TGIF

God morgon god morgon! Vaknade upp av alarmet och såg att det var klarblå himmel ute, vilket aldrig sitter fel! Samt att det är fredag, och två dagars vila väntar! Det behövs denna vecka kan jag lugnt säga. Jobbet har varit mer intensivt än vanligt på grund av att jag täcker för min chef, samt att VD'n är i London. Så här har min vecka sett ut:
* Måndag: Jobb 09:00-14:00, Uni 15:00-16:00
* Tisdag: Uni 10:00-17:00
* Onsdag: Jobb 09:00-18:45
* Torsdag: Jobb 09:00-11:00, Uni 12:00-13:00, Jobb 14:00-19:30
* Fredag: Jobb 09:00-18:00 (förhoppningsvis)

Jag har kommit fram till att JAG behöver en egen assistent som kan ta hand om mitt privata liv och uppgifter! Någon som vill ställa upp kanske? :)

I know i know...

Har fått några pikar ikväll från min fru att jag är extremt dålig på att uppdatera min blogg när jag är hemma i stockholm, men det har ju sina förklaringar. Jag har knappt någon tid där, samt att jag hellre vill spendera den lilla tid det tar att skria några rader med nära och kära! Men nu är jag tillbaka i verkligheten så nu ska jag få denna på rullning också!

Fast först ska jag sussa, för imorgon blir det uppgång tidigt och iväg till jobbet!

Saknar er alla redan!!! Lots of love xx

Hemma och hel!

Då var man på svensk, härlig mark igen! Och det känns helt underbart kan man lugnt säga!

Resan gick bra som alltid, och eftersom jag var ute i god tid denna gång kände jag inte någon stress för en gångs skull. Tog sin lilla tid dock att komma från jobbet, till hemmet. Jag börjar bli relativt trött på den långa färden till och från flygplatserna när man flyger med Ryanair. Visst är det billigare än t.ex. SAS eller BA, men det tar några extra timmar eftersom de inte kan använda sig av de mest centrala flygplatserna för att hålla sina låga priser på biljetter. Vi fick nöjet att ha en väldigt pratglad kapten i alla fall, som pratade på i "välkomsttalet" när alla hade boardat. Det fick en trött, och relativt seg Maja att skina upp i några leenden. Även fast jag är så pass van med att flyga hit och dit hela tiden känns det alltid så otroligt kul när man tittar ut genom fönstret (jag är en fönstermänniska, måste sitta där) vid take-off. Man vet att man är på väg mot något kul, speciellt när man vet att man om ca 2 timmar är på svensk mark. Jag får fortfarande härlig känsla i magen när vi ska landa. Alltid ett extra stort leende sprider sig dessutom eftersom jag vet att jag är HEMMA.

Ok, jag tjatar väldigt mycket om att jag saknar hemmet så mycket, jag vet! Ångrar dock inte att jag flyttat till london (temporääärt så klart) för det har fått mig att uppskatta Stockholm så mycket mer. Man förstår nog inte hur bra man har det egentligen om man inte upplever standarden i något annat land. London har även hittills gett mig så mycket mer erfarenheter och upplevelser, både goda och onda, men allt har i helhet utvecklat en som person. Man står på HELT egna ben där borta. Man kan inte rymma hem till föräldrarna om något skulle gå helt fel. Man måste jobba och kombinera universitetet för att kunna "överleva" med hyra, mat och nöjen. För alla vet ju att London inte är den billigaste staden att bo i. Om man vill lära sig att bli riktigt ekonomisk, eller bli av med en touch av shop-o-holicism, FLYTTA TILL LONDON för ett tag! Visst lever man i i princip konstant stress i London, men all färd från/till uni och jobbet, men det är som sagt inte lång tid kvar nu :) Vill man det riktigt ordentligt så klarar man det! Tur att man är Oxe och att ens framhävande personality characteristic är envishet!

Devil wears Prada

Det går ju inte att börja detta inlägg med något annat än:
NOLL dagar, 19 timmar och 54 minuter

Att jobba för en VD på ett globalt företag har ju självklart sina för- och nackdelar. Mestadels fördelar måste jag nog erkänna, samt att jag som sagt trivs jättebra! Jag märker dessutom hur alla smyger på tå runt omkring honom. Det är lite "The Devil Wears Prada" stämning när det kommer till VD'n. Ok, han har verkligen inte en sådan personlighet, utan är hur trevlig som helst (träffat honom en gång, men han kommer till London igen nu snart... Alla topp-gubbar ska till vårat kontor på board-meeting). Idag skulle jag hålla ögat på hans flyg från Tokyo till LA, och även se till att chauffören var på väg och och möta honom i tid. På andra sidan jordklotet! Det blev självklart problem med bilen, som broke down någon timme innan upphämtning på LAX. Då blev det: Ringa företaget - dubbelchecka att ny bil hade satts in - få reda på nya chaufförens namn - få reda på att denna person INTE hade mobil - ringa till GAMLA chauffören för att få honom att ringa genom radion till andra chauffören och se till att han hade all information om flighten som VD'n va på. För att inte tala om "testen" de nya executive assistants för utföra.. Vad sägs som att försöka beställa helikopterfärd på 30 min på någon sida av jordklotet? :)


Lite smått och gått från dagen (den sista är utsikten från mitt fönster hemma)

           

Från dory/klumpeduns till skolnörd

Jag har kommit på att jag varit relativt "smart" och INTE klumpig på ett tag nu, eftersom jag inte skrivit någon "dagens...". Ok, inte så pass stora händelser som har hänt, som har varit värdiga att hamna just här! Everyone't got a dory and a blondie inside of them!

Universitetet och jobbet rullar på som vanligt, vilket resulterar i att jag inte har någon fri tid på vardagarna. Trivs fortfarande jättebra på jobbet, och det är inte så krävande saker jag får göra. De fyller ut tiden alldeles utmärkt helt enkelt! Det "jobbigaste" är att gå till universitetet iklädd jobbkläder. Nu får jag i och för sig snart 10 hela dagar att klä mig hur jag vill! Kan inte bli bättre! Men först krävs nog en packning... hmm... Jag är inte den bästa när det kommer till det... Packning a la Maja går till så här:

1. Ta upp väskan på rummet några dagar innan, och låta den/dom stå och samla damm i något hörn
image323
2. Borsta bort dammet, slänga upp väskan på sängen och sedan kasta ner allt nödvändigt i den
image324

3. Orkar inte vika, och packa ner allt fint i väskan, så jag stänger locket och lägger ner väskan på golvet för att samla lite ytterligare damm
image325
4. Timmarna innan jag går hemifrån -> Vika allt och dubbelchecka att jag inte har glömt något (vilket jag absolut kommer ha gjort)
image333
SÅÅ! Då var det klart!

Jag uppdaterar med bilder om denna packa-väskan-fas

When the stylist should be fired...

Kollade igenom lite gamla bilder från röda mattan på The Grammy Awards.. I vissa fall har styligen gått HELT fel


Glad att bo i östra london

Ojdå, gick precis in på expressen och såg att Camden Market står i lågor! Förr bodde jag ca. 15 minuters promenad därifrån, så jag kan lugnt säga att jag är GLAD att bo här i "ghettot" nu! Jag har inte märkt något av branden.. Hoppas ingen blir skadad! Usch va tråkigt, jag älskar verkligen den marknaden även fast den är fylld med lite.. hmm.. märkliga människor.

Sundare liv?

Nu har första dagen gått utan kaffe. Ok, har druckit en fappe light på Starbucks, men det borde ju inte riktigt räknas som riktigt kaffe. Jag ska försöka sluta dricka kaffe så pass mycket som jag gör nu. Inte bra! 21, och beroende av kaffe ÄN EN GÅNG! Ont i huvudet har jag också nu... Men mitt M har lovat att fixa min nacke på lördag nu. haha. Bara 5 dagar kvar nu innan jag åker hem! Woopwoop!!

Har även bokat in ännu en hemresan :)

Lovely spring

Klockan ar nu 17:16 och det ar fortfarande relativt ljust ute. UNDERBART! Sitter dock fortfarande kvar pa jobbet, men det gor inte sa mycket. Jag tror dock att detta jobb ar lite halvt daligt for mig, eftersom jag dricker espresso's hela tiden. Ok, inte hela tiden, men ofta! Lika hyper som alltid efter en double!

Satt i Green Park pa min lilla lunch, eller paus kanske man ska saga. Inte riktigt lunch... Skont att man antligen kan borja kla pa sig mindre och tunnare klader! I och for sig kanske det blir lite svart i och med att man maste kla sig smart pa jobbet... hmm...

anyhow, tankte bara skriva en liten trudelutt eftersom jag inte har sa mycket att gora har! Ska vara lite effektiv nu!

x

Underbara onsdag

Den pyttelilla detaljen att klockan ringde 6.50 gjorde faktiskt ingenting mot slutet av dagen. Ja, så bra var faktiskt dagen!!

Som sagt, mitt gamla företag ville ha tillbaka mig, och dom anställde om mig på nytt i fredags förra veckan. Dom var tvungna att låta mig gå eftersom de inte fick godkännandet från ledningen att använda sig av en temp, och jag går ju dessutom genom en recruitment agency. Nu är det andra bullar dock!! Nu kan jag jobba hur mycket jag vill/kan i veckorna.

Möttes av STORT leende från min manager när jag poppade in på morgonen, och fick höra hela dagen hur glada dom var att jag var tillbaka, och huur mycket som hade saknat mig. Big-headed? Nej, det skulle jag aldrig bli, men det är ju alltid kul att höra! Jobbet blir lättare eftersom man får uppskattning för det. Det gör det även lite lättare att komma upp ur sängen när alarmet går av tidigt på morgonen. Vi får hålla tummarna att detta håller i sig, men jag tror nog det. Kommer eventuellt även få mer ansvar på jobbet. :)

Gårdagen avslutades dessutom på finfin restaurang med min lilla Flo. Han bjöd och jag fick välja vilken restaurang jag ville. Tog självklat en restaurang som VD'n för mitt företag alltid går till när han är här i London. Locanda Locatelli heter den, en italiensk restaurang på 8 Seymor St. Otroligt fin restaurang, och maten var riktigt god! Tyvärr så fanns inte vit-tryffelpastan för £75 på menun, som vi så gärna ville testa. Haha :)

Nej ni, nu måste jag slänga på mig lite kläder och promenixa iväg till tuben. Catch y'all later! x

Sjuker!

Seg i kroppen, ont i halsen och absolut ingen röst!

Ja, det är väl ungefär så man kan beskriva mig idag. Härligt! Men klarade mig igenom en presentation igår iaf, det var då rösten började gå utför. Vi hade presentation (som vi inte blev betygsatta för...) i Marketing och "What Women Want". Det blev en rolig diskussion i våran seminar grupp. Förberedde oss i våra tim-gaps mellan föreläsningarna och seminar.

Attans att man inte har någon röst idag, när jag såg fram emot diskussion för seminar i Research Methodology. Hmm.. eller inte! Filosofiska texter som är extremt svåra att få ett grepp om, och självklart på engelska också. Jag får sätta upp en lapp där det står "Sorry, no voice what so ever", tror ni det funkar? :)

Imorron börjar jag jobba förresten, wiie :)

Helgens roligheter som man missat...

... Och då menar jag bokstavligen talat! Eftersom min halva, själsfrände, lilla bästaste har fått sin lägenhet, (på hela 30kvm (!), ser du halvan, jag kom ihåg :D) så bjöds det nu i helgen på stor inflyttningsfest. Dålig planering från hennes håll tycker jag, men det får väl gå an för denna gång... Men OJ va jag önskar att jag bokade den där biljetten hem för helgen när jag såg alla bilder på facebook. Såg ut som det blev en underbar kväll med en massa skojj, och jag tycker att det är ok att jag säger TYVÄRR :P Hoppas du tycker att det blev en lyckad inflyttningsfest mitt hjärta! Saknar och älskar dig så!

Två dagar efter

Oja, träningsvärk i benen är väl en någorlunda bra förklaring på hur det mås idag. Jag får helt enkelt ställa in den där 1000mils springrundan jag hade planerat in idag. Attans! What to do ey? Blir nog en slapp söndag, med olyckligtvis en massa läsning. Det vill säga om jag tar mig i kragen och verkligen läser! Kanske om jag stänger av min lilla Mac? Tror ni att det går bättre då kanske...? Får helt enkelt göra ett försök... Ser fram emot det såå mycket! :(

Blåmärken och ömma fötter

Oj vilken kul kväll det var igår! Började tidigt på Gardening Club, för Halina's leaving drink. Hon har precis slutat på jobbet, och det skulle firas. Drinkar, dansandes och massa skratt! Sen gick vi vidare till ett annat ställe, där vi mötte upp alla andra. När vi kom in på stället var det snabbt upp i vip-boxen och en massa shakandes. INTE mycket utrymme, och runda bord resulterade i blåmärken på mina stackars ben. Och fötterna är riktigt ömma, "träningsvärk" i ryggen (?) och benen är lite halvt ömma. A sign of a good night out!




Min nya favoritlåt, listen and enjoy:

http://www.youtube.com/watch?v=El14RymiMdc

Bring it on!

Detta måste nog vara den bästa fredagen på LÄNGE! Klippt håret, NÖJD! Aldrig mer Tony&Guy Academy. Som jag fruktade hade ryssn glömt klippa en sektion av håret... Men nu har jag hittat en bra frisör i området, som jag kommer hålla mig till från och med nu! £17.50 är inte så dåligt heller!

Men nu till de BÄSTA nyheterna för dagen! Jag är från och med nu ej längre arbetslös!! Mitt gamla jobb (som jag var tvungen att sluta på pga att de inte fick godkänt från ledningen att använda temps) ville ha tillbaka mig!! :D Hur bra som heltst! Så nu kommer jag inte ha något liv mellan 9-18, alla veckordagar. De ville ha mig där på mina lediga dagar samt när jag kunde arbeta utöver universitetet. Ny är hyran OCH mer täckt! WIIIE! Detta betyder firande ikväll!!

say HEEEELLO to the weekend

Äntligen helg! Eller i och för sig så började min långhelg redan igår efter det sista seminaret. LYX! Blev en liten tur förbi stan efter universitetet, på grund av hjärtat Jackie som så snällt så upplyste mig och HM's linje "Fashion against AIDS". Otroligt fina toppar, linnen och hoodies som olika artister har designat i mån om att stödja kampen mot AIDS.



För min del blev det Rhianna's designade tanktop; annorlunda, snygg och för en bra cause!

image305

Plötsligt händer det!

Jag kände att det var min duty att uppdatera er i min lilla blonda värld...

Jag kom att tänka på det igår, det har gått ett antal dagar nu och... Jag har äntligen lärt mig! Det tog inte några månader för att de skulle ettsa sig fast i mitt huvud! Nu går inloggningarna som på räls och jag slipper slå mig i huvudet av dumhet!


I och för sig har jag börjat undra om det ena tar ut det andra... Har nämligen fått flera blåmärken på mina stackars ben på grund av sängen. Ja, alltså sprungit in i den om ni undrar (vilket jag inte tror att ni gör.. de flesta som läser detta känner mig väl nog)

RSS 2.0