Skura, damma, diska, städa

Ok, så långt kanske jag inte gick, men hela övervåningen har blivit dammsugen och dammad! Jag kan när jag vill!


Biltur kanske?

Har extremt tråkigt denna morgon, så jag ligger och latar mig i sängen. Borde egentligen städa eller göra något nyttigt, meen.. Det kan vänta ett tag :) Lugn hemmakväll blev det igår, efter att ha velat i några timmar.

Börjat tänka på detta med hemflytten också. När? Hur? Alla dessa beslut som måste tas, alla som känner mig dock vet ju att jag vill hem så fort som. Tyvärr är det lättare sagt än gjort. Men biltur hem kanske det blir , och Nathan fortfarande känner för det? Eller? ;) 1170 miles, 19 timmar och 28 min säger Google Maps att det skulle ta. shiiisses...

Tekniskt GENI!

Att få igång själva tv'n här nere i vardagsrummet är som mission impossible. Det är en dator inkopplad (med tv'n som själva skärmen... suck) sen ett Wii, en Sky-box, någon annan silvrig box. Säkert några fler saker som gömmer sig bakom allt också. Så alla dessa prylar gör så att själva TV'n inte går igång automatiskt. Jag är en sådan person som löser allt genom att stänga av och på igen. Men det funkade ju självklart inte! Alla dessa fjärkontroller driver mig g-a-l-e-n! MEN, efter klickningar på alla möjliga knappar lyckades jag! WOHO! Känner mig riktigt stolt! :)

Nu sitter jag än en gång och tittar på Top Gear! Proud of me Nathan? :) x

Pippi Långstrump

Underbara fredag!! Föreläsning om Richard Branson och Simon Cowell är faktiskt inte så pjåkigt, för att sen hoppa in på ett tidigare seminar (som varande i 30 min) resulterade i att jag slutade 13:30! Började klockan 11 ;)
Sen var det in till stan med underbara Jo! Lunch och promenixa omkring i affärer! Solen sken och det var riktigt härligt väder! Lovely!

Gick förbi en underbar godisaffär, som påminde mig om när Pippi köper upp allt godis! Så söt butik, så där gammeldags! Blev lite SALT lakrits för min del. Ja, ni läste rätt! Jag hittade salt lakrits här i London. Woho!



Blev dock ingen mer shopping för min del, I stayed strong! Är det någon som vill betala mig för att gå och shoppa? Any takers? Pleaaase? Ge till fattig student...

Så klart blev fredagen MYCKET MYCKET MYCKET bättre när pojkvännen ringde och sa (efter 4 gissningar från mitt håll) att han hade bokat resa över hit!! wiiie!! Två veckor kvar bara! Han kommer söndag till måndag :)

xoxo

Update:
Det var ingen r-i-k-t-i-g salt laktist... suck... Tycker att det är lite lurande när det står på glasburken att det är "salt". yea right! Bättre lycka nästa gång man poppar förbi där!

Finns det ett annat Queen Mary University of London... I London??

Fick för ett litet tag sen ett mail till min universitetsmail. Det handlade om en undersökning som har gjorts i universitet och colleges i United Kingdom. Tydligen så var mitt universitet "the biggest star".. hmm.. Och vi hamnade på en enastående 11e plats över alla institut i UK. Coolt, men...

Detta mail kom samma dag som ytterligare ett seminar blev inställt. Lite halvt komiskt tycker jag! Hittills har vi väl missat mestadelen av föreläsningar och seminar, samt att vissa lärare inte håller den standard vi betalar för.

Jag tror att Queen Mary har trixat lite med resultatet!!



Dear Student,


Please accept my apologies for the somewhat late timing of this email.  I am
writing to inform you of the College and the School's recent showing in the
Research Assessment Exercise (RAE). 

The RAE is carried out once every 6-7 years to evaluate the research of
Universities across all disciplines in the UK.  It essentially ranks the
research quality of your School. 

Queen Mary did incredibly well and was the biggest star of the whole
process.  It is now ranked as the 11th best University or College in the UK.

http://www.qmul.ac.uk/news/newsrelease.php?news_id=1163

Within this, the School also did incredibly well.  We submitted to the RAE
for the first time and of the 100 or so School's of Business and Management
we were ranked in the top 25.  Like the College, the School was one of the
stars of its own particular discipline and its achievement as a first time
entrant has been noted by many other Universities and by Queen Mary itself.

Once again, apologies for not writing to you earlier with this good news but
I hope that you are pleased with the news and note that you feel confident
and proud that your College is at the centre of UK educational quality.

Måste bara

Häromdagen berättade våran IT kille på jobbet om en konversation, eller snarare försök till uppraggning, som utspelade sig på tåget hem en dag.

En kille pratade och la just "de klassiska" raggningsfraserna, utan att förstå att tjejen inte var ett dugg intresserad. Man kunde se det klart och tydligt på hennes ignorans. Till slut fick nog nog och sa högt och tydligt

"Do me a favour and save your breath. You will need it later to blow up your girlfriend"

Han fattade hinten då, och alla runt omkring brast ut i småskratt. 

Klockrent! Helt underbart! 

Hmmm

I morse gjorde jag en upptäckt. En väldigt (o)viktig en! Torsdag, och en icke jobb-dag, betyder klä sig hur man vill. Både en "woho" och "buhu" situation eftersom utvalet av kläder helt plötsligt blir större och valet blir svårare. 

Hittade då en låda under min säng, som hade ett X antal jeans i. Som jag inte hade en aning om att jag hade kvar. 

Och jag som säger att jag inte alls har mycket saker (läs kläder, skor och annat småpryttell) att flytta över till sommaren. 

Whoopsie :)

Hjärngympa!

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!


1. Vad heter du? Maria
2. Ett ord på 4 bokstäver? Muse
3. Flicknamn? Martiiiina
4. Pojknamn? Matthias
5. Yrke? Målare
6. Färg? Mörk blå
7. Klädesplagg? Minnetonkas?
8. Mat? Majskolv
9. Sak i badrummet? Mouthwash
10. Plats/stad? Milano
11. Orsak att vara sen? Men jag var bara tvungen att...
12. Något man skriker? Meeeeeeh!
13. Film? Mannen som kunde tala med hästar
14. Något man dricker? Mangojuice
15. Band? Maroon 5
16. Djur? MOPS :)
17. Gatunamn? Mälarhöjdsvägen kanske?
18. Bil? Mini
19. Sång? Mamma mia
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? mass-dans?? haha

Nu till de jag utmanar!!
Anna
Martina
Mimmi
Michaela
Elin

17:59

Om en minut sa, da ar det springandes ut fran kontoret for denna vecka! Inte den mest fridfulla, men hey, that's life!

Det bjods pa toppenhumor fran chefen idag, och popcorn! Sa jag ska inte klaga over denna onsdag! Och grupparbetet for Innovation ar inlamnat, finally!

Haft en bra dag alla ni?

xoxo


Salmiakpepparkarameller

Det har jag en överdos av för tillfället. Köpte en påse Tyskisk Peber på tillbaka resan, och nu har jag fått för mig att försöka "äta" en utan att tugga sönder den. Är inne på tionde nu eftersom jag är, well, väldigt glömsk. Bränner lite halvt på tungan kan jag säga! :P

Det, lyssnar på musik och pluggar är min tisdagskväll. Någon som vill byta? 

xoxo

You were right...

pro⋅cras⋅ti⋅nate

  [proh-kras-tuh-neyt, pruh-]
verb, -nat⋅ed, -nat⋅ing.–verb (used without object)
1. to defer action; delay: to procrastinate until an opportunity is lost.
- verb (used with object)
2. To put off till another day or time; defer; delay.

Japp, så kan man väl ungefär förklara mitt liv för tillfället. I alla fall när det kommer till skolarbetet. Du hade rätt, det blev inte något plugg, och inget Gossip Girl för den delen heller... SKA göra det imorgon (eftersom det är sista dagen)

Big NO NO!

Det var inte kul att vakna upp så här tidigt. Att dra sig upp ur sängen, efter att man vankat upp där i sin ensamhet. usch och blä! 

Jag behöver kaffe. pronto!

Förresten

Ta detta test!! Det är jättekul ;) 
www.mcarlzon.se/golf/smart.html

Dålig uppdatering

Nu är man tillbaka i sängen i London. Det känns ju sisådär för att vara ärlig. Men jag är inne på sista svängen här nu! woho!

Hemmavistelsen var underbar som alltid, lite bättre dock eftersom jag fick vara mycket med Nathan. Alltid lika svårt att åka iväg, men men. Bara några veckor kvar, och den 15e Juli, klockan 15:00 har jag min graduation ceremony. Det är 142 dagar 15 timmar och 7 minuter kvar!! 

Gårdagen var väldigt lugn, middag hos några av Nathan's kompisar för att sedan bege oss ut till en bar i närheten. Slutades med snöbollskrig när vi promenerade hem. haha. 

Sweetest of dreams!!

xoxo

Home sweet home!

Bloggen har visst kommit i skymundan, men det får gå an för denna gång! Jag är ju trots allt hemma :)

Landade på svensk mark tidigt på lördag morgon. woho! Måste säga att böcker är det värsta som finns!! Flyttade över hälften av alla mina studieböcker, och jag har fortfarande träningsvärk efter allt släpande. Kanske i och för sig beror på att jag packade lite dåligt och valde fel väskor, men det är sak samma :)

Kan inte sluta le :)

Kommande bonfire!

så, två av mina groupmembers gick för att prata med våran professor i Social Networks igår för att diskutera våran essay som ska vara inlämnad på MÅNDAG. Resultatet? Ja, skriva om hela arbetet!!! Blir galen! Suttit här hos dom nu sedan 17:00 och skrivit om det hela. Och det är inte klart än... Vill.Gå.Hem.Och.Packa! In-checkad är jag i alla fall...

Onsdag

Jag tror nog att sovmorgon måste vara något av det bästa som finns här i livet. Eller att snooza tills det är panik att gå upp. Det fick bli lite av en kombination av dessa två imorse :D Inge tid för vila nu dock med BB som konstant vibrerar från inkommande mail och jag måste få i mig mitt kaffe innan jag rusar iväg mot universitetet. woho!

Aaanywho, jag skriver lite senare från jobbet!

Byyyyyyyyyyeee (yes, that was meant for you ;)

For one night, and one night ooonly

Well, i do hope NOT! was finally able to get BT to sort out our wireless so it is working now. Fingers crossed it will stay that way as well!!

I will be able to bombard you with entries fileld with nonsense about my life! ;)


Full moon

Jag maste nog vara en varulv eller nagot eftersom jag a-l-d-r-i-g kan sova ordentligt nar det ar fullmane. Detta inser jag sjalvklart efterat dessutom. Klagar over att "det sakert var fullmane".

Sitter pa jobbet nu med dagens forsta kaffe bredvid mig. Skulle nog behova det intranavost idag dock... Dropp nagon??

Fobi

Mina största rädslor är sprutor och spindlar. Det senare klarar jag verkligen inte av, inte heller om man ser dom på tv eller i en tidning. Hela jag ryser till och det känns som jag har spindloar över hela kroppen. Så när jag gick in på en hemsida med otroligt vackra och colla fotografier möttes jag av denna bild



Ok, det är en stor "staty"-spindel. Till och med denna klarade jag inte av. USCH!

För att komma till denna hemsida klicka här - - > http://www.boston.com/bigpicture/ den är helt otrolig!!

hmmm

Varför har hela mitt Facebook blivit översatt till tyska får man fråga?? Hjälp någon...

Update: Damn i'm good! Klarade att hitta till språk-inställningarna, PÅ TYSKA! Ändrade det till engelska. Kan det vara så at någon hackat sig in på kontot? huu? 

Rymt hemifrån... igen

Jag tror nog inte det finns tillräckligt med fula ord för att beskriva min frustration över internet i huset där jag bor. Jag tycker att det är v-ä-l-d-i-g-t underligt att alla BT-gubbar kommer när jag är borta från huset. Och när man kommer tillbaka får man förklaring om att det är störning inifrån huset. Ooookej, det förklarar allt! hmm...

Nu har jag flytt till Bucksan och köpt ett entimmas pass för att kunna plugga lite. Ska ha tillbaka pengarna av henne har jag bestämt. eller tänker inte betala internet för denna månad! 

xoxo

Fick precis ett samtal...

(jag tror att hon kan vara ute med jobb-tjejerna) hihi

Mamma: Maja, vad heter skådespelaren som spelar mot Nicole Kidman i filmen Australia??
Jag: Hmm.. Hugh Jackman
Mamma: Clive Owen va??
Jag: Huuugggh Jaackmaan
Mamma: Jaha.... Är han snygg?
Jag: Jo, det är han väl
Mamma: Vad har han spelar med i, så jag vet?
Jag: Wolverine i X-men
Mamma: X-men... ok... Men vad hette han ni tog kort på i Regents Park då??
Jag: Mamma, det var Jude Law
Mamma: Aaaah, ok, hej dåå älskar dig!!

Hon är lika knäpp som mig!! :)

Friday evening

Har precis konstaterat att jag nog måste vara väldigt sjuk, för jag sitter här och kollar på Top Gear, men ett glas vitt vin i ena handen. Jag skrattar till och med då och då till programmet! Skickade precis sms till pojkvännen och sa det. Fick till svar "you are the perfect girlfriend". 

Meeen, vissa fina bilar är det ju på programmet! Pappa, det är en väldigt finfin grön porsche här! hint hint! Så var det ju det där med körkort också... Men det ska ju fixas när jag flyttar hem! så det så! 

Saved by the bell

Daaayymn, i am on a roll!! Har precis skickat iväg två arbeten till mina käääära gruppmedlemmar! Och ett abstract som självfallet JAG var tvungen att fixa för min lilla lata grupp igår, det är ivägskickat till våran professor nu. You owe be big time F and F!! 

Nu har jag snytit ut halva hjärnan känns det som, och har till och med varit tvungen att avböja inbjudan till middag ikväll, den vanliga vecko-traditionen med Cecilia. Känns piss att sitta hemma själv och snörvla och hosta. Men jag ska bli frisk innan hemgången nästa vecka! Ska kanske köpa en flarra vin och ta ett glas till middagen, så kanske den försvinner? Eller var det whiskey som ska vara bättre? Nåja, mamma ringde precis så jag ska höra med henne! 

Nu måste jag iväg till affären och köpa upp ett förråd av kleenex så jag klarar mig ikväll! 

xoxo

Kommande stämning

Varför blir man så distraherad av Facebook egentligen? Det är ju hur mycket roligare som helst att sitta där och titta runt och svara på massa saker, än att skriva uppsats om Social Capital?!?!

Suck... Om jag misslyckas med mina studier ska jag nog stämma grundarna!

New best friend

Finns där i vått och torrt, man kan alltid lita på den samt liten och behändig. Det är älskade Kleenex jag talar om så klart. Sitter här än en gång i bibblan och ska försöka plugga. Har under den senaste timmen undvikit det dock, men nu så, Back on track! har öppnat dokumentet i alla fall, så på g är jag nog!

xoxo

På tal om BFF, är det någon som har sett Paris Hilton's program? Det är sååå extremt dåligt att det blir kul! 

Queen Mary = A joke!

Att betala en ENORM universitetsavgift varje år får en att tro, eller rättare sagt förvänta sig relativt hög standard. 

Första året var väl lite sisådär, med en del tekniska problem, dubbelbokningar i föreläsningssalar och så vidare. Det var inte heller så mycket arbete (eller så är det bara jag som tyckte det). Andra året var ungefär likadant, men med mindre tekniska problem, men hela campus var i princip under ombyggnad vilket betydde föreläsningar som stördes av borrar och hammarslag. Great!

Nu sista året har en del av campus blivit ombyggt, och fint är det ju (antar att det är dit våra pengar går), MEN det är fortfarande schema konflikter med alla seminar och föreläsningar, och hittills har kanske 5 föreläsningar och 2 seminar blivit inställda. Vi betalar inte dessa pengar för den här "servicen". Nu när snön har orsakat en del problem är det ju förståeligt, men det var i m-å-n-d-a-g-s! Tisdagens blev också inställd (lika bra för att jag var tvungen att jobba) men idag, fredag, kunde inte våran professor komma in till universitetet pga snön. Ok, det är lite snöfläckar, SLASK, på gatorna. 

This is a freaking joke!! 

In desperate need of tissues

Jag är i ett dilemma för tillfället. Jag måste ner till toan eller affären och ta/köpa tissues för min extremt härliga näsa. MEN jag vågar inte lita på någon här i bibblan. Vill inte jättegärna fråga om någon kan "passa" alla mina saker medan jag springer ner. Vem skulle göra det? Ok, självklart kan folk lita på mig, men jag kan inte lita på de andra. Även om de ser ut som en ängel kan skenet bedra rätt hårt. 

Så nu får jag snörvla extra mycket innan någon säger åt mig!

;)

Bibblan

Har tagit mig i kragen nu och dragit mig till bibblan på vårat campus och ska skriva min del av en gruppuppsats. jag SKA! Har tidspress dessutom eftersom Jo "övertalade" mig att ta en fika :) Attans bananer!

Jag vet att jag har sagt att jag stör mig på snörvlande personer i bibblor, och nu är jag en av dom. Stackars människor runt omkring. Jag sitter dessutom på en extremetly, deadly quiet plats för att inte bli distraherad av för mycket liv och rörelse. Hostar gör jag också. Jag ska se hur många "suckade" blickar jag för! Höhö!

xoxo

Toffee-överdos

Mitt huvud består idag av bomull, känns det som i alla fall. Jag är sjuk.. Ok, bara förkyld, men dunderförkyld! Ni vet när man är förkyld och allt bara känns som att det tar år och dagar. Så gick jobbet idag, och gjorde små, dumma misstag dessutom. GAH! Just one of those days...

Har dessutom fått toffee-överdos idag, har tryckt i mig fem små karameller nu och jag känner mig lite halvt illamående måste jag medge. Nej ni, hur gick det här hela med gymmet?! Men nu när jag är förkyld är det ju ändå ingen ide... Kanske ska trycka i mig några fler toffee nu när jag ändå har något att skylla på?!

Dagen quote (med glimten i ögat): You contributed as much as a fly on a piece of poo!

Knäckebrödssmulor och kaffespill

Goooood morgon alla glada :)
Det snöar icke idag så man kan (tyvärr...) åka till jobbet tror jag! Japp, "good service" på min första tubelinje i alla fall, så jag antar att det inte är någon idé att krypa ner i sängen igen. Attans... Kanske inte så skönt i alla fall för den är nog full av smulor från knäckebröden jag åt till frukost. Spillde dessutom lite kaffe på golvet (som snabbt torkades upp så klart) bara för att toppa upp klumpigheten denna morgon!

Hur mår alla ni idag då?

xoxo

Dagens

Jag och Jo provade finfina kläder idag på H&M, vad tycks?!


Sen blev Jo's fötter "pisseblöta" så hon köpte de snyggast strumpor jag någonsin sett!!

Man kan ju lugnt säga att de lyser upp tillvaron!

Så här folktomt har det A-L-D-R-I-G tidigare varit På Leicester Square när jag varit där, helt stört


xoxo

På gott och ont

Infrastrukturen + London + Snö = BAD kombination! 

Men som sagt, jag och Jo trottsade snön och åkte in till stan istället! Blev lite tittande i affärer, för att sedan i princip bli utkastade eftersom de skulle stänga tidigare (due to the weather condition). Hälften av butikerna var redan stängda när vi kom in. Gick runt hela stan på jakt efter ett Wetherspoon där vi kunde få våran burgare till lunch! Därifrån blev vi också utkastade efter ett tag eftersom de bestämde sig för att stänga kl. 3. Great!

Aja, det var en härlig dag i alla fall!

Blev glad när man såg alla människor lekandes i snön, unga som gamla. Alla blir som småbarn när det kommer snö :) MEN det finns alltid dom "coola" gängen som tycker att det är kul att kasta snöbollar på främlingar. Inte lika kul tycker jag, men pepparpeppar blev jag inte träffad, bara nästan...

Världsnyhet...?

Ok, jag vet att det kanske är lite "annorlunda" med sån här snö i London, men seriously? Att skriva artiklar om det i Sverige? Haha. Har fått massa förfrågningar om man är insnöad från vänner på msn. 

Världsnyhet eller nyhetstorka?! ;)

Tummen upp

Som sagt, London är inte riktigt utrustad för att klara av snöväder. Det här med plogbil tror jag inte de vet existerar ;) Så jobbet blev inställt idag, eller vi ska "jobba" hemifrån. Hoppas bara min chef inte ser detta som att jag inte får betalt för idag. Nejnej, frågan är om man ska försöka åka in lite senare till kontoret. hmmm...

Update:
Fick inte jobba för Jo, utan vi ska tydligen till stan. Får se hur det går att komma dit, haha

woah!

Good morgon :)

Inte förväntade jag mig att jag skulle vakna upp och se att marken var täckt i snö och att hustaken har en kanske 2dm snö på sig? Nej, för sånt händer ju inte här i London. Jag trodde att snön skulle smälta bort under natten, men icke sa nicke! Det snöar fortfarande dessutom, så jag kan bara tänka vilket kaos det kommer bli här i stan eftersom dom INTE är vana med sånt här. Jag skojjar inte när jag säger att det är snö a la sverige, då kanske ni fattar? :)
Nu ska kängorna på (fick order av mamma att inte ha gympaskorna, attans ;) och så ska vi se hur lång tid det tar att åka till jobbet. 

Fortsättning följer...

Ny vecka, nytt liv?

Jag är som ni vet extremt klumpig av mig, så förra helgen ramlade jag på rumpestumpen (och rejält så) och hamnade precis på svanskotan. OUCH! Ramlade dessutom framstupa några dagar efter det också i ett klumpighets moment. Och nu ligger jag här och känner mig helg handikappad. Den gör så ont!! Så nu ska jag se till att bli bättre så de riktiga gympabojjorna kommer åka på nu även om det riktigt tar emot. Nu kommer jag vara en av "dom där" som går runt i jobbkläder och springer runt och stressar på stan till och från jobbet MED fula, klumpiga (men bekväma och "bra" för dig) skor. suck. Kan jag inte få en chaufför istället så jag kan ha fina skor?? Någon vänlig själ som vill unna mig det? :)

Dagens...
Humör: Sego
Outfit: Jeans, svarta trainers, vitt linne och svart, kort t-shirt över.
Cravings: Cheeseburgare eller pizza! But i stayed strong!
Gjort: Fixat till lite hemma och fikat med Jo och Jane
Bästa: Att se snö igen
Sämsta: Faktumen att snöar, vilket menar KALLT!
Mål för morgondagen: Work work work och study study study hemma?
Valfria: 12 dagar kvar innan jag är hemma
Bild(er):

Jag ser det snöar

Än är det inte vår, utan fortfarande "vinter", men att det snöar den 1a februari samt här i London är i-n-t-e ok! Ge mig vår-sol och värme nu!! Please? Pretty please? :)

RSS 2.0