivit erbjuden heltids jobb under sommaren. För mitt företag dock, men jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vet att jag MÅSTE vara hemma i juni (studenten för lillebroren, eventuellt/troligen festival med mina älsklingar och allmänt njutande i sommaren och härliga stockholm) men jag vill ju ändå vara hemma så mycke som möjligt. Är inte ofta man har sen lyxen! Jag ska försöka komma in på mljligheter att jovva hemifrån. Det enda jag behöver är en BlackBerry och en laptop med access till alla drives. Sen är jag fit for fight! Och jag tror att de vet att jag verkligen gör mitt jobb! :)

Jag är fångad av en stormvind

Nej, bortblåst är jag inte än. Men det är en morgondag också, då vindstyrkan ska vara på max. Ja, för er som hängt med i svängarna så vet ni ju att det är storm/orkan här jue nu. Måndagen var kul på morgonen med ösregn och häftig vind. Som pricken över i:t, för att göra måndagsmorgonen fulländad, så drog brandalarmet igång 5 minuter efter jag hade kommit in till kontoret. Det hade utlösts från våran våning, men när receptionisten/allt-i-allot kom uppspringandes och sa åt oss att SNABBT låsa upp till köket hittade vi ingenting. Alla i byggnaden var i alla fall tvungna att evakuera och invänta brandmännen. Och nej, inget hittades! Men brandmän är ju alltid trevligt :)

Jag tror nog att jag måste ha världens bästa jobb (för tillfället). Jag trivs verkligen jättebra där! Visst är det jobbigt att stressa mellan jobb och universitetet och allt plugg, men det gör faktiskt ingenting. Det är inte allt för stressigt på jobbet, och mina uppgifter är inte svåra. Perfekt läge samt underbara kollegor! Under dessa två veckor när jag täckt upp för min chef, som har varit down under i två veckor... hon är tillbaka imorgon och kommer säkert vara äckligt brun, så känns det som om jag kommit den andra PA'n och Laura (VD'ns PA, som jag jobbar år i princip) mycket "närmare".
Killarna på jobbet fungerar det också jättebra med! Det är skönt att kunna prata, driva och skämta med dom även fast de är "viktiga" personer i företaget! :) Och dom har alltid glimten i ögat dessutom!

Ha-begär!

Jag har hittat lite armband jag vill ha! Gärna nu, så känn er fria att donera till maja-vill-gärna-ha-armband-och-liva-upp-vardagen-med-fonden!

image340
What doesn't kill you makes you stronger
image341image342
You can agree with me or you can be wrong - - New shoes cure the blues
image343image344
Luck is beliving you're lucky that's all - - All this and brains too!

Peace out ya'll!

image339
15 down, 13 to go! Sen ska väl foten må helt prima!

Söndag

Det här med att man skulle plugga och sitta/ligga still hela helgen gick väl... Låt oss säga sådär bra. Fika med Jo idag, och sedan en snabb pluggning på the usual spot. Sedan testade jag marketing och hur den påverkar mig. Yes, lite retail therapy fick det bli för mig! Såg detta som ett bra val för mig, eftersom jag även fick testa att gå normalt igen! Allt funkade jättebra, promenixade i West End, med James Morrison i öronen, och solen sken.

Lovely Sunday :)


Hur tänker vissa marknadsförare?

http://www.sumo.tv/watch.php?video=407560

Hur kommer man ens på tanken att göra en "Sex and the city"-kopia för att försöka marknadsföra förstoppning/hård i magen, eller vad det nu är??

Konsten att fördriva tid

Det är något jag är bra på, men konsten att sitta still är jag väldigt dålig på. Speciellt när jag måste sitta still. Jag tror nog att det är det förbjudna som lockar även där!

Idag har jag i alla fall varit relativt effektiv, i den hastigheten foten tillät. Tvättat, diskat, pluggat... Usch va tråkigt det "lät"
 när jag skrev det. Skulle egentligen velat att det skulle stå: fikat, shoppat, socialiserat, vunnit på lottot. :) Äh, frugan min har hållt mig sällskap under större delen av eftermiddagen.


Måste bara rekommendera två extremt bra nagellack.

  • Det första är en base/top lack med Lycra, som gör naglarna starkare och hårdare. Det kommer från Rimmel London, och kan hittas här
  • Det andra är ett "vanligt" lack, men med lång hållbarhet. Jag ville ha ett mörkt nagellack, gärna i en lila-aktig färg. Detta kommer också från Rimmel London, kan hittas här, och jag köpte nyansen "Celebrity Bash (391)". Ska nog införskaffa mig en "Desire (393)" också.

Vad ska ni göra i helgen?

Jag vet i alla fall vad jag ska göra. Chilla järnet och vila upp foten ordentligt! att trippa runt på tårna, till och med när jag har skor på mig, är inte det roligaste kan jag tala om. Jobbigt också, så jag får mina utbrott på mina försök till promenader till och från buss/tube. Jag hoppas att killen jag bor med visar lite respekt för mig denna helg, så det inte blir som förra... Då blir jag galen på honom!

Nej ni, om man ska försöka att välja lite kläder för dagen. Jag vill ha casual friday, men tyvärr är snubbarna inne i kontoret så det får bli smart igen. Inte det roligaste, bekvämaste eller lättaste att välja ut! Good luck to me :)

Ha en bra fredag alla ni som läser :) xx

The bird is back

Olycksfågeln alltså...

Men det vore ju konstigt om det INTE skulle vara så. Jag menar, det har ju varit ett bra tag sedan något hände med en! Från och med nu ska jag inte strunta i skavsår som är små och obetydliga, och definitivt inte gå i nya skor i samband med det. Infektion, inflammation, kan inte gå samt att jag äter penicillin. Lite flashbacks från sommaren känns det som, men denna gång var det en sko som var boven och inte en hund. Lite saker lärde jag mig från sommarens bravader dock, visste exakt vad "diagnosen" skulle bli. Perfekt på dagen då min kollega fyllde år, VD'n var inne i kontorer och det bjöds på Champagne. Nej, inget sånt för mig pga antibiotikan samt att det känns härligt att hoppa runt utan en sko när Mr Important är där.

image337
min stackars lilla fossing


London ska självklart inte göra detta någo lättare för mig och min fot. Här måste man ju GÅ så otroligt mycket, om man inte har pengar för att ta taxi så klart. Promenad + infekterad fot är inte den bästa kombinationen jag jag meddela. Förseningar och suspended tubeline gjorde att det tog dubbelt så lång tid att ta sig till jobbet imorse dessutom. Och när man kommer till Piccadilly ser jag att det är polisavspärrningar på en stor del av gatan. Bomb vad första tanken, men det verkade inte så allvarligt. Förstod inte vad som hände förrän jag tittade uppåt dit alla kameror var riktade. Då ser jag en ensam aktivist som har låst fast sig på balkongen till Japanese information embassy (eller något sånt). Yes, en ensam snubbe som skulle make some sort or statement. Kul aktivitet att fördriva tiden med! Go Dude!

image338
Ja precis, snubben är pricken i mitten! Jag undrar hur många timmar han satt där ensam... Måste nog ha tänkt "Yes, damn i'm good! I'm really proving a point here, attaching myself to the balcony. They've blocked the whole street just for ME"

hmm..

Tycker ni att man ska kanna sig dum som har tagit beslag pa en dator har i universitetet, och sitter pa bloggen, webmessenger och facebook? Medan alla andra runt omkring mig sitter med sina course works, uppgifter och allt annat pluggeri? Dessutom kommer det forvi ca. 2 elever i minuten och letar efter en ledig dator. Jag haller vid tron att de ocksa ska facebooka, msna och blogga... Sa da kan ju jag lika garna sitter har! Eller hur?!

Jobbfri.

Men sjalvklart menar inte det att jag ar HELT fri som en fagel denna vackra (om man latsas) tisdag i London. Sitter i universitetet och vantar pa att tiden ska ga lite fortare sa att mitt seminar ska borja och att jag sedan kan borja dra mig inat stan for att mota upp Jo pa en fika. Veckotradition har det blivit nu! Och det ska bli fler traditioner i veckorna nu, haha. "Sa ska det lata" bland annat. Vi maste ju hanga med i svenska svangarna aven fast vi ar London-emigranter!

Tycker ni inte att det ar jobbigt nar nagon sitter och smaskar pa nagot (speciellt tuggummi) extra hogt? Det tycker jag i alla fall! Satt vid "quiet area" i bibblan for ett tag sen och skulle forsoka bara lite ambitios och lasa lite HRM, men da borjar snubben tugga tuggimmi.. Da flog iPoden upp. Konstigt i och for sig att jag kan lasa med musik i oronen eller pa Starbuck's till exempel, men inte nar det ar ETT enstaka ljud som later och irriterar.

Nu nar jag sitter vid datorerna har musiken blivit lite hogre och jag tror att jag sprider gladje (eller irritationskanslor) med Maroon 5 och James Morrison. De far lyssna pa det vare sig de vill det eller inte! :)

It finally all makes sense..

I never looked at it this way before: MENtal illness, MENstrual cramps, MENtal breakdown, MENopause, GUYnocologist and when we have REAL trouble, its a HISterectomy! Ever notice how women's problems start with MEN?

Maste bara tillagga detta, som "Miss" skrev i kommentarsfaltet: "Illa, illness - il = han (franska)".

Klockrent tycker jag att det ar! :)

Skadad

När man drömmer om jobbet tror jag nog att man kan bli klassas som jobb-skadad. Dessutom, när man börjar rabbla upp ett nummer till ett hotell istället för sitt eget mobilnummer tror jag att man definitivt kan bli klassad som det!

Drömde att jag hade sönder en dyr skjorta/kavaj som en av killarna skulle skicka iväg på kemtvätt, men jag skulle tvätta den i tvättmaskinen. Hann aldrig lägga in den med resten av tvätten, men råkade trampa på skjortan/kavajen några gånger medan killen började skrika i bakgruden att jag absolut INTE fick tvätta den i tvättmaskinen. Fick en rejäl utskällning. Ja, sjuk dröm! Tror nog att det va VD'ns beteende som fastnade på en av de snälla killarna. Och nej, VD'n hade inte en utskällning på mig, utan på sin egen PA. Han har sjunkigt LÅGT i mina ögon efter denna vecka och det man har fått höra... Vissa människor har hjärnan för att bli framgångsrik, men de tappar hjärtat på vägen.. Det är synd!



Så här såg min lördag

283581-335

Och här är ett utdrag från mitt fullspäckade schema!

283581-336

RSS 2.0