Vikt lyft bort från axlarna!

Lite försenad uppdatering på mitt lilla liv insåg jag när jag kom och tänka på bloggen! De senaste dagarna har dock varit allt ifrån lugna, om man säger så! Men det är ändå bra, för då vet man att man verkligen presterar något! Woopwoop!

Var imorse och lämnade in mitt course work i Strategy (6000 ord), och det är en lättnad kan jag säga!! Nu har jag ingen deadline i den närmaste framtiden. Fick lite halvt panik när jag inte blev klar med den i söndags. Gick och la mig 2 på morgonen på tisdagen, vaknade upp med ett ryck kl 7 och kunde inte somna om... Fortsatte skriva på uppsatsen, var tvungen att hoppa över en lecture och ett seminar för att hinna. På med kostym, springa iväg till uni för att möta upp med en grupp, sen stress iväg till Bank station för att ha en intervju på en bank (håll tummarna), stress tillbaka till uni där jag stannade till kl. 17. Sen hemgång och göra the final touches på uppsatsen! Stressig dag? JA, men nu är det över! Thank god :) Och lite stress tål man alltid!

Slutet på ännu en vecka...

... Och även denna söndag känner jag känslan av att "Nästa vecka måste jag verkligen ta tag i mitt liv". Alltså, bli mer ambitiös med universitetet, börja motionera, äta bättre blablabla. Detta börjar bli av en liten veckotradition för mig, samt för en stor del av jordens befolkning om jag inte har fel! Nä, men nu tusan ska jag ta mig i kragen, börjar komma närmare till hemgång, och plugga vill jag ju inte när jag kan träffa alla (!)

Helgen var riktigt bra faktiskt! Igår träffade jag Johanna när hon hade slutat jobbet, sen åkte vi hem till hennes pojkvän för att börja kvällen! Några kompisar kom även dit, och sen var det bara att hoppa in i en taxi och åka till andra sidan stan och gå till... ANGEL! Blev inte (!) glassworks, utan vi gick till en jättemysig bar, Livingroom. Lördag till all ära hade dom live-band när vi kom dit. Alltid en kille som sjunger, och en annan som spelar piano på lördagar. Otroligt härlig atmosfär! Och det var lika packat med folk som vanligt! Vårat gäng var relativt stort, och det kom ytterligare kompisar. Jag åkte hem relativt tidigt, för inte tackar man nej till om någon bjuder på skjuss! 3 killkompisar insisterade på att skjussa hem mig, men när killen som skulle köra fick reda på att jag bodde i Mile End blev han lite tveksam.. för någon sekund! När jag sa att dom kunde lämna mig vid närmsta buss stop fick jag bara svaret "Maja, be realistic, do you actually think we're gonna leave you there and know that ou will be walking in MILE END at this time? It's a BIG NO". Så det blev skjuss till dörren :)

Kvällen till ära också, gav ut mitt nummer till en söt prick. Första gången som singel :)

lördag 12.29

Även fast natten var relativt lugn är jag supertrött idag. Trötthet och plugg går inte heller så extremt bra ihop tycker jag, men jag ska snart börja på uppsatsen igen... Jag lovar!

Kvällen igår började med drink på Revolution Bar i SoHo. Först med Johanna, sen kom hennes jobbarkompis och efter ett tag joinade Halina oss! Det blev detta för min del hela kvällen faktiskt, förutom en drink på Revolution. Vi drog vidare till Glassworks i Angel och hade skojj där hela kvällen och natten fram till stängning!
Det är inte ofta man kan bli så glad över kollektivtrafiken här i London, men igår så hände det! Upptäckte först att en buss gick hela vägen hem till mig, så jag SLAPP byta och ta omvägar (!) samt att bussen kom på direkten! Jag vet, ibland händer det!


johanna o jag - - cecilia o hennes date - - Halina o jag - - Halina, jag o Rob

Hade ni en bra fredagkväll?

xx

Rörmokare

Idag har jag haft en relativt effektiv dag. Ett mirakel skedde, jag öppnade faktiskt dokumentet och påbörjade uppsatsen! Nu har jag kommit hela 750 ord (!) och endast 5250 ord kvar! Bara nedförbacke nu tycker jag nog! hmm..

Blev väckt innan alarmet började pipa imorse. Rörmokaren skulle komma och fixa ny toalett, men självklart var det lite missförstånd så han kom inte tillbaka och påbörjade arbetet förrän några timmar senare. Och det var en STOR kaffekopp senare för min del. Ni kan förstå mitt dilemma när vi endast har EN toa här i huset! Fick gå ett antal cirklar i mitt rum, springa upp och ner för trappan, försöka koncentrera mig på uppsatsen och så vidare. Gick inte så där jättebra med det sistnämnda!

Nu ska jag göra mig iordning för kvällen! x

...

Adam tycker att bilden här nedan verkligen bevisar hur smart jag är samt att man ser direkt att jag studerar på myckt hög nivå!

image294

intelligensen LYSER

Här ser ni att Adam också pluggar:
image295

Syskonkärlek

Jag måste bara säga att jag har världens bästa lillebror <3  <3 

image293

var redo att skriva

Nu sitter jag har an en gang i uni och dodar lite tid. Tack och lov ar det bara EN timme denna gang! Ska ha seminar i Managing knowledge on 25 minuter, och darefter ar det hemgang! Ska nog hoppa forbi nan affar pa hemvagen och kopa lite smatt och gott for att muntra upp mig med i mitt uppsatsskrivande!

Idag fick jag forresten min "Bible - about my friends" som jag bestalls fran Amazon.co.uk. VALDIGT kul bok, har den pa svenska sedan lang tid tillbaka, men eftersom det ar jobbigt att sitta och oversatta om nagon annan kompis ska fylla i bestallde jag en ny. Den ar aven lite annorlunda i fragorna. Sa ni dar hemma, var redo att fylla i!! :)

xoxo

tragiskt

Nu ligger jag i sängen efter en härlig kväll ute. Började med god pizza på Fire and Stone i Covent Garden. En kompis jobbar för ett företag som har hand om olika restauranger, barer och klubbar runt omkring där, så det blev hela 75% off på HELA måltiden! Därefter gick vi vidare till en cocktail bar som heter Dirty Martini, där jag smakade på en Espresso Martini (väldigt god, samt att man blev väldigt pigg) även rabatt där genom tjejkompisen. Slutligen hamnade vi på Gardening Club. Iklädda vardagskläder dansade vi med alla uppklädda partymänniskor!

Mitt i allt får en killkompis ett meddelande om att Heath Ledger har dött genom överdos av sömnpiller... Självklart "förstörde" detta inte våran kväll, men jag måste ändå skriva om hur tragiskt det är. Han blev endast 28 år gammal, och har en dotter (tillsammans med Michelle Williams) på 2,5 år, Matilda Rose. Jag tror att det är väldigt lätt för kändisar att komma in i vanan att ta alla sorters droger för att hålla upp med det krävande tempot de ständigt lever i. Det är även lättare att få tag på droger med de rätta kontakterna och framför allt pengarna. Han är inte den första, och tyvärr inte den sista heller... Det finns många tickande bomber som vandrar omkring där ute.

Han var en underbar skådespelade, och nya Batman kommer inte bli detsamma... Vila i frid!

image292

killing me softly

Nu har jag varit i universitetet sedan tidiga morgonen... Ok, kl 10, men det ar tidigt i mina ogon med tanke pa att jag maste ga upp tidigt... Tidigaste morgonen pa hela veckan!

Nu har jag suttit och degat framfor denna data i nagra timmar och dodat tid. Jag tycker att det ar otroligt trist med stora, langa, sketna gaps i schemat nar man vet att man kunde slutat for nagra timmar sen. Bara man hamnat i en battre grupp for alla seminars! Jag har forelasning kl. 10-11, darefter forsta seminaret kl. 12-13 och nu sitter jag och vantar pa sista, som ager rum 16-17. Visst skulle man kunna vara lite effektiv och skriva pa uppsats, men.... :P

Dränkt katt

Då var vi återigen i början av en ny vecka, och visst älskar alla måndagar? Hmm... Jag vet inte varför den alltid ska kännas dubbelt så lång som alla andra dagar? Samt att det alltid är så där lite extra jobbigt att dra sig ur sängen på morgonkvisten. Men strunt samma, det är bara att get on with it :)

Uni rullade på bra, två föreläsningar och ett seminar. Nu ikväll har jag även varit ambitiös och verkligen lyssnat igenom gamla föreläsningar för att snart kunna börja skriva på uppsatsen i Strategy som är due den 30e denna månad. Kommer gå galant! fingers crossed!

England är ju VÄL känt för sitt, låt oss säga, REGNIGA och gråa väder. Jag har även förlagt ett antal paraplyer överallt och äger för tillfället inget. Inte heller tänkte jag på mössa/keps när jag steg utanför dörren imorse eftersom det såg relativt fint ut. Tji fick jag för det! När jag väl hade handlat klart lite mat, och promenixade hem, i ballerinas på fötterna, började det ösregna. Ingen idé att ta bussen tänkte jag, det är ju bara en liten promenad hem....

Jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem. Eller kanske en mix med en zebra dessutom pga all mascara som var i hela ansiktet.

image291
här har jag dock torkat håret och bytt kläder.. Men vattnet bokstavligen rann, och
droppade så fint så från hela mig. Kunde vrida ur en sjö från jeansen och jackan!

Varför??

Satt nere i vardagsrummet för ett litet tag sedan och tittade på American Idol. Jag måste bara säga Oh My God! Jag förstår inte hur folk tänker ibland när de ställer upp, inför i princip hela världen, och sjunger i tv. Vissa är riktigt duktiga, medan majoriteten är nja och och hur tänkte personen nu?? Förlorade dom ett vad eller något?

I och för sig kan jag förstå de personer, som bott i en liten håla någonstans, som har blivit intalade av nära och kära att de verkligen kan sjunga, så att de tror det dom själva. Fine, ingen förälder borde ju säga "fy tusan va illa det låter när du sjunger" om ens barn verkligen sjunger med 100% inlevelse och de verkligen lägger kropp och själ i det (yes mamma och pappa, jag vet att jag är kass på att sjunga med till låtar när jag sitter framför Macen) men lite vett borde de väl ha när deras barn söker till American Idol??

Varför??!!

Allvarligt talat kan jag inte ens titta på klippet, det är faktiskt FÖR pinsamt för mig. Ge mig skräckisar, ge mig blod, ge mig creepy killers och nagelbitare till filmer. I CAN DO THAT! Bara inte allt för pinsamma filmer!

Ha-begär!

Av ett rent misstag hamnade jag på AP's hemsida och hittade denna fina kreation:

image290


idiotisk uppfinning

Detta är nog något som är väldigt typiskt England, men jag förstår bara inte hur människan tänkte när de uppfann ett badkar/handfat med TVÅ kranar. Ja, du läste rätt, de har alltså två kranar här, en för kallt och en för varmt. Hur i hela friden tror dom att man ska kunna duscha då, utan att bli iskall eller skållad?! För att inte tala om äventyret när man ska försöka tvätta håret. Nej jag förstår inte! håll händerna kupade, ta hälften kallvatten, snabbt över till varmvattenskranen, fylla på sedan splash i ansiktet. Det är vad jag måste försöka varje kväll! Det tar väl ungefär dubbelt så lång tid som hemma, där de har tänkt smart och installerat EN kran, med två vridkranar. Ni kan ju själva tänka er in i min situation när man sitter där i badkaret, shampoot rinner ner och svider i ögonen, och så ska man försöka att tvätta ur det UTAN att förfrysa huvudet eller skålla det... Nej, jag säger bara usch till engelsk standard!

image289

dagens... klumpeduns

När mina älsklingar höll i deras 44-års födelsedag förra sommaren hade de skrivit en mening som beskrev alla gäster. Min lät något i denna stil:

"Den gladaste olycksfågeln, som har lämnat oss alla för studier i London"
även här är ett bevis på att mitt minne SUGER (eftersom, med all säkerhet, är jag inte i närheten av min beskrivning)

Självklart stämmer det inte alls in på mig, jag menar förra sommaren hände bara följade med mig:
influensan
* vaccination (och min största fasa är sprutor)
* vrickade, närpå bröt, min fot för att börja sommaren med
* hoppade runt på kryckor (pga föregående punkt)
* fick en stång i huvudet när vi skulle sätta upp ett stort parytält hemma hos en kompis
* blev biten av en hund
* söka upp hjälp på sjukhus (pga föregående punkt)
* äta penicillin mot infektion i fot

Som sagt, det stämmer ju helt klart inte in på mig!

Just nu sprang jag även in, med världens fart måste även tilläggas, träbenet på min säng. Om man får ett relativt ljus blåmärke precis sekunden efter, kommer det resultera i VÄRLDENS låmärke senare...?

Sunday blues!

Jag hoppas ni alla har haft en bra helg! Jag har haft en riktigt kul en! Och slapp sådan! Fredagen bjöds på utgång, för att fira en kompis födelsedag. Hade faktiskt en kul kväll, över förväntat faktiskt! Träffade A för första gången på två veckor också. Tur att han inte följde med dock! Eller följde med vidare kanske man ska säga. Det shakades in på tidigare morgonen!

Gårdagen spenderades framför tv'n hela dagen i princip, och förlåt att jag missade ett x antal samtal. Mobilen var på ljudlös, vilket jag upptäckte på kvällen när jag väl hade släpat mig upp efter god middag och långa samtal med Jan (kvinnan jag bor hos).

Nej, nu måste jag skriva en dagens...

Uppskatta vad man verkligen har

God eftermiddag världen!

Jag har, med peppning från min fru, äntligen öppnat upp mitt intranät och påbörjat att ladda ner alla föreläsningar. Jag antar att dagen kommer att spenderas med att lyssna igenom och skriva anteckningar till uppsatsen. Är det inte bra, dom filmade/spelade in alla föreläsningar, så man skulle kunna lyssna eller kolla i efterhand. Mycket bra tycker jag eftersom det är lätt att man inte kommer ihåg minsta lilla ord! 

Nåväl, nu till dagens peppning till alla er där ute! Jag måste bara säga att jag tycker att alla familjen borde uppskatta varandra riktigt ordentligt. Visst, lite småtjaffs här och där kommer ingen undan, och visst går man varandra på nerverna. MEN, man kan låta det gå till en viss gräns. I huset jag bor i just nu bråkar mamman och sonen dagligen. Och det är inte små tjaffs, utan det är höga röster och vilda diskussioner. Visst, sonen lever i princip på mamman, och jag kan förstå det till en viss gräns. Men hur kul är det att vara mitt i smeten? Inte så vidare kul kan jag säga. Bortsett från det trivs jag som fisken i vattnet faktiskt, don't get me wrong! 

Därför skulle jag vilja uppmana till er alla att tänka mer på hur ni behandlar er familj, och när vi väl blir irriterade. Gå därifrån, tänk på annat, eller varför inte tänk på hur mycket ni egentligen älskar just den familjemedlemmen och hur underbar han/hon är, även fast personen gått dig på nerverna. Behandla era nära och kära med respekt, så kommer ni få detsamma tillbaka!

ett skratt förlänger livet..

.. Så jag tror nog att jag kommer leva ett BRA tag nu efter de här senaste två kvällarna! Jag och min nattuggla Adam har varit som fastklistrade på YouTube och kollar på massa misstag från Friends.

Klicka på länken, och skratta!! Kolla vidare på relaterade videor, om ni älskar Friends lika mycket som jag!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZVqPyWZdPNY&feature=related

Dagens... DORY

Med tanke på att jag har haft ett antal vänner på oh so lovely Facebook, som har fått deras konto hackat och avstängt, så har jag bytt ut mitt lösenord. Kom på ett som blev resultatet "strong" i svårighetsgrad. YES, tänkte jag! Eftersom mitt minne sviker mig titt som tätt tycker jag alltid att det är konstigt när den vägrar signa in... Efter några få sekunders ilska kommer jag på att jag bytt ut mitt lösenord... Detta mina vänner, har pågått den senaste VECKAN! och inte mer än det så klart! Men jag gör successiva framsteg, nu kommer jag på mig själv så fort jag trycker på "sign in", slår mig själv lite dumt på huvudet och kommer på att det inte kommer funka. Så, men mina kalkyleringar kommer det ta några veckor till innan jag lär mig av mina misstag. Men skam den som ger sig, eller hur? ;)

För er information är detta inte endast relaterat med FB, utan även med alla andra sidor där man loggar in. Jag tror jag har använt upp mina gånger av "glömt dina logg in detaljer?" på alla sidor...

image288


UPDATE!!

Ok, nu har det gått ca 5-6 timmar sedan jag skrev det ni just läste. Jag tror jag försökt logga in på FB 5 gånger hittills, och INTE använt det nya lösenordet. Ska nog kanske göra en omkalkylering för mitt minne, och ändra det till några MÅNADER tills jag lär mig! Eller hur?!

nyhet

Eftersom de flesta som känner mig vet att mitt minne är lite halvt dåligt, samt att jag är lite halvt klumpig from time to time.. eeh.. så tänkte jag att jag ska bjuda lite på mig själv och skriva "dagens dory" eller "dagens klumpeduns" eller dylikt.

OBS! Vid de dagar då något av alternativen inträffar så klart! Jag ska börja redan nu...

Step by step

Igår blev det färd till IKEA. Hem ljuva hem! Men tanke på att mamma har insisterat att ta med mig till IKEA när jag kommer hem så blev det inte så mycket inköp. Men några lådor och galjar blev det allt. Sen självklart lite smått och gott från matavdelningen. Så nu har jag kunnat ta bor en liten resväska från rummet. Ville dock ha en liten bokhylla, men självklart var den slutsåld. Men snart så, snart är jag HELT inflyttad i rummet :)

uppdatering

Ok, nu har hon lugnat ner sig lite. Matlagningen blev ett äventyr, men både hon och den 23 åriga sonen blev mer än nöjda. Plus i kanten till mig, eller hur! ;)

Nu sitter hon här bredvid mig i sängen och sminkar sig. Läppstiftet är liite utanför bara, men det är ju gulligt! Nu är hon på min plus sida igen, antar att det bara var stormen före lugnet förut!


barn...

Ok, jag vet att dom är gulliga och bla bla bla. MEN jag orkar inte med när dom ska följa minsta lilla steg man tar. Vi har finbesök av dottern, till kvinnan jag bor hos, treåriga lilla dotter här. Hon är hur söt som helst, men just NU ligger hon och håller på och trycker på tangentbordet när jag skriver. mysigt... Nu börjar hon skaka mina händer.. hmm..

Nej, nu ska jag laga lite mat tror jag. Catch you later!

xoxo

everyone's moving on!

Och det är verkligen bokstavligt talat! Frugan min letar lägenhet för fullt (och vi håller tummarna att allt går bra nu så kanske det blir flytt snart) och halvan min har IDAG flyttat till sin lägenhet! Jag är så glad för allihopa! Elin har sedan lång tid tillbaka flyttat ifrån hemmet, och detsamma har Jackie, Sus och Linda. På ett sätt kan man också säga att jag lämnat hemmet sedan en lång tid tillbaka, men det är inte direkt samma sak. Jag tänker inte på denna bostad som min även fast jag i princip kan göra vad jag vill. Men det är bara limited till rummet. Ibland önskar jag att jag bara bodde hemma, hade ett heltidsjobb och var i svängen för att leta bostad. EGEN lägenhet alltså. Eller dela med någon vän. Det viktigaste är dock att man kan göra vad man vill. Inreda, bjuda över på middagar och övernattningat och så vidare. Något som man kallar hem, och inte temporärt-medan-jag-pluggar-i-annat-land.

Nej, det blir andra bullar när man sedan flyttar hem, eller hur :) Nej ni, nu ska jag nog se till och plocka och fixa lite med rummet och alla dessa miljontals med saker jag samlat på mig. Det kommer bilder om ett tag tror jag. När jag kommit riktigt tillags med ordningen i rummet, och när väggarna är målade!

Nu ska jag äta lite mintpastillet, som jag äntligen kunnat öppna burken på! Jag tror nog det var barnsäker eller något. Eller Maja-säker?

M är GLAD

*tågljud* Nästa stopp: INLÄMNING

image287

Ljuset i mörkret, volume 2!

Tack mina älsklingar för alla de fina kommentarerna! Jag saknar er så mycket!! Men det är bara 31 dgar kvar innan M kommer flygandes över igen!

       

V for VICTORY

Nu så, kan den vara klar kanske..?

image281

Ljuset i tunneln!!!

Såg precis att Maria Vuitton har en tävling där hon lottar ut ett par ursnygga Röda Satin pumps. Föreställde en bild av mig själv, sittandes här i sängen, i mina myspyskläder och med pumpsen på. Då skulle pluggeriet gå BETYDLIGT bättre!! Håll tummarna att man vinner nu! De sätter ju även lite färg på gråheten här i London!

För att se tävlingen, klicka på följande länk: http://mariavuitton.blogg.se/1200144787_tvling.html#comment

xoxo

GAAAH!

Jag.har.TRÅKIGT!

image280

Bara någon timme till tills jag för en VÄL behövd paus, och min efterlängtade Soja-Latte från Starbuck's!

Äventyr

Ja, nu är man officiellt en east-londoner, vare sig man vill det eller inte. Nu bor jag i östra, centrala London. Inte det bästa området om man säger så, men det är nära universitetet så det får räcka som övervägande fördel! Gårdagen, eller rättare sagt kvällen bestod utav upp-packning av alla dessa saker man har samlat på sig under de 1.5 åren man har bott här. Hur i hela friden kan man ha så mycket saker, och inte för att tala om HUR fick de sakerna plats i A's rum?

Idag har jag än en gång gjort ett tappert försök med att få ihop business law uppsatsen, utan lyckat resultat. Har handlat mat, på egen hand, för första gången också. Bara nyttiga, och billiga saker blev det. Kanske blir en diet av detta?

Nåväl, ikväll åkte jag i allafall till Notting Hill och umgicks med några vänner. Vi spelade Pictionary och drack vin. Det blev förlust för mig och min team-mate precis på mållinjen. STORT plus till mig dock, som först hittade till Mile End tube station på första försöket, utan att fråga efter vägen. Samt att jag hittade, och framförallt vågade, gå från bussen på vägen hem! Kom hem för cirka 30 min sen! Som sagt, detta område är inte det bästa, och säkraste. Som en kompis sa, du smälter ju inte precis in i området... Så är man ett lätt byte kanske?? usch...

Sussa gott nu allihopa!!! xoxo

Det regnar daggmask

Jag tror nog att Han-där-uppe tyckte att vi här i London har haft det lite för bra med inte så extremt mycket regn. Därför har han valt att vrida kranen på full pott nu, och så har det varit de senaste dagarna. Ok, inte ösregn, men ni vet regnet mellan dugg och ös. Sånt där jobbigt regn! Självklart förlade jag mitt paraply på Starbuck's för ett tag sen så promenaden hem igår va kul! Vinden gjorde inte det hela bättre! Skulle egentligen ha tagit ett kort på mig själv när jag kom hem, då skulle ni ha fått er ett gott skratt :)

Idag blev det balanserande med handväskan, datorväskan, paraply (som tenderade att vilja flyga iväg med vinden) och slalom mellan alla äckliga daggmaskar som låg på marken. USCH! Finns det något värre??!!

Real-life? Bull...

ligger här och tittar på verklighets tv-showen "The Hills" och jag måste bara säga att det är ju ren smörja. Visst, det är kul att se på (intriger blablabla drama), men det är no way att det är verkligt . Det riktigt luktar manus över hela programmet. Men fortfarande tittar jag på det... :)

Undanmanöver

Killen som sitter mittemot mig har just precis sjunkit ner och lutat huvudet mot armarna som ligger vilade på bänken. Vi sitter alltså i bibblan, och jag tror att han INTE än ensam om att göra så. Jag tror nog att även jag snart kommer kollapsa på tangentbordet. Jag tycker att det finns en MAX tid med hur mycket man kan plugga under en dag. Jag klarar inte av att plugga 6 timmar i sträck. Det går bara inte! Min max gräns är nog någonstans mellan 3-4 timmar, beroende på hur många pausar jag gör för msn/facebook och liknande... GAAAH! Jag tror nog jag ska röra mig hemåt! 

Mission impossible

GAAAAH! Det här går INTE så bra faktiskt. Har läst och läst och läst lite ytterligare. Skrivit ner lite relevanta punkter att ta upp i uppsatsen. Men Det tar emot att verkligen börja skriva på den.. Av någon konstig anledning! 

Connection error

Nähepp, det var visst inte fullmåne natten till idag. Jag antar att jag bara låg och tänkte för mycket? Eller att jag kanske inte skulle ha druckit den där koppen kaffe...? ;)

Gooood morgon världen!

Jag gick i och för sig upp för drygt en timme sen, men jag har först nu pallat mig fram till macen. Eller rättare sagt dragit upp Macen till knät. Trött som, jag vet inte vad, är jag dessutom. Detta rum har värmepannan vägg-i-vägg så ni kan ju tänka er hur grymt varmt det är! Kunde INTE sova med täcke över mig. Måste nog kolla upp om det möjligtvis var fullmåne också. Jag och rymden har en liten connection förstår ni. Ofta när det är fullmåne har jag stora problem med att somna. Dessutom känner jag alltid av lågtryck, och får väldigt ont i huvudet.
Att A txtade mig kl. 2.30 och frågade om jag kunde lägga ut nycklar till honom gjorde det hela inte mycket bättre. Ni vet när man preciiiis har börjat slummra till, yes, då fick jag sms't. Läste det a-la-zombie så jag tänkte inte mycket mer på det utan försökte somna igen. Sen runt 3 tiden ringde det till hemtelefonen. Då kom A hem...
Aja, jag somnade väl till slut antar jag :)

Jag ska göra ett tappert försök idag med min uppsats i Business Law. Vill gärna bli klar innan helgen så jag kan "fokusera" på flytten. Jag ska vara en riktigt nörd idag och sitta i bibblan både innan OCH efter min föreläsning i Managing Knowledge, som enbart är en timme. Jag MÅSTE komma i alla fall halvvägs. jag MÅSTE! Det vill säga om inte msn/facebook/bloggen lockar allt för mycket.

Be strong Maja, be strong! :)

en (s)pik?

När mina snälla föräldrar fick reda på att jag skulle flytta började de genast leta efter nödvändigheter till mig. Mamms har skickat med massa handdukar och gardiner (!). Tackar och bockar! Då slipper man slänga ut en massa pengar på det i alla fall!

I julklapp fick jag även dessa verktyg. Tycker de passar mig alldeles utmärkt, med blommigt mönster och allt. Tog mig ett tag att hitta alla fyra skruvmejslar som låg "gömda" i hammaren. But I got there!

image278
image279
Jag antar att jag ska sluta använda pincett som "skruuvmejsel" och högklackade skor som "hammare" :)

Dinosaurierna anfaller!

Var bara tvungen att ta bild på detta fenomen idag när jag satt på tuben. Jag vet inte var som försegick i huvudet när denna person valde att köpa detta par skor/stövlar/dinosaurier fötter. Kan det ha varit en present av pojkvännen, som satt bredvid henne, och att använda dom var ett bevis på hennes kärlek till honom? Kan det ha varit ett förlorat vad? Eller tycker hon kanske.... att... stövlarna.. är... mm.. snygga? Kan någon snälla försöka ge min en rimlig förklaring till detta? :)

image277

Typisk tjej?

Jag håller på och packa lite smått... Och kan ej på igen min resväska. Varför blir det alltid så??

image276

Oldschool

Oj vad Spice Girls "såg" ut när de var inne! Hade nästan glömt bort hur det var! Men jag måste faktiskt säga att jag är lite besviken på deras så kallade come back. Jag tror det är svårt för vilket band som helst att få en successful come back eftersom folk förväntar sig samma stil som förr. Jag tror nog inte att de skulle klara av att köra Wannabe lika bra i dagsläget. Nej, de är mer Spice Women nu istället för Spice Girls...

image272 - - - - - > image273
image274 - - - - - > image275

Nu smäller det

Känns som det börjar lösa sig med boendet för mig och alla andra mina älskade! Min halva har precis fått det klart att hon får stället. GRATTIS!!! Min fruga letar för fullt, och hittade idag ett JÄÄÄTTEfint ställe. Snäll som hon var berättade hon att till och med JAG skulle få plats där! :D

Själv så får jag flytta när jag vill! WIE! Började packa lite smått idag faktiskt, hur i hela friden kan man ha så mycket saker? Ska bara höra med A när han kan hjälpa mig att flytta över mina saker. Har dock en course work att skriva till måndag så jag vet inte hur mycket det kan bli denna vecka. Ska försöka skriva klart innan helgen, så man kan flytta då! Desto tidigare, desto bättre!

Nej ni, nu ska jag titta på "The birth of the Spice Girls". Lite nostalgi över det hela

uscha

Tittade precis på bankkontot, och hoppades att universitetet hade råkat "glömma" dra min halva tuition fee för detta akademiska år. Dom hade "glömt" det igår, så vem vet, dom kanske råkat skriva i systemet att jag betalat, men glömt dra det från kontot. Tänk vilken dröm det skulle vara för en stackars liten student. Aja, önskedrömma går ju alltid!

Men nej, kontot var liiiite tommare nu.. suck.. Meeen meeeen, what to do ey?!

Veckan som gått hittills har varit helt ok. I och för sig har det bara gått 3 dagar, men vem räknar? Har haft relativt "intressanta" kurser i uni (Human Resource Management och Marketing) och sedan något som jag vet inte vad.. Research Methodology. Vår Marketing föreläsare verkar lite schizo dock. Började skrika i början om att han hade noll-tolerans mot prat under föreläsningarna (vilket är bra), sen switchade han över till en blandning ave arrogant-försöker-vara-rolig snubbe. Utöver det låter han som en kille som precis kommit i målbrottet, och han är väl runt 40 kanske?

Jag har inte börjat packa upp mina saker än eftersom jag..... Kommer flytta snart :) Kommer berätta mer snart, eller så får ni helt enkelt fråga mig på msn eller facebook om ni inte orkar vänta på att jag ska skriva här. Kanske inte kommer berätta i detalj här heller eftersom man aldrig vet vilka som läser! Vill inte precis ge ut information till personer jag absolut inte vill ska veta, eller sådana som försöker luska fram genom andra. Fråga mig istället :)

Nej ni, nu ska jag iväg till en revision lecture i Business Law. Har en uppsats som ska vara inne nästa vecka. Om jag börjat skriva på det?? HA! Vad tror ni om mig egentligen?! Självklart.... inte...

Veckans kap

Var ju tvungen att springa omkring i stan igår för att köpa böcker, lite papper, folders och så vidare. Böcker för £100 är väl alltid kul, eller hur?!

Men av en viss händelse hamnade jag inne på H&M där jag hittade lite småsaker. Vad ju tvungen att köpa nytt läppglans o hårnålar (!) och sen hittade jag denna sjal för ENDAST £3! Yes, du läste rätt. Cirkus 50 kronor kanske den kostade. Me like it!!

image271

på språng

F65 är allt jag säger...

Det är vad gaten heter som jag sitter vid i väntan på bording till mitt plan som ska ta mig tillbaka till London. Å T E R I G E N! Om jag tycker att det ska bli kul? Nej! tycker jag kanske att det ska bli kul att gå tillbaka till skolbänken imorgon? Oonej, men kanske kul o träffa alla unimates så klart! 

Jullovet är nu tyvärr slut, men det har varit underbart! Känts som det varit flera månader långt, men det i själva verket enbart varit en tre veckor (och en utav dom jobbade jag). Så hemma har man bara varit två, men det var härliga veckor det! Som alla vet, eller börjar inse vid detta lag, älskar jag att vara hemma bland mina nära och kära! 

Nu börjar det bli lite mer och mer folk här vid gaten, vi får hoppas på att det inte blir några förseningar! Alla plan mot riga, warszawa och liknande har blivit försenade... Håll tummarna dessutom att tuben inte är lika packad som på hitvägen! 

Jag kanske ska gå ner och prata och blinka lite med ögonen med passkontrollanterna. Dom var lite söta och log så fint när man kom gåendes.... ;) 

Nyår

Nu blev det visst en del att uppdatera här eftersom man inte skrivit på ett tag. Tyvärr hamnar bloggen min i skymmundan när jag är hemma.

Nyår och Löparö var helt underbart! Det resulterade i det bästa nyåret hittills faktiskt! Helt ensamma på ön var vi också, så vi kunde dansa och sjunga in på morgonens tidiga timmar. Helt sjukt kul! Det går inte riktigt att skriva i detalj för att berätta allt som hände, men jag tar helgen i en kort sammanfattning

Kom som sagt ut dit på söndagen, taxibåten hämtade oss runt 13 tiden och sen var det bara att bära en massa kassar fulla av mat och annat gott upp till stugan för att sedan slappa omkring i mjukisar! Allt var frid och fröjd, och alla var lite halvt sega efter den goda middagen, tills Jackie kom med den excellenta idén att spela pyramiden. Men OJ va kul vi hade det! Mycket bra start på helgen om jag själv får säga! :)



Själva dagen på nyårsafton blev fylld med matlagning, kortspel och slapperier i mjukisar tills det var tid att göra sig iordning. Alla var så fina så!! Sen blev det urgod mat, massa igloo-shots, "lekar" och sånger! Självklart kom pyramiden in i spelet också efter maten och när allt var bortplockat! Du och jag halvan var nog det bästa teamet, eller var tycker du? ;) Anna, dig kan man alltid säga åt att klunka på! Och vipps så blev 2007 - 2008! Vi hade med oss fyrverkerier så lite smällde det allt ute på Löparö om någon missade det ;) Sen fortsatte partajet inne i stugan, och det slutade med att vi runt 5.30 satt och åt mackor innan alla hoppade ner i sängarna!



Nyårsdagens största mission var nog att städa upp allt, men jag tycker att vi lyckades riktigt bra! Såg nog renare ut än va det var innan vi kom dit! När vi alla var klara blev det slöeri framför tv'n och Jönssonligan, innan vi fick dra ner oss till bryggan. För att inte tala om alla påsar med skräp!

Tack för ett UNDERBART nyårsfirande alla ni!!! Måste bli lite av en tradition tycker jag ;)

RSS 2.0